Årets fjantigaste liknelse

Har jobbat tio timmar och är så trött så jag vill lipa. Alternativt slå ner någon. Häromdagen blev jag så arg att jag kastade sönder min mobiltelefon. Folks reaktioner när de hör detta är "Kan du bli så arg?" En trevlig reaktion måste jag medge. Tydligen ger jag illusionen av en lugn och sammansatt människa som vänder andra kinden till. Precis som jag försöker vara. Men ibland misslyckas jag med mina föresatser. Då kan jag kasta sönder min mobil, eller slänga en stol genom rummet. Men bättre det än att ta ut det på mina medmänniskor tröstar jag mig med. En ny telefon kan man alltid köpa.

Jag antar att ilskan kommer av den extrema stress jag levt med sedan fyra år tillbaka. Oftast klarar jag det bra. Men ibland blir trycket för stort. Jag kallar det Äggskalskänning. Pratade med Katarina idag om hur det kommer sig att vi egentligen orkar? Men när man går igenom tunga saker läggs en extra växel in. Den är sjukt bra att ha. Trots att köra på den är lite som att låna bensinpengar från Finax Telefonlån. Allt verkar fine and dandy. Tills du en dag blir återbetalningsskyldig, med en ränta på 300 procent. Ingen mer bensin för dig baby. Och bilen stannar. Och bensin är inte det enda du behöver till råga på allt. Däck, ratt och kaross saknas. Bilen går inte igenom besiktningen och du måste skrotas. Men du har inte råd. Så du får rosta sönder på en åker. Jättekul.

För att slippa bli skyldig Finax Känslomässiga Telefonlån sjukt stora summor gäller det att leva så att du aldrig blir skyldig. Stanna hemma när du är ledsen. Gråt när du behöver grina. Släng porslin när du är förbannad. Och var glad när du får chansen.

Det här var årets fjantigaste liknelse. Jag gillart'!

Kaftan nästan

image1136image1137

Dagens klädsel. En klänning från Annas kvarlämnade garderob. Ljuvlig såklart. Paljettskor och tjocka armband till gör looken komplett. Har aldrig varit mycket för paisleymönstrat. Men på den här gillar jag det!

skit

Jäkla skit, försöker ladda upp bilder som vägrar funka. Ni får ingen dagens outfit idag då.
Nu: Frukost med jobbet.

Att ständigt bära de feministiska glasögonen

Var på födelsedagskalas ikväll. Trotsade magen och humöret och gjorde mig fin för att fara. Ibland blir jag knäpp på mig själv i sociala sammanhang. Jag tar så mycket plats. Ibland kan jag verkligen lämna ett ställe och känna "Fy vad mycket Clara det blev ikväll" Jag misstänker att jag kör över folk med min höga bestämda stämma. Men jag vet inte. Det är ju inte direkt någon som klagat. Och samtidigt blir jag sjukt less på att jag ens ska behöva oroa mig för det. Varför skulle jag inte ta plats lixom? Det är ju den jag är! Jag minns att min svenskalärare sa till mig att jag skulle ta mindre plats i skolan och låta de andra tjejerna höras. Jag fattar inte varför hon sa det till mig! Den enda tjejen som vågade prata skulle backa för att de andra tjejerna skulle våga. Varför bad hon inte killarna backa?

Jag tror att jag kan uppfattas som bufflig. För jag tar för mig. Om det är fika med ett gäng kompisar och det blir tårta kvar börjar samtliga gäster truga killarna att äta. Tror de inte att tjejerna vill ha tårtan lika gärna? Eller behöver killarna tårtan mer? Om jag hinner brukar jag frivilligt slänga mig över tårtan. Då ser jag i alla fall till att det är en tjej som får den. Eller om det finns tre fotöljer och resten får sitta på kuddar på golvet. Då brukar jag kasta mig över fotöljen för att se till att inte killarna får alla. Jag gör det i jämställdhetens namn, men ända blir jag buffeln!

