golden clips

109274-794

Dagens clips går i samma smaklösa stil som "Versacebältet". Jag vet inte vart jag fått dem ifrån. Anna? Tenneriffa? Who Knows?

isbjörnsbaby

109274-793

Schleten Clara med Le baby, sötast på jorden, Milly. Som en liten liten rar isbjörn

Versace

109274-790

I gömmorna här hemma hittade jag detta krokodilskärp med guldspänne. Hu, så smaklöst underbart. Köpt på nån second handbutik för massor av år sedan. Känns som Versace. De brukar gilla guld, krokodil och hysteriska mönster. Och jag då? Jag gillar det jag med, i s m å mängder!

valborg, jamen jamen

109274-789

Den slokande blomman

Inatt har jag sovit tolv timmar drygt. Somnade halv nio igår, när jag läste, och vaknade halv nio idag. Nu är jag sjukt utsövd och lugn. Hade tänkt  sola, men trots att solen är framme är det riktiigt isande kallt. Hu!

Ikväll blir det underbart roligt har jag bestämt mig för. Valborg är underbart roligt. När man var liten var majbrasan ultimata hangoutstället, och det är den ju fortfarande! Ska hänga med det kompisgäng som jag alltid hänger med numera, dvs bönegruppen plus min Jakob.

Vad ska ni göra?

Jeans: Vintage "Dobber"
Skor: Vintage
Tröja: Gudrun Sjöden
Väska: Vintage
Hatt: Anna Kristina

nystädat och städelak

109274-788

Idag har jag, förutom att sjungit och varit i kyrkan, badat sixten (Surprise!), städatstädatstädat. När det slutligen blivit färdigt kan jag luta mig tillbaka och njuta. Av såpadoftande golv, rena sängkläder, och färska snittblommor. Den här buketten står på 20-talsskänken i sovrummet, i en gammal porslinskaffekanna. Den vilar jag ögonen på, när jag inte vilar dem i Agnes von Krusenstjernas "Bröllop på Ekered".

När jag städat färdigt infinner sig alltid sådan frid, dels för att jag hatar när det är stökigt och skitigt, dels för att jag får ut så mycket aggressioner när jag städar. Jag svär, smäller i dörrar och kastar saker  vilt omkring mig. Akta sig den som i närheten hamnar (körde över Jakobs fötter med dammsugaren t r e varv, i min städilska!) Vissa blir fylleelaka, jag blir städelak. Nåja, när allt är färdigtstädat lägger sig lungnet över hemmet och alla kan andas ut!

kvinnan med de gula byxorna

109274-787109274-786

Igår fyndade jag förutom jeansen ett underbart par gula 70-talsbyxor! Utsvängda, vida, höga. Jihoo! 65 kronor!

Imorse uppträdde jag. Jakob spelade. Det gick rätt bra och publiken var finfin. Låtarna vi körde var bla den
här och den här. Flott värre, men skönt att det är över. Nu tar jag helg!

mina drömmars jeans

109274-781image782

Var på loppis och secondhandrunda med mammi idag. Fick ett tips här på bloggen (tack) och det var väldigt kul. På sista butiken hittade jag mina våta drömmars jeans! Höga, mörka, utsvängda, vida och lite lagom korta sådär. (Man vill ju inte se ut som en ardennerhäst) Nu är jag lycklig!

Firade två år med Jakob igår, men själva firandet äger rum ikväll. Det blir flott!

Hittade fler coola grejer, men bilder kommer sedan!

Jeans: Vintage "Dobber"
Skor: Wedins
Blus: Vintage
Glajjor: Bombay, baby
NU: rusa

trevlig helg!

yoga i Indien

image779

Igår och idag jobbade jag sjukt mycket. Är så trött och sliten i kroppen. Men nu är jag i alla fall ledig i några dagar!

Hann med att träna yoga igår ändå. Min tränare tyckte att det märktes att jag övat. Att jag blivit vigare. Jihoow! Yoga är härligt. I alla fall här hemma i Sverige. Värre var det när vi tränade yoga på ashramet i Indien. Yogamästaren var helt galen och pressade och gjorde mig illa tills jag grät. Jakob klarade det däremot galant, så vältränad som han är.

Bjuder på en sjukt sliten underbaraclarabild. Tagen under vår period i norra Indien, framför Taj Mahal, halv sex på morgonen, precis innan solen skulle stiga upp och förvandla palatset till glödande guld. Här är jag; undernärd, svettig och sjuk. Det ljuva indiska livet!

Fixa frisyren: Lockigt

109274-778109274-776

Många har frågat hur jag gör för att få mitt raka hår lockigt. Det är inte det minsta svårt! På kort hår som mitt avänder man med fördel klassiska tantpappiljotter. De finns på Åhlens eller HM eller i din mormors badrum. Tipsen har jag själv kommit på efter flera års idogt hårrullande!

Du behöver:

Kam
Pappiljotter
Läggningsvätska, tex Hot Curl eller Glimour
Hårspray, tex Elnette
Hårtork

 1. Rulla ditt nytvättade hår när det är nästan helt torrt, bara lite lite fuktigt,
 2. Fukta håret lätt med läggningsvätska. Jag använder Glimour från Glimour eller Hot Curl från Loreal. De innehåller Alkohol vilket gör att håret torkar snabbare. Börja därför rulla håret omedelbart.
 3. Börja fram i pannan, rakt ovanpå huvudet med att rulla en spole. Ta inte för mycket hår på rullen! Rulla håret från ansiktet för att få lockarna att "rulla bakåt"
 4. Arbeta dig sedan bak över hjässan, i en rak linje.
 5. När en sådan linje rullats över huvudets mitt, övergår du till sidorna. Rulla dem på samma sätt. Ifall läggningsvätskan torkat in, spraya på mer.
 6. När hela håret är rullat blåser du det varmt med hårtorkens diffusermunstycke. Speciellt ifall läggningsvätskan aktiveras av värme, som tex Hot Curl gör.
 7. Låt sitta, gärna någon timme, tills håret är ordentligt torrt. Man kan avsluta med att blåsa håret med kall luft, vilket fixerar lockarna i spolarna så att de blir "fastare".
 8. Plocka försiktigt ut spolarna. Börja i nacken och sluta i pannan för att undvika trassel.
 9. Rör Inte Håret! Använd massor av hårspray, förslagsvis Elnett från Loreal. Kamma sedan försiktigt igenom lockarna med fingrarna, så att de inte blir raka utan bara lite "luftigare".