Ibland skulle jag önska att jag inte hade det där feministiska tänket inbyggt, som får mig att se rött i alla möjliga situationer. Som inte alltid måste påpeka det sexistiska och döda stämmningen. Ibland önskar jag att jag kunde ta min fotölj och nöja mig utan att kommentera faktumet att alla andra tjejer sitter på golvet. Ibland vill jag bara skrika: Skyll er själv mesproppar!! Sitt där då och få skavsår i stjärten om det nu är det ni vill. Bara för att jag är tjej ska inte jag rädda er. Ni får rädda er själva!

Och ännu mer less blir jag på att jag alltid måste berätta sådant här för alla. För att gardera mig. Om ni tycker jag är bufflig så ska ni inte tro att jag är clueless. Jag måste förekomma dem och visa att jag minsann har tänkt på allt och fast jag är burdus är jag rar som en sockerskorpa. Jag är så less på att försöka verka perfekt. Hur perfekta är mina vänner då? Inte ett pilliskit någon av dem! Och varför skulle de vara det? De är ju ok i alla fall!

Nu avlägger jag ett löfte om att Sluta gissa hur anda personer uppfattar mig! Den som är irriterad får klämma ur sig det. Annars har de ingen rätt att vara irriterade. Oh fuck it! Därmed basta!

vänligen plocka ner klackarna

image1135

Tjusiga guldklackisar som jag fick ärva av min fina faster i sommras.

(Vänligen plocka ner klackarna från taket när ni lämnar festen)

Modette läggs ner!

På Modettes hemsida kan man läsa att tidningen läggs ner. Webbdelen lever kvar, eftersom att den blivit en succe. Men trist med tanke på tidnigen, vars första nummer jag dissade och vart senaste nummer jag hissade! Jag tycker att den behövs. En mindre glossig och mer realistisk modetidning. Bra i sitt slag. Men när upplagorna inte lever upp till förväntningarna kan inte ens en tidningsjätte som Egmont göra konstgjord andning allt för länge. Tyvärr.

världens näst tristaste klag

Idag var en dålig dag igen. Dåliga mensvärksdagen inföll idag. Inte roligt. Det infaller alltid en sådan dag per mensvecka. Oftast försöker jag parera den genom att ta ledigt just då eller knapra tabletter (trots att de inte tar bort värken utan bara dämpar den lite) I tisdags trodde jag att jag skulle ha dåligamensvärksdagen. Det passade utmärkt att jag tog ledigt då eftersom att jag dessutom var världsdeppig. Men inte. Det var inte alls den dåliga mensvärksdagen den dagen. Den blev istället idag. Och jag fick stanna hemma igen. Lite deppig med mycket ont. Lite glad för min ipodnano och mobil som Jakob köpt till mig. Snäll som smäll.

Men nu ska jag inte klaga över värk något mer. Det enda som är tristare än att höra någon klaga på värk är att höra någon klaga på trötthet. Vad ska man säga lixom? Gå och lägg dig!

(Världens näst tristast klag. När man söker på Klag kommer den
här bilden upp först. Man kan inte klaga!)

Sluta dricka flaskvatten debatten

image1134image1132 Pest eller kolera?

Jag blir knäpp av hela den här
Sluta dricka flaskvatten debatten i media. Jag tycker att man har missat en uppenbar sak med flaskvattenkulturen. Många, inklusive mig själv, köper vatten på flaska istället för att köpa läsk. Ett festligare alternativ till kranvatten på fredagsmiddagen. Och som landet ligger med ökande fetma så borde man snarare uppmuntra de nyttigare alternativ som finns.
Varför klagar man inte på CocaCola, Fanta, eller Sockerdricka, som innehåller lika mycket vatten som Loka? Och dessutom massor av onyttiga ämnen som socker, konserveringsmedel, färgämnen och koffein. Man kan till och med se att överdriven CocaCola konsumtion urholkar skelettet! Är det något vi människor borde sluta dricka, ja inte fan är det mineralvatten! Och hur mycket vätska är det inte i den öl som folk klunkar i sig litervis av varje vecka? Varför granskas inte den? Och hur många miljarder kostar inte den alkoholrelaterade brottsligheten varje år? Var finns miljömedvetandet i att lastbilar kör omkring fyllda med vatten och beroendeframkallande substans till folket, paketerat i aluminiumburkar?
Jag tycker att man istället för att klaga på flaskvattnet ska klaga på öl och läsk. Utan dessa två drycker skulle vi kunna spara en hel del dyra sjukhuskostnader för övervikt och alkoholrelaterade skador. Och ja, jag vet att det är onödigt att köpa vatten på flaska när det finns i kranen. Men det är onödigt att röka när du lika gärna kan inhalera genom ett avgasrör. Eller dricka öl när du i stället kan strypa dig halvt och uppnå en liknande yr effekt. Men nån jäkla måtta får det faktiskt vara!

Trysunda

image1131

Jag och Jakob plockar stenar på Trysunda...eller nått...I wish

Bloggtips - StyleBytes

Jag har upptäckt en bloggare som är helt fantastisk. Hon gör mig lixom lite illamående och avundsjuk och superlycklig på samma gång. Egentligen skulle jag vilja hålla henne hemlig. Hon är för bra för att nämnas högt. Man känner lixom konkurrensen. Men eftersom jag inte har mycket till övers för avund så tänkte jag tipsa om henne för er. Hon är fantastisk. Mitt bästa avundsjuksknep är för övrigt att berömma dem man är avundsjuk på. Då känner man sig snäll och storsint och väldigt bra och inte avundsjuk alls. Så, här kommer Norska StyleBytes. ( som jag förövrigt hittade hos underbara Nano) Håll till godo!

Religiösa Ateister

Läste den här artikeln idag. Mycket bra. Säger det som jag länge tänkt. Vissa ateister talar föraktfullt om religioner. Trots att de själva tillhör den Gudlösa religionen Ateism. Man tror att ca 4 procent av världens befolkning är ateister. En ganska liten religion. Som precis som alla andra religioner baseras på tro och inte vetande.

Jag tror på kärlekens Gud
Vad tror du på?

Mahjong

image1130

Idag har jag mammas Mahjonginspirerade 70-tals shorts i frotte på mig. De är finfina! Och höga.
Knästrumporna är Lindex, Skorna Bianco, Blusen från tant Märta och väskan är Friis.

Till er vanliga dödliga

image1129

Till eder vanliga dödliga. Här får ni skåda den upphöjda Underbaraclara. På sin säng skrivandes storslagna tankar och bloggideer, att förgylla eder vardag och upplysa ert mörker med. Hon kommer med insikt och glädje. Storsinthet och geni. Men framförallt ödmjukhet. Fall ner på knä och prisa henne.

Idag

Bytte bort idag på jobbet och tog ledigt istället. Har suttit och planerat hösten, gått regning skogspromenad med Jakob. Varit jätteledsen. Skrattat och pratat med Emma och Elina. PMS, jag leder bönegruppen och en sjukare mamma gjorde den här dagen alldellens för tung.


All we do is makeup

image1127

Allt allt allt.

gräsligt tjusigt

image1124

Denna gräsligt förtjusande väska hittade jag på min favoritwebshop poshgirlvintage.com
Underbart ful.

Originalet vs Kopian

image1122image1123

Otaliga är de som bloggat om Kenneth Jay Lanes rara smycken. Söta och unika, men tyvärr rätt dyra. Till alla fattiga/snålisars enorma glädje finns svenska budgetalternativet Ms Bijoux. De gör smycken "inspirerade" av bland annat K. Jay Lane. Kopiorna är inte några kopior rakt av. Vet man minsta lilla om originalet misstar man sig inte. Men vill man bara stjäla lite glans från den förbjudna och i ärlighetens namn ganska dyra frukten, kan man gott slå till på budgetalternativet istället. Välj själv:

Äpplehalsbandet:
Originalet - Kopian
Jordgubbshalsbandet: Originalet - Kopian
Djurarmbandet: Original - Kopia

(Bilder från Kyssjohanna.se och Accessora.se)Dödligt trista hösttrender

Jag förstår mig inte på höstmodet. Kan inte greppa det. Känner det inte i fingerspetsarna. Inget habegär. Inget måsteplagg. Inget VILL HA VILL HA VILL HA! Det spelar ingen roll hur många sammanfattningar jag läser om höstens trender. Jag förstår dem inte. Det finns inga turbaner, latexleggings eller silverbodys att förfasa sig över och genast börja använda. Bara samma gamla idisslade sörja. Jag läser om de höga handskarna ( hallå vintern 06!) blockfärgerna (jajaja) och bikerjackan (gäsp). Och om jag ser en tunika till tights någon fler gång så faller jag död till marken!