Voila! Nu kan du ta sådana här häftiga kolla-jag-talar-i-mobiltelefon-bilder som jag!

Jag saknar dig, Agnes von Krusenstjerna

Det är jobbigt att arbeta hela dagarna när jag längtar hem till mina böcker så mycket. Mina älskade böcker. Kan inte sluta tänka på dem, fast dagen fylls med Annat Viktigt. Agnes von Krusenstjerna, Elisabeth Georg, Darlene Zshech, Jane Austen. Åhåhåh. En nobelpristagare i littaretur, jag tror att det var J.M Coetzee, sa i en intervju att livet är för kort. Man behöver ett liv för att leva, ett liv för att läsa, ett liv för att skriva. Det är såå sant! Jag får ont i hjärtat när jag tänker på alla böcker jag ännu inte hunnit läsa. Alla fantastiska berättelser som jag går misste om.

Det finns inget som ökar min puls så mycket, som att gå in i ett bibliotek (ok en loppmarknad har liknande effekt). Där står en massa livsförändrande böcker och bara väntar på mig. Och jag får låna huur mycket jag vill! Dessutom gratis. Och det är tyst och lugnt och tryggt. Och en massa rara bibliotekarier finns det också, som kan Allt om litteratur.

Jag skulle vilja bli förtidspensionär så att jag bara kan stanna hemma och läsa.

Pinsamma riktlinjer

109274-775
( "Pinsamma riktlinjer" eller "underbaraclara vädrar sina HankyPankys")

Jag gjorde en rejäl tabbe idag. Gick omkring på jobbet med kjolens dragkedja helt nere, så att min rumpa och mina svarta spetsHanky Panky syntes i all sin härlighet! MIn chef upptäckte det, och jag drog skrattande upp dragkedjan igen. Men snart visade det sig att ALLA hade sett det, men ingen sagt något. Folk vågar inte och vet inte hur de ska bemöta pinsamma situationer.

Nåja, ingen skada skedd, för jag är inte lättgenerad. Två gånger har jag tuttflashat vilt främmande män, när jag tagit av mig tröjan och BHn och allt lixom följt med av. Jag har satt mig på ickeexisterande stolar och ramlat bakåt. Tagit på mig tröjor bakfram, glömt ta på mig sockar, råkat skicka iväg gårdagens trosor genom kapprummet i skolan och spräckt grensömmen i flera byxor. Och idag gick jag alltså med rumpan bar! Jag har pretty much gjort allt pinsamt som finns i klädväg. Även i andra pinsamhetskategorier. Och där har jag gjort bort mig hundra gånger värre och smärtsammare.

 Jag är alltså  en synnerligen pinsam människa som kommer skämma ut mina barn tills de gråter, när den dagen kommer. Men eftersom att jag ständigt skämmer ut mig själv så är jag bra på att hantera sådana situationer. Så lyssna mina kära vänner på vad Underbaraclara kallar sina: Pinsamma riktlinjer

 1. Om någon har snor i näsan/mat mellan tänderna/ mascara på kinderna mm tillämpas denna regel som heter: SÄG TILL PERSONEN GENAST! Man kan helt enkelt uttrycka det såhär "Du har något där" och peka mot det pinsamma. Genast brukar denna person uppsöka en spegel. Enkelt och bra!
 2. Om personen är lite trög och vägrar fatta vad man menar, måste man vara tydligare. Då gäller det att vara specifik. Säg: "Jag tror du har råkat sätta dig i något". Viska detta diskret och ropa det inte dina mensmisstankar över rummet. Särskilt ifall det inte är mensfläckar utan chokladfläckar. För då ligger det pinsamma hos dig helt plötsligt!
 3. Om du råkar spotta på den du pratar med, så säg det högt! "Oj, nu spottade jag på dig" . För då känner sig personen i fråga inte fräck för att den torkar bort det!
 4. Förövrigt kan man säga om allt pinsamt man gör: "Oj, det här var pinsamt!" sedan skratta åt sig själv för det klantarschel man är. Det förtar det piniga. Det pinsammaste som finns är att bevittna någon som gör bort sig och skäms. Huu vad jobbigt!
 5. Om någon gjort bort sig, var barmhärtig och gå raskt vidare till ett nytt sammtalsämne och glöm att det nyss var pinsamt.
 6. Om du själv skämt ut dig, ta det inte så allvarligt. Man är inte utskämd om man själv inte skäms. Jag skäms nästan aldrig. Jag skrattar stort istället. Det blir så mycket mindre pinsamt då.
 7. En annan bra sak att minnas är att folk mest tycker synd om dig, inte att du är pinsam. Och för att de tycker så synd om dig kommer de snart att förtränga det pinsamma som hänt.
 8. Sist men viktigast är denna universiella sanning: "Du skulle inte oroa dig så mycket för vad folk tänker om dig, om du visste hur sällan de tänker på dig"

(Kan vara bra att minnas när du visat arschlet för halva stan)

clip clap

109274-773

Dagens clips. Kitschiga och stora.

frukost

109274-771

Åh. Idag är det vårlukt ute. Den där kväljande, söta fruktiga lukten som jag gillar så mycket.