Ja, jag är gnällig. Men det är min rätt som modebloggare. Right!

Spara och Slösa

image1120image1121

Dagens outfit. För tredje dagen i rad. Om jag sover hos Jakob och glömt ombyte uppstår den otrevliga bieffekten. Nåja.

Kjol: Min systers design
Skor: Wedins
Linne: Vila
Halsband: Vintage
Glasögon: Farmors

Igår hade vi personalfest på jobbet. Först spa sedan thaimat och butikshäng. Personalfesterna urartar alltid i klädprovningsorgier där man blir uppmanad att köpa allt man provar eftersom att alla är så positiva och bra säljare. Särskilt på pickalurven. Nåja. Inga kläder inhandlades då jag på senare tid blivit en snål djävul som räknar sina slantar tre gånger om dagen.

Jag är en periodare när det gäller pengar. Slarvade bort massor av pengar för några veckor sedan. Detta gjorde mig till den dekadenta spendersugna Slösa. Men när slantarna kom till rätta blev jag istället den prydliga rättrådiga Spara. Inte ett öre får gå till spillo. Måttlighet har för övrigt aldrig varit min grej. Åt något håll.

Syntentamen

Var hos optikern idag. Sådant gör mig nervös. Det känns som att jag svarar fel hela tiden.

-Är ringen skarpare i Alternativ ett eller Alternativ två?
- Alternativ ett.
- Är den skarpare där? Frågar hon med misstro i rösten. Och jag börjar tvivla. Tvivla på min egen syn. Föreställer mig att jag får fel styrka på glasen, eftersom jag verkar svara fel på frågorna.

- Läs raden där.
- H V K U Z
- Är det vad du ser?
- Ehh..jag tror det. Vad ser du?

Slutligen tar hon fram en pinne och för den framför ögonen.

- Vad kollar du med den där?
- Om du skelar.
- Gör jag det? Frågar jag med darr på rösten. För mitt inre ser jag glasögon stora som flaskbottnar. Men istället för att bli ledsen blir jag jätteglad. Lucy Lui är ju skelögd och alldelens bedårande.
- Nej. Du skelar inte. Det blir 400 spänn.


Åh. Skönt att Syntentan är avklarad. Jag tror jag klarade G gränsen.

Familjebanden värker

Åh. Idag reser min syster tillbaka. Jag gillade det inte. Gråt och tandagnisslan. Jag är av den mycket traditionella åsikten att familjen ska hålla ihop och bo nära varandra. Så att man kan umgås, hjälpa och irritera varanda maximalt. Nu blir det ju inte.så. Och eftersom att både jag och Anna är MammaPappaGrisar av rang så gör det lite ont varje gång familjen inte får ses. Det värker i ens familjeband.

Nåja. Idag ska jag köpa glasögon. Det blir särkskilt flott då jag har hittat lagom nördiga pilotisar till mycket bra
pris.

50-tals fyndet

image1118image1119

Igår tog jag och systern och Jakob en secondhand runda. HIttade en enda grej. Men vilken grej! På en docka satt den underbaraste femtiotalskläänningen i ett chiffongliknande material med små blommor. Livet var en korsett med ståltrådsinlägg, och ovanpå det satt en liten cape i samma stil. Förtjusande! Klädde av dockan i ett nafs och provade klänningen som satt perfekt! Så himla fint. Jag dog och köpte den på fläcken. Bilderna ser ni här. Bilig var den dessuotm. Heureka!

mer Carl Hockey Larsson

image1116

En till bild från plåtningen. Jag gillaren skarpt!

punktSE

image1115

Hey! Tydligen är jag med i dagens punktSE från Aftonbladet, med en outfitbild. Trevlans :) tycker jag!

Örhängena är vintage. Som alla clips jag äger!

Carl Hockey Larsson

image1111image1108
image1114
image1110image1112image1113

För någon vecka sedan plåtade vi min systers experimentiella kollektion som hon färdigställde i sommras. Inspirationen är Hockey och Karin/ Carl Larsson. Siluetten är klumpig och otymplig. Med stickade tyger och sportinfluenser. Boxtoppar och glansiga tights. En rolig och galen plåtning!