Ska rusa iväg på en frukost med mina bönegruppstjejer, och sedan vidare till jobbet. Grymt bra start på dagen!

Kjol: HM
SKor: Wedins
Armband: Marknad i Holland
T-Shirt: Vårdskolan

tänk i parken

109274-768

Och tänk i parken. Om våren. Med ögon känsliga för grönt. Och kastanjeblad som paraplyer. Jag älskade dig då. Det gör jag nu.


Klänning: Vintage
Bälte: Nolita
Skor: Wedins

matchande blomster

109274-767

Jag fick blommor igår. Sånt gillas. De matchade klänningen jag bar, och sånt gillas ännu mer.

Förvörigt älskar jag min tyllkjol och vidden den skapar under alla plagg man bär. Igår ställde den dock till med besvär. Ovan vid styvheten som jag är, välte jag ut ett champagneglas med kjolen, i exaltion över att akvariefiskarna fått yngel! Jag är så ovan vid att ha ladugårdsdörrsbrettarschel.

Kappahl fattar galoppen, (nästan)

image764image765
Som om Sko Punkten dejtar Din sko. Resultat - föga upphetsande (bilder Din Sko och Sko Punkten)

Nu har
Kappahl börjat sälja skor. Det var ett steg i rätt riktning. Skor och kläder går hand i hand när man shoppar. Man vill ha ett helt kitt. Ett klockrent exempel på Kittbutiker är ju Urban Outfitters och Collette i Paris. Där hittar kunden Allt den behöver. Fattar bara inte varför alla svenska kedjor varit så sena att haka på. H&M och Kappahl borde tagit intryck av Zara och Mango för länge sedan. Men nu har alltså Kappahl fattat galoppen. Och vad tycker jag då om kollektionen med det oinspirerade namnet Shoes? Ja, den känns som Din Sko dejtar Skopunkten ungefär. Zebraprint, rödprickiga ballerinas och metallicflats.Men det var väl ganska väntat. Värre var det när H&Ms första riktiga skokollektion lanserades i våras. Jag blev gruvligt besviken. Trista modeller och epig design. Ingenting som tilltalade mig.

Nej fy, gör om och gör bättre!

pin me up, baby

109274-763

Tro nu inte att det här var dagens outfit. Nej, det här kommer vara sommarens outfit. Mammas gamla superhöga jeansshorts, 60-tals blus och ett litet huckle.

I själva verket var jag dötrist idag. Hade sköna streetkläder och var mig så olik att vänner hade svårt att känna igen mig, när jag kom sent till vår middagsdejt. Dessutom hade jag satt tröjan bakochfram. Är en väldigt hastig människa. När detta uppdagades gick jag under skrattkonvulsioner in på den offentliga toaletten och vred den rätt. Detta resulterade i två uttänjda bröst på ryggen. Clarastyle!


Våren i Paris

Åh. Nu när det är vår tänker jag ohjälpligen på förra våren då jag var i Paris. Jag och Maria bodde hos en underbar bullrig fransk psykolog i hans mysiga etagevåning. Frukost åt vi oftast tillsammans med Paul. Det var nästan för klyschigt för att vara sant. Jazzen spelade i köket, när han om morgonen rökte cigarr och tände rökelse. Åhåhåh!

Vi besökte hans lyxiga citymottagning, i marmor och guld, och iakttog gräddan av Paris, som väntade på sin date med hjärnskrynklaren. Chica unga Parisiskor slank in i ett vadderat rum och strax hördes illvrål. De utövade s k r i k t e r a p i.

109274-760

Jag är morgontrött, med taskig hållning och käkar petit-déjeuner med nutella

109274-761

Blå himmel över takåsarna

109274-762

Knoppande träd

ÅHÅHÅH!!

karamelli

109274-758109274-759

Åh. Jag älskar färgerna på sminket som Anna köpte till mig i Litauen. Som karameller!

It's Solid Gold baby"

109274-757109274-756

"It's Gold, It's Gold, It's Gold, It's Gold
It's Solid Gold baby"

..
sjöng Beyonce i Solid Gold, förövrigt världens bästa partylåt. Uppträtt med den flera vändor. Sjukt kul att sjunga.

Ladda hem vettja.

Väska: Vintage
Pärlor: Äkta

hundarna i mitt liv

109274-754

Jag gillar djur.

Hundarna i mitt liv. Den mindre är en ettrig liten djävul. Och mer som en katt till kynnet. Betäcker ständigt storen, till hans förtvivlan.

Näpperligen

Ikväll var det lovsångskväll igen. Det bästa. Pastorn ville att jag skulle sjunga nästa helg. Tre låtar. Solo.  Åh. Det kommer att bli grymt! Pastorn är hurra!

Någon dagens outfit får ni inte. Näpperligen!
dansa i neon

109274-753

Åh. De här tightsen hade Anna gjort till mig i present, bland flera andra. Åh, underbara neontights i baddräktstyg.

Lekdräkt: Min egensydda
Tights: Anna
Klackisar: Anna

Grattis till Mig

109274-752109274-751

Åh. Idag fyllde jag år! 21 år ung. Fick så otroligt gulliga presenter och så rara brev och samtal från mina vänner som nu är i Tyskland och Australien. Massa telefonsamtal och besök från underbara Elina och Milly. Jippy, vilken söt unge!

Så här tjusig var jag i nagellacket från Anna och hår rullat på spolar!

Rosa läppar!

109274-731

Rosa rosa rosa.

Motvind

109274-748

Solhatt: Annas design
Tröja: Vero Moda
Skor: Bianco

Ah. Min förnöjsamma inställning bröts lite idag när jag cyklade hem i vidrig motvind med punka, iklädd jeans (gud så oskönt) och för trång kavaj. Jag svor många eder innan jag var hemma. Är det något som gör mig förbannad så är det att cykla i motvind. Det är som att cykla i snor.

Nåja. Nu ska jag snart cykla till yogan, och då har jag ju medvind. Alltid något!
Förnöjsam

Är precis hemkommen från studentspexet. Det var roligt. Bäst av allt är att min underbart grymma vän satt i styrelsen och var den självsäkra, kompetenta och intelligenta kvinna hon är. De bästa inspiratörerna hittar man i vardagen. Kolla runt vettja!

Vissa dagar känner man sig så nöjd med allt och alla. Idag var en sådan dag. Var på sjukhuset och tog prover och sköterskorna (jag älskar sjuksköterskor) var så rara. Så tänkte jag på gårdagens bönegrupp och kände bara, återigen, hur rikt välsignad jag är med kloka och underbara vänner.

Jag vet att det kanske är tröttsamt att läsa om andras glädje. Speciellt eftersom att det är så ohippt att vara nöjd och glad. Att klaga och vara missnöjd är verkligen mer på modet. Well, gissa vad! Jag följer inte modet, jag är mer intresserad av att sätta trender! Toto, min trend är:

Att vara Förnöjsam !

Om alla var lite mer förnöjsamma skulle vi inte stressa så mycket, för att hinna jobba så mycket, för att konsumera så mycket.  När vi konsumerar så mycket måste vi tjäna mycket, och då måste vi jobba mycket och stressa mycket.

Förnöjsam. Det ska bli mitt ledord. Snacka om underskattad livsinställning. Förnöjsam. Smaka på den!

gult är kult

109274-747

Kände att det var dags för en Dagens Clips idag. Visst är de söta!

aprilväder

109274-746

Onsdag. Gick en lång skogspromenad med Sixten. Soligt och varmt. Helt plötsligt börjar det att SNÖA! Ah, antar att det är det som kallas aprilväder. Nåja. Då kan jag vara inne och spela NewSupermario och läsa Agnes von Krusenstjerna.

Klänning: Mitt senaste köp (vintage)
Knästrumpor: Vintage
Boots: Vintage
Kofta: HM
Träd: Granar


Berlocker och skrot

109274-744

Jag gillar stora halsband med massa berlocker. Den
här har jag visat tidigare. Men här är en större variant. Det är Annas och hon har hängt på allt möjligt. Underbart och lätt att göra själv!

Hands up, baby hands up


109274-745


Dagen började inte så bra, men artade sig så småningom. Slutade i total lycka när jag tillsammans med min bönegrupp diskuterade kiss, kärlek och tabun. Bönegrupp är den bästa uppfinningen. Att varje vecka ta sig några timmar då man diskuterar livets viktigaste frågor. Åhå! Det hela blev inte precis sämre för att jag mötte en av mina bästa kompisar på stan som ropade "gud vad cool du är". Då blir man glad!

Här får ni en studie i mina underbara armhålor. Jag brukar inte kapa huvudet å bilderna. Men jag fick lixom inte plats.

Men underkjolen blir arschlet brett som en lagårdsdörr. Sånt gillar jag!

Klänning: MbyM
Tights: Lindex
LInne med terriertryck: Marlene Birger.
Tyllunderkjol: Hemsydd
Skor: Wedins

klorofyllgrönt

109274-740109274-743


Rosa naglar och klorofyllgröna ögonlock. Vår, vår vår!

dansa regndansen sjunga regnsången

109274-737109274-738

Idag regnade det äntligen. Har inte känt regn sedan Andamanernas vilda skyfall. Underbart, renande kyligt regnt! Åh. Då kom mina nya gummistövlar väl till pass. Hittade dem på min secondhandrokad förra veckan. En tia gav jag för högklackade stövlar. Det tyckte jag var flott!

Töntigt nog fann jag mig själv lyckligt nynnande på "Ändå faller regnet" med Lisa Nilsson. Sedan "Rain" med Madonna och slutligen "Raindrops keep falling on my head".
Ah, beat it!


Every freckle on my face is where it's supposed to be

109274-736

When I look in the mirror and the only one there is me
Every freckle on my face is where it's supposed to be
And I know our creator didn't make no mistakes on me
My feet, my thighs, my lips, my eyes; I'm lovin' what I see

Precis såhär känner jag. Och försöker intala mig att känna, de dagar då jag inte trivs med min kropp. Gud hade en tanke när han skapade mig såhär. Vi ser ut precis som det är tänkt att vi ska göra. En av mina absoluta favoritlåtar att uppträda med är denna. För budskapet är så bra, och jag menar varje ord när jag sjunger den!

Nämnde jag att låten är Video av India Arie?

En annan version...


image735
Alltså. Jag blev så sjukt glad idag. För den underbara bloggaren Get Nanóismed har ritat av min Dagens outfit! Det blev grym och jag känner mig så hedrad. Kolla in
den bloggen! Underbara Nanoism upptäckte jag genom en annan underbar blogg, nämligen Aenigma. Båda dessa tjejer är grymma grymma! Rekommenderas varmt!

that 70's picture

109274-732109274-734109274-733

Åhå. Ännu en dag spenderad på altanen i bikini. Så småningom klädde jag på mig, och då blev jag såhär 70-chic!

Jeans: Mammas gamla 70-talsjeans
Skor: Vintage
T-shirt: Mammas gamla
Glasögon: Vintage
Turban: Mormors
Nagellack: Depend nr 34


a million colours in your mind.