Fotograf:
Thomas Ivarsson

Picknick poodle

image1106

Idag har jag och min älskling haft picknick! Flott värre.

Brillor: farmors gamla
Klänning: Dixie Grey
Kofta: H&M

en sen outfit

image1105

Dagens outfit, såhär fem minuter kvar till nästa dygn.

Klänningen: Annas design
Skor: Skopunkten
Väska: Vintage

Ny dag - Nytt hår

image1103image1104

Klippte mig idag. Min blonda page började kännas trött. Nu var det dags för förändring. Gick till min frisör och gav henne totalt fria händer att skapa något av min page. Och jag älskar resultatet! När jag sedan gick förbi raringarna på mitt jobb blev det värsta skrikfesten. Fina brudar man jobbar med! Skönt att ge en frisörer man litar på fria händer dessutom. Det brukar bli bäst då.

Hur man ökar sin besöksstatistik

Min vän Erik har gjort några smarta drag för att få fler beskökare till sin blogg. Det tycker jag vi ska belöna!

Andra saker man kan göra för att få fler läsare till sin blogg:

  • Kopiera en bra bloggares texter och använd som dina egna.
  • Gör rasistiska/sexistiska påhopp mot politiker. Kalla det för en politisk blogg.
  • Kopiera alla Balenciagas visningsbilder, lägg upp dem och kalla det för en modeblogg.
  • Sno bilder på Elin Kling och Olsentvillingarna och skriv "shit vilken cool stil de har". Kalla det för en modeblogg. Få 100 000 nya besökare.
  • Skriv elakt skvaller om kändisar och rita paintpilar mot deras celuliter. Kalla bloggen gör Pures Hilton eller liknande.
  • Namedroppa dina stureplansvänner samtidigt som du dissar namedropping.
  • Skriv Snusk. Obehagligt detaljerat om sitt eget sexliv. Påhittat eller verkligt. Så sjukt som möjligt.
  • Lägg ut din egen sexfilm på nätet. Nämn din bloggadress högljutt
  • Och när inget annat går, Sök till en Dokusåpa. Eller vänta...Börja med dokusåpan. Gör det.
Har ni fler tips? Vi kanske kan sammanställa en hel lång lista? Skriv!

Underbart skitnödigt

När hösten närmar sig och man strax ska börja skolan infaller mitt nyår. Det är då jag avger mina höstterminslöften (bli mindre rörig, mer organiserad och skaffa läslig handstil!!) Dessa föresatser tar mig igenom terminsmörkret. Får mig att känna mig som Steffi i "En ö i havet" och Rory i "Gilmore Girls". Jag får omstrukturera, köpa nya pärmar, pennor och kläder som hjälper mina föresatser. Bli en ny bättre variant.

Första skoldagen har alltid varit av yttersta vikt för mig. Jag förbereder mig i veckor för att vara Killersnygg! Jag klipper mig, gör hårinpackning, ansiktsinpackning, kroppspeeling och fotmask. Målar naglarna, skrubbar armbågarna, rengör naveln och filar hälarna. Jag blir en primpingnörd ut i fingerspetsarna! Och dessutom kommer min tävlingsinriktade sida fram. Jag vill komma till skolan fräschast av alla! Är det bra väder bär jag dessutom miniklänning för att visa upp mina tjusiga bruna ben!

Den tidiga hösten är förövrigt den bästa klädsäsongen. Lagom temperatur. Man kan vara barbent men ha stickig kofta. Mormorskängor till sina shorts. Man kan kratta löv i nervikta gummistövlar, stickade strumpisar och söt klänning. Lager på lager funkar perfekt. Ur pluggsynpunkt är det också bra. Man ligger inte efter i något ämne och är inte less på sina klasskompisar. Kort sagt - det är den perfekta tillvaron.