109274-730

The piano keys are black and white,
But they sound like a million colours in your mind.jag skulle köpt en nakenhund

109274-727

Idag var det soligt värre och jag spenderade dagen med "Porten vid Johannes" av Agnes von Krusenstjerna iklädd bikini och solhatt. Sov länge men hann ändå med en promenad med min favorit Maria. Efter det duschade jag Sixten tre gånger. TRE gånger i rad för att han skulle bli ren från jorden. (Sixten är min hund) Efter varje långpromenad, dvs tre gånger per dag, så måste han duschas. Minst två varv varje gång. Två duschvarv tar ca tio minuter. Han får minst tre ducher om dagen. Detta ger trettio minuter hunddusch om dagen. Inte inräknat torkning och kammning. Slutsats: Jag skulle köpt en nakenhund.

Hur som haver.

Kjol: Annas design
Skor: Bianco
Topp: Top Shop
Nagellack: Depend 34

sidenclutch

109274-725

Här är väskan jag skrev om igår. Jag tror jag gav en femma för den. Åh. Jag gillare billigt!

Tyll i brallan

109274-723

Woah! Dagens outfit. Har sytt mig en ordentlig tyllunderkjol att ha under alla mina 50-tals klänningar. Den bidde ordentligt vid och jag får trycka ner den för att det ska bli lagom. Som på bilden ungefär. Då står kjolen ut, men lagom mycket.

Dagens jobb var ganska lindrigt. Ikväll ska jag hänga med Jakob och se Lost och äta upp mitt påskägg. Det ska blir flott i flera bemärkelser.

Såg Dennis Lyxzén idag. Där är en kille med stil. Han når nästan upp till min älsklings nivå. Nästan.

På allmän begäran!

109274-721109274-722

På allmän begäran: Två av skorna jag fyndade. Riktigt slitna gamla cowboyboots, piffar till random blommig klänning. Och vita tantiga fula klackskor, precis vad jag letat efter! Tjoho.

åh, en jumpsuit

109274-718109274-719109274-720

Den här jumpsuiten knåpade jag ihop i helgen med lite hjälp från min kära syster. Jag inspirerades till att göra en byxdress, av ovanstående bild från Stellas vårkollektion. Det är vårens bästa plagg enligt mig! Älskar att den är så puffig och härlig och att man blir sådär kvinnligt bred om baken! Varje gång jag införskaffar/tillverkar några nya kläder ser jag framför mig exakt när, var och hur jag kommer att bära dem. Den här lekdressen kommer användas i sommar, när jag och Jakob semestrar i skärgården. Där kommer jag sitta på båten med vinden i håret och platta ballerinas vippande på fötterna. Och jag kommer att vara såå lycklig. Och till hösten använder jag den som pyjamas!

Jag gillar the gamlingar

Alltså. Vissa människor älskar barn. Vissa älskar djur. Jag älskar gamlingar! När jag ser gamlingar (såg en hel del idag) grips jag av sådan kärlek och ömma känslor att jag mår riktigt dåligt. Ungar klarar sig alltid. Djuren likaså. Men vem ska ta hand om alla rara gubbar och tanter? Jag älskar när jag hamnar i samspråk med dem på bussen. Det börjar oftast med att de kommenterar mina kläder och säger att jag är "käck/fräck/rar". Sedan sitter vi och konverserar om väder och världen. Det är fint. Gamla människor är lugna människor. Lugna människor är mina favoriter. Plus att gamla människor luktar så gott!!

Gamlingar är så mysiga och bra att ha i livet. De värmer på tevatten, bakar gott, ser dåligt, lyssnar på sjöväderrapporten och berättar om sitt liv. Gamlingar som jag gillar extra mycket är min mormor och morfar. Gamlingar ser kloka ut och är det rätt ofta. De har slutat bry sig om vad andra tycker. De får alltid sista ordet. Och ofta har de löstagbara tänder som de kan volta runt med i munnen. Åh!

Ändå mår jag som sagt inte riktigt bra av gamla människor. Jag tycker om dem f ö r mycket. När jag ser dem blir jag ofta tårögd. Men eftersom att jag gillar att plåga mig själv, så undviker jag dem inte. Istället riktigt plågar jag mig med tv-program om gamla människor. Det bästa programmet är Veteranteve på Svt. Åh! Kolla in det vettja, om ni också har en svag punkt för the gamla folket.


utflykten

109274-717

Idag hängde jag med mor och far på utflykt. Sakletarutflykt. Det lyckades väldigt bra och vi besökte diverse mystiska prylbodar med originella ägare. Inhandlades gjordes det en hel del. Jag fyndade tre par skor för en tia styck och en klänning och ett tyg till en kjol och tapeter att klä in böcker med. Dessutom en söt liten sidenclutch. Tillsammans uppgick de till den nätta summan av sjuttio kronor. Så ska affärer göras tycker jag!

Lagom torsdagsslapp outfit.

Klänning: Scene by Tjallamalla
Strumpor: Lindex
Kavaj: Vero Moda
Skor: Vintage
Väska: Mormors
Hårnät: Vintage
Och Sjal: Gudrun Sjöden.


Sommarhimmelsfärgade

109274-715

Dagens förtjusande clips. Stora och skramliga. Som en sommarhimmel i färgen. Man blir såklart jätteglad!

klänning osv

109274-716109274-713109274-712

Dagens outfit och gårdagens inköp. Denna förtjusande klänning. Stärkt vippande kjol och stående krage. Precis som jag gillare.

Tog en redig tur på stan idag med Jakob. Åh, vad han är min favorit!

Nu ska jag pyssla pyssla pyssla.