Jag antar att det är rätt skitnödigt att lägga så mycket tid och energi på skolstarten varje höst - och att försöka göra den sådär Felicity DawsonsCreekperfekt. Men jag gillar det! Eftersom jag jobbat i två år har jag inte fått ha några glada skolstarer på länge. Men då jag är en utbildningsfetischist av stora mått har jag längtat ihjäl mig efter universitetet. Detta betyder att jag nu bunkrat glädje för tre års tid och alltså är överpeppad som sjuåring på julafton! Men nu närmar det sig. Bara någon vecka kvar. Jag känner mig matt av lycka. Alldellens knäsvag och full av fjärilar. Yr, vimsig och magpirrig med tanke på vad som väntar: Föreläsningar, stödanteckningar och lena lena armbågar!

Två tidningar som tar det här med back to school förberedelserna på blodigt allvar. Kolla in dem!

Schleten

image1101image1102

Fett schleten brud efter en hel natts plåtande.

Ledljus!

image1099

Nu tyckte jag det var dags för dagens clips igen. Närmast självlysande är detta par. Funkar som ledljus på mörka cykelbanor...lr nått...

Kitsch

image1097

image1098

Äntligen har jag fått ändan ur och ordnat upp mina papper inför skolstarten och studielånet och allt. Nu ska jag fixa fina anteckningsblock och pennor och pärmar - den roligaste delen av att plugga!

Nu: Plocka Krusbär!

Idag bjuder jag på två sköna bilder fårn min farmors überkitschiga hus. Jag gillare'!

värsta döden att dö

Jag spånade en gång med några kompisar om vad som måste vara det ovärdaste sättet att dö på. Att bli ihjälkörd av en spark låg högt upp på den listan. Det vore lixom så snopet. Så mesigt. Så konstigt. Men i Aftonbladet fanns idag en artikel om en kvinna som dog på ett värre sätt. Hon blev ihjälknullad. Av En Kamel. Det tar priset. Vad säger man till hennes anhöriga lixom? Till vilken fond ska man uppmana begravningsgästerna att skänka pengar? Kamelvåldtagna Kvinnors Rehabiliteringsfond? Ick! Vilken pärs!

picknick

Ny dag, nytt humör. Idag tar jag och Jakob en picknick på stranden. Tjillivippen!

Höstens bästa väska

image1094

Höstens snyggaste väska är en lapptäcksväska i grälla färger. Retro, mjukt skinn och blockfärger. Kan det bli bättre? Blockfärger känns i allmänhet fräscht och roligt. Både på kläder skor och väskor.

Just den här godingen har jag fått överta av min kära syster. Hon är så schnäll. It's vintage baby! Lång axelrem dessutom, så att den vilar fint på höften. Fulsnyggt så det skriker om det!

Sämst dag

Fy f*n vilken sämst dag.
Urs.
Man vaknar och önskar att man fick . Snarast.
Det behövs städas här hemma. Garderoben ska rensas.
Sängkläder bytas
Ansökningar till CSN ska göras
Fuck it, skit skit skit
Ledsen över mamma
Orolig över lägenhet
Psykologtid borde bokas
Kontaktlinser köpas

Men det enda jag förmår är att spela Super Mario 3.


Lagom är för lite - för mycket är aldrig nog

image1092

Lagom är för lite - för mycket är aldrig nog är ju mitt valspråk. Älskar att Systern är hemma så vi kan leka tillsammans. Leka utklädning är min favorit. Kitchigt och fulsnyggt. Åhåhåh!

Fotograf: Tomas Ivarssonblue suede shoes

image1091image1090

Idag har vi plåtat vidare. Grymt bra måste jag säga!
Ligger och spelan Nintendo DS sedan flera timmar tillbaka. Jag njuter så av att inget göra och ingenstans fara. Imorgon däremot har jag och Jakob fått det hedervärda uppdraget att barnvakta Milly. Flott värre.

Väska: Vintage
Skor: Vintage
Shorts: Lee, mammas gamla
Topp: Vintage
Hunden: MIn!

NEJ!

Tjejmys igår vilket var särdeles najs. I kompissammanhang är fyra the magic number. Precis rätt antal för att alla ska kunna ordbajsa lagom mycket lagom länge.