Klänning: Vintage
Skor: Din sko
Strumpisar: Vintage

Tjing!

en liten klippning

109274-714

Idag tog jag en drop intid och klippte mig. Likadan frisyr som förut, fast kortare. Frisören var helt lyrisk. "Det här är den perfekta frisyren för ditt hår! Inte en virvel, inte utstående öron, inte lockigt. Spikrakt och cleant" När frisörer uttrycker det på det viset kan man ju inte säga emot. Antar att jag aldrig kommer våga ha något annan frisyr än den här.

Well. På huvudet har jag ett tjusigt hårnät. Very 40 tal!

Kamelonten Jane FondaVet att jag skrivit om min stora idol Jane Fonda tidigare. Men jag måste bara få göra det igen! Jag läste hennes biografi i sommras och blev tagen med storm. Vilken kvinna! Woho! Från bimbobombnedslag, till politisk agitator, till träningsguru, Oscarsvinnare och sist men inte minst aktiv feminist och förespråkare för kvinnors rättigheter. Hennes självbiografi beskriver hennes liv ärligt och rättframt och hon är bara så svår att inte gilla! Läs Läs Läs!

Gäddan och krokodilen

109274-705109274-704

Skor: Vintage djur. Vänster = Gädda, Höger = Krokodil
Strumpor: Lindex
Fågel: Kråka
Fötter: Annas och Claras
Himlen: Norrländsk

TECHNICOLOR

109274-699109274-701

Detaljer av dagens outfit får ni idag. Vidrigt kallt väder och blåst. Klänningen är från Märtas garderob. Den gillar jag skarpt för sina technicolorfärger. En matchande blomma på baskern dessutom.

Klänning: Märta
Skinnjacka: Anna
Bälte: Vintage
Basker: Åhlens
Blomma: HM
Väder: För täskigt.

pantühoosen

109274-698

Idag gjorde vi en second handrunda. Jag fyndade en fantaastisk klänning. Men roligast av allt vara alla söta strumpbyxor jag hittade. Här är ett axplock!

vardagslyx

109274-696

Att ha färska snittblommor inne är verkligen en vardagslyx. Som vi dessutom verkligen satsar på. Nu samsas stora fång av gula tupaner, och påskliljor tillsammans med videungar. Det lyser som sol där de står.

Souvas och jogging

109274-693109274-694
109274-695

Hade på mig mig älskade Fornarinaklänning idag. Den ÄR ljuvlig. Ska bara stärka den lite så att den vippar lika härligt som det är tänkt.

Nu är äntligen den riktiga joggingsäsongen här. Älskar att jogga. Att springa är så ursprungligt på något sätt. Jag har ofta spring i benen, precis som när jag var liten. Då tar jag en kortare runda i rusatempo. Det är frihet. Idag tog jag istället en lång seg jäkel, sedan lite yoga i solen.

Brakmiddag på souvas (rökt renskav) och rotmos bidde det idag. Sjukt gott, men det ligger som en sten i magen på mig sedan.

Klänning: Fornarina
Pumps: Bianco
Blus: Vintage
Leggings: Lindex

Långfredag

109274-692

Vilken ljuvlig dag. Inleddes med en "tur runt ägorna". Sixten käkade snörester och vi inspekterade syrenerna.

Sedan var vi på museet där jag fick skitbra inspiration till det jag skriver om. Åh. Åh. Åh.chunky halsband

109274-691

Halsband som Anna gjort. Det är så underbart chunky.

Thelma ocu Louise, med påskkärringsvibe

109274-689109274-690

Dessa nya glasögon inhandlades igår. Så flotta tycker jag. Vårdagen till ära har jag sidensjalett och pastelligt orange läppstift.  Scarf är så fint med söta brillor tycker jag.

En sällsam historia

109274-688109274-687

Maria Gripe är död! Sorgligt. Men mest är jag snopen, för jag trodde redan hon var död, för det har min kompis bestämt hävdat (!!!). I alla fall. Hon är min absoluta favortiförfattare för ungdomar och barn, jämte Astrid Lindgren förstås. Hennes sätt att skriva och blanda övernaturligt, gamla romantiska miljöer, och intressanta karaktärer. Åh, hon är fantastisk! Såhär för att hedra en fantastisk föfattare, vill jag ger några boktips

 • "Skuggserien" Skuggan över stenbänken, ...de vita skuggorna i skogen, skuggornas barn och skuggömman. Fantastiska böcker. Läsläsläs!
 • Lottenserien "tre trappor upp med hiss" Eget rum och "Egna världar"
 • Den ljuvliga underbara Agnes Cecilia - en sällsam historia. Den läser jag alltid när jag känner mig lite nere eller stressad.
 • Tordyveln flyger i skymningen. Åh, så spännande och romantisk!
 • Slutligen, hennes sista bok "Annas blomma"
Fast jag för längesedan slutade läsa ungdomsböcker, så släpper jag inte Maria Gripe. De är djupa nog att intressera den mest erfarne läsaren. Jag lovar! Prova vettja!

vippig, vid och stärkt

109274-682109274-685109274-686

Dagens fynd och outfit. ( för jag hade faktiskt inte blåställ på jobbet idag)

Kjolen: Vintage vid 50-talskjol. Vippig och stärkt!
Skor: Bianco
Balettopp: HM
Scarf: Mormors

Det är storm idag, folk är hysteriska över det. Alla svenskar är så otroligt bortskämda märkte jag när jag var på Andamanerna. Där kan man snacka storm och oväder. Jämt! Och ingen bidde det minsta hysterisk.

Nu: Fika!

Le påsk

Woho. Sista dagen innan påsklovet. Påsken är min favorit. Inte lika kravfylld som julen, men lika god mat. Dessutom släkt, familj, leta påskägg och bara ta det lugnt. Det blir underbart. I påsk är vi familjen med allas respektive. Det ska bli särskilt najs.