Vi har nu tackat nej till lägenheten. Känns jätteskönt att kunna säga till den gnidna hyresvärden att vi inte vill ha den. You Suck! Att vi inte är beroende av honom. Man ska aldrig underskatta makten att säga nej. Oftast kan man inte påverka andras beslut så mycket. Om de kommer att välja en eller inte. Det enda man kan är i alla fall alltid kan göra är att säga Nej. Nej Nej Nej! Även till saker som kanske verkar bra, men där magkänslan säger någontingt annat.  Ordet Nej betyder makt. Och man får tacka nej tll drömlägenheten. Till drömjobbet. Till supererbjudandet. Ibland är saker inte så bra som de verkar. Nya chanser kommer. Man får ha is i magen. Och öva sig:

Nej
Nej!
NEJ!

En viss Odeur

image1088
image1089

Måste göra reklam för märket som min storasyster driver tillsammans med två kompisar. Märket hetet
Odeur och de gör grymma herrkläder. För tillfället produceras t-shirts, men så småningom kommer kollektionerna att omfatta alla typer av plagg. Säljs i både Japan och Sverige med stor framgång. Tishorna hittar ni bland annat på Grandpa i Sthlm. Självklart ska tjejer ha dem också! Jag sportar flera av oversizemodellerna till tights och heels. Så tjusigt!

Och jag måste säga att min syster är apsnygg! Tillsammans är vi Sveriges snyggaste syskonpar. Egenkärleken är den enda sanna, som ni vet.

Fotografen är grymma Thomas Ivarsson

lägenhetsångestsyndrom

Yo ! Jag är tebax! Känns som en evighet sedan. Lider för tillfället av svår lägenhetångest. Sov inte en blund inatt. Låg vaken och hade ångest över lägenheten vi vill ha. Urtjusig vindslägenhet med framknackad tegelvägg och takbjälkar synligt. Men dyrt som synden och inget bredband! Vafan! Hur ska det gå med bloggen utan bredband? Ojojoj. Dagens hemska vidriga ilandsproblem. Ångest!

Idag har vi plåtat Annas kollektion. Det blir flott. Jag är modellen! Bilder kommer...

Tack för alla rara kommentarer som kommit på det senaste. Ni är för fina!

reser bort igen

Oh. Nu lämnar jag er igen. Reser bort på ett par dagar. Har tänkt simma simma simma och gå masser av promenixer, klättra i träd och studsas studsmatta. Kort sagt exercisa varje liten del av kroppen. Och läsa Agatha Christie!

Guds frid kära läsare!

Vända andra kinden till

image1087

Spelning och jag vänder andra kinden till. 35 grader varmt och svett i BHn.

Hippa lyten

image1086

Tjuvlyssnade idag när jag cyklade hem. En åttaårig tjej till en annan

Den ena flickan, med klagande röst:
- Men jag vill inte haa glasögon
Den andra flickan, med undervisande ton:
- Men det är inget farligt, Anton har också glasögon. Det är för ditt eget bästa.

Det tyckte jag var rart. Det är för ditt eget bästa. Nog för att man tyckte att alla kids med brillor var fula när man var liten. Men lite häftigt var det allt. Alla lyten var trendiga. Bästisen hade tandställning och det gjorde mig väldigt avundsjuk. Glasögonorm blev jag i femman till allas svåra avundsjuka. Innan dess var jag hjälplöst frisk och felfri. I sexan gick olyckligtvis synfel och blev töntigt. Och under de följande tre åren var jag i princip blind eftersom jag aldrig bar glasögon. Dagen jag fick linser var fantastisk. Lite som att vakna från de döda. Rekommenderas varmt!

Bilden är ett gammalt bloggkort som jag gillar
Glasögonorm
För mitt eget bästa

INTAG!

Wiho grattis till mig! Idag kom beskedet att jag kom in på Litteraturvetenskapskursen jag såå suktat efter. Inge mera jobb. Nu blire djupa litterära resonemang, klasskompisar och snygga anteckningsblock det närmaste året! LYCKAN ÄR TOTAL! Inser ni hur odräglig jag kommer att bli? Jag kommer citera Odysseus och Frans Kafka. Systrarna Brontë kommer jag känna på mina fem fingrar och djup, djup poesi blir min melodi!

Nu måste jag tänka ut några snygga intellektuella outfits att ha på mig på universitetet. Och ett snyggt pennskrin ska hittas. Och fina pennor och block. Och en seriös uppsyn och en snygg gammeldags skolväska i skinn, som jag kan bära som den nörd jag är.