Nu: Secondhand shopping.
Sen: jobba undan några timmar
Sist: Familjemiddag

Vad ska ni göra?

Blåställ och byxdressar

109274-680109274-681


De avgående

109274-678109274-679

För någon vecka sedan skrevs
detta reportage med anledning av att Ebba von Sydow lämnar Veckorevyns papperstidning. I samtliga artiklar jag har läst låter det som att Ebba är en überbitch som blir sparkad pg av hennes diktaoriska ledarstil. Hon anklagas för än det ena, än det andra. Det mesta handlar om att Ebba (som alla drivna kvinnor) skulle vara en dålig chef. Trots att Ebba hävdar att ett nytt spännande projekt är anlednigen, inget annat.

Idag kom det fram att bröderna Schulman lämna stureplan.se. Och i deras artikel insinueras inget om att de slutar på grund av dålig ledarstil. Att Alex skulle vara en überbitch med sammarbetssvårigheter. Nej, då handlar de om att de fått ett nytt spännande uppdrag som de omöjligen kan tacka nej till. Precis samma sak sa Ebba, men ingen trodde henne!

Det här passar väldigt bra in i bilden folk vill ha om Ebba (och unga framgångsrika kvinnor i allmänhet). Ebba är lite f ö r perfekt. Om man är sådär blond och snygg och rik så måste man i alla fall vara en bitch. Såklart finns det missnöje med Ebba som chef. Något annat vore ju otänkbart. Alla chefer får utstå missnöje. Men kritiken mot Ebba har varit på rena mellanstadienivån. Inga konkreta argument. Enast "initierade källor" som påstår saker. Precis som skitprat som viskas på fruktstunden, när fröken inte ser.

Det här visar på hur rutten media är. Först bygger de upp människor. Hypar dem till max. Bygger på deras framgångssaga. Men lika snart så river de ner dem igen. Allt för dramatikens skull. Det som irriterar mig mest är bara att i detta fall får skitsnack om Ebba mystifiera hennes avgång som chefredaktör. Skitsnack tas upp som "fakta" i tidningsartikeln. Ok, om det är så man bedriver seriös journalistik, så hör med de anställda på Stureplan.se. Nog finns det säkert någon som irriterat sig på Alex där! Nått kan man väl gräva fram!

Men det är lixom inte lika intressant. För Alex är inte lika känd som Ebba. Och inte lika irriterande glad och trevlig. Ser inte lika bra ut, och framförallt är han inte kvinna. Kvinnliga chefer porträtteras alltid som bitchar. Exemplen är otaliga. Framförallt är det så att man ofta tycker att en kvinnlig chef bör vara lite ödmjukare och varmare. Jag som har haft både kvinnliga och manliga chefer kan intyga det. Kommer de med direkta order så uppfattas de som lite bitchiga och kalla. Tvärtemot hur jag uppfattar min manliga chef som delar ut en likadan orden. Då reagerar jag inte ens. Spelreglerna för män och kvinnor är som vanligt totalt väsenskilda. Och Sverige är världens mest jämställda land. Hallelujah!

stirra

109274-677

Dagens clips ser stirriga ut på bilden. Som två uppspärrade ögon. Hjälp!

Fantastiskt vilka fina minnen folk får av clipskategorin. Kanske är det för att clips är så mycket en farmor och mormorgrej. Själv blir jag varm i hjärtat när jag ser clips. Grälla, plastiga, smakfulla, fula. I love clips!

Too cold to be bold!

109274-676

I morse kikade jag ut. Snöblandat regn!! Oh, no, tänkte jag och somnade om en timme.

Nu har min syster kommit hem vilket är ljuvligt. Såklart får jag låna hennes garderob då. Idag blidde det hennes oversizeskjorta. Fab! Halsbandet är totalt vulgo så det gillar jag också. Båda designade av min Anna.

Skjorta: Anna
Underklänning: Vila
Halsband: Anna
Strumpisar: Lindex
Skor. Bianco

Klackisarna bytte jag sedan till mina konjaksfärgade stövlar. Too cold to be bold!

Tisdag tisdag!

109274-672109274-673

Den här dagen inleddes med en joggingtur! Det är det bästa sättet att påbörja en dag. Då kan inget gå fel. Sedan hann jag med två timmar seond hand shopping som resulterade i en del fynd. Bland annat en fantastisk 50-talskjol.

Ikväll är bönegruppen hos mig. Det är flott för då behöver jag inte ens lämna huset!

Kjol: Mormors
40-tals blus: Vintage
Strumpbyxor: Lindex
Rosett: Fluga, vintage!
Skor: Bianco!

Min vänsterhand håller undan några grenar. Trots att det ser ut som om jag leker Hamlet eller nåt!


Pom Pom

109274-671

Plastiga pompom bollar. I samma "storpackglass" färg, som dagens outfit. Snäll pastell!

Läppglansmutor? Ja, tack!

109274-669

Damernas Värld sysslar med mutor och delar ut läppglans med senaste numret. Jag är den första att hoppa på ett så billigt trick! Sånt gillar jag! Läppglanset då? Ptja, det var väl sådär. Lite för rött men satt ganska bra! Men läppglans behövs alltid. De ligger och dräller i varje väska jag äger. Piffar upp och ger smidiga läppar! Tack DV!

Mimmi pigg

109274-665109274-668109274-667

Härliga sliskiga pasteller i en kitschig mix. Som en storpack glass.

Ledig har jag varit hela dagen. Inte ett nyttigt handlad har jag gjort. Såg på gammal svensk svartvit film. Ettan sänder alltid sådana på dagarna. Det gillas!

Imorgon ska jag jogga. Det gillas också!

Hängselbrallos: Lee
Leggings: Lindex
Skärp: HMs barnavdelning
Rosett: Vintage
Skor: Bianco
Topp: HM.
Skavsårsplåster: Apoteket

Det var allt!

Nej, förresten. För de som undrat har Elina fött sin unge nu. En liten ljuvlig Milly bidde det! Tack gud!

Nykterist? Javisst!

Såg precis Dokument inifrån på tvåan. Den handlade om det drogliberala Stureplan. Jag har märkt av denna drogliberala inställning på kompisar till mig. De tycker inte att det är något konstigt med att prova hash eller kokain. Det börjar till och med bli ok. Ingenting man höjer på ögonbrynen för.

Det här skrämmer mig. Det skrämmermig också att sedan 1998 har alkoholkonsumtionen ökat med 32% i
Sverige. Nu super folk inte bara på helgerna utan tar dessutom gärna ett glas vin till maten i vardagslag. Dessa nya alkoholvanor är livsfarliga. Hur alkohol förstör familjer, människoliv och kroppa och själ är väl knappast okänt. Ändå dricker folk mer än någonsin.

Själv beslutade jag mig tidigt att vara helnykterist. Inte dricka, inte röka, inte ta droger. Det har jag lovat mig själv, och det har jag hållit. Jag dricker inte lättöl, eller cider eller någonting som kan innehålla minsta spår av alkohol. Det finns flera anledningar till detta:

 • Det är ett gift för min kropp. Jag känner att jag vill ta hand om min
  kropp. Inte mata den full med alkohol och främmande giftiga ämnen.
 • När jag som nykter varit ute med mina kompisar har jag slagits av hur
  förändrade de blir av alkohol. Den förändringen vill jag inte gå
  igenom.
 • Öl och cider innehåller mycket socker och
  kalorier. Jag unnar mig med gott samvete sötsaker, eftersom att jag
  inte får i mig det onyttiga genom att dricka.
 • Jag vill inte stödja industrin.
 • Men viktigast av allt är att jag ser det som min kärleksplikt mot mina
  medmänniskor. Jag har inga problem med att säga nej till alkohol, men
  jag vet att andra kan ha det. Om de ser att jag inte dricker, kanske de
  har lättare att tacka nej. Jag känner många med missbruksproblem. Både
  de själva och deras familjer. Och jag skulle aldrig med gott samvete
  dricka alkohol, med tanke på vad det ställer till med i världen.
Jag har aldrig druckit en droppe i mitt liv, aldrig heller rökt en cigarett. Jag brukade under gymnasieåren gå på flera fester. De som såg att jag inte drack blev de ofta otroligt provocerade och hånfulla. Jag antar att det är jobbigt att festa med någon som är nykter. Någon som minns allting dagen därpå. Vissa blev däremot jätteglada och intresserade och undrade varför. Men de allra flesta märkte ingenting. Jag släpper loss som alla andra, när jag går på fest. Men festen sitter i mitt huvud och inte i det jag dricker.

Många brukar fråga om jag inte dricker folköl ens? De tycker att jag överdriver. Det finns massor av människor som har ett normalt förhållande till alkohol säger de. Well. Det finns massor av folk som inte har det. Att inte dricka n å g o n alkohol, det är en principsak för mig. Jag kan inte hålla på och tumma på mitt beslut. Det kan heller inte nyktra alkoholister. De riskerar alltid att falla tillbaka igen. Att ta ställning ser jag som min kärleksplikt. Mot människan. Jag gillar ju den.

Kycklinggult!

109274-662109274-663109274-664

Gult är en förtjusande färg. I synnerhet kycklinggult! I påsk kommer jag att ära kycklingens högtid och endast bära gult. Eller inte.

Men visst är det fint! Två av mina egna outfits, plus Chloes gula. Chiffong/ 60-tal / Siden. Vad kan gå fel?

Ett annan fjäderfä jag gillar är
Hönapöna. Trés chic!

Vit som en snö

109274-658

Vit som en snö är dagens clips.


Söndag tar knäcken på mig!

Söndagar är trevliga (läs föregående inlägg) men kan även bli väl tröttsamma. De vägrar ju lixom att ta slut! Idag har jag hunnit med söndagspromis både med Jakob och min allra käraste Maria. Dessutom hundmys, mysfika, läsa ut en bok, svara på bloggkommentarer,  ringt min syster som vägrar svara, tittat lite på TV, solat, fotat, kollat utbildningar, fyllt i kassakort och viilat vilat vilat. Vad mer finns det att göra lixom!? Söndag tar knäcken på mig!

Kanske ska jag slå på fem timmar av "Stolthet och fördom"?
Jag tror jag göre!April April*

När jag skulle pinga min blogg imorse blev jag förtvivlad. För att få pinga var man tvungen att klara en matematisk ekvation. Jag blev förtvivlad eftersom att jag är hemskt dålig i matte. Strax förstod jag att det var ett Aprilskämt. Hur har ni blivit lurade idag!

lager på lager på lager på lager

109274-654

109274-656 109274-657

Lördagkvällar gillar jag. Att somna i Jakobs famn framför någon taskig Jackie Chanvideo. Slumra framför TVn och bli buren till sängen. Precis som när man var en liten fjärt som inte ens kunde hålla sig vaken under Fångarna på fortet.

Söndagen vaknade vi och tog en söndagspromenad. Det är det bästa med söndagar. Ta hundarna med sig ut och promenixa. Fint som snus.

Klänning: Karl Lagerfeld
Väst: Stylein
Skor: Vintage
Strumpbyxor: HM
Sjal: Mamma
Knästrumpor: Hempysslade
Kofta: Mamma stickat'