Jag älskar skola! Jag älskar att plugga! Jag älskar läxor ! Tänk vilken dröm att få i läxa att läsa böcker. Och sedan klämma fram oändliga invecklade resonemang kring abstrakta symboler och puerila eruptioner och hidiösa banaliteter som författarna ägnar sig åt. Diskutera i grupp och analysera sönder. Jag kommer att hamna i paradiset för oss skitnödiga boknördar. Tack Gud! Amen

Harry Potter Frågan

Ibland snubblar man över en utmaning som man vill svara på. Det är alltid trevligt. Idag stod min vän Klara för den som handlar om Harry Potter. Något för alla oss nördar som sörjer att Harryeran är slut!

Vilket elevhem vill du vara i på Hogwarts?
Gryffindor. Modig och häftig!


Vilket elevhem tror du att du skulle hamna i, i en riktig sortering?
Ravenclaw. Pluggigt och nördigt.


Vilken form skulle din patronus anta?
Hingst. Stolt, ståtlig och stark!


Vilken skepnad tar en boggart inför dig?
Mina förra chef Mia.


Vilket ämne skulle vara ditt favoritämne på Hogwarts?
Försvar mot svartkonster vore ju inte helt fel. Det kan behövas.


Vad skulle din amortentia(kärleksdryck) dofta av?
Jakob, gummi, white mysk och mjölk.


Skulle du sakna något på Hogwarts?
Intet!

Padda, katt eller uggla?
Kisse!

Vilken karaktär är du?
Ginny ( i mina drömmar) Snygg, smart, tuff och rödhårig.

Vem är du kär i?
Ron, såklart! Klantig, korkad och oemotståndlig!


modekvällar

Jag vet inte vad det är med mig och kvällar. Jag fylls jag av en besatthet av mode och kläder. Jag läser maniskt alla modebloggar jag kommer över, alla modetidningar jag hittar och sliter ut hela min garderob och provar dess innehåll. Det kan liknas vid hetsätande. Minus ångesten. Det är fint.

spelning spelning

image1085

Spelningen gick jättebra. Kan se om jag kan lägga ut den här! I alla fall.

Jag bar:
Klänning: H&M
Halsband: Annas design
Skor: Skopunkten
Väska: Vintage

Anna (systern min) bar:
Kol: Vintage
Topp: Egengjord
Skor: Mina vintage

Sixten gjorde:
Lekte med flugsmällan!

The Sommarstämmning

image1084

The sommarstämmning som infinner sig av blåklockor på en vit byrå på mormors vind är sinnensjukt överväldigande. Eller nåt.

LeopardMöss

image1083image1082

Idag har jag och Jakob en spelning. Kul! Paperbagkjolen min syster har gjort och LeopardMössSkor som jag älskar. Till det ett enkelt linne från Vila.

mysklänningen

image1081
image1078

Dagens lilla outfit.

Klänning: Mysklänningen från Marlene Birger
Skor: Vintage
Örhängen: Min systers design

Cena!

Nu: Bönegrupp!!

Blåbärsrik

image1077

Nu är jag hemma! Efter en ljuvlig niodagarssemester i Jokkmokk. Hela familjen (det var längesedan) Jag har gått upp vansinnigt mycket i vikt, fått enorma lårmuskler, fiskat, plockat blåbär, rott, nattgrillat, badat och besökt militärt skyddsområde.

Detta med att plocka blåbär, som började som en trevlig sysselsättning för att fylla frysboxen utvecklades under veckan till en besatthet. Jag och Anna plockade vidriga mängder blåbär. I timmar varje dag stövlade vi omkring i snårskog och förstörde våra ryggar och skaffade snygga lårmuskler. Vi hade nämligen bestämt oss för att sälja bären. Förr i tiden tjänade vanligt folk ganska bra på denna sysselsättning. Men priserna sjönk, och de enda som numera vill plocka bär och sälja är Polacker och Thailändare. Nåja. Jag och Anna också.

Sagt och gjort. Vi plockade oss ett hemligt antal rågade tiokiloshinkar som vi också sålde till KRAV. Att sälja bär i Jokkmokk blev en ganska rolig upplevelse. Vid ladan där de köpte upp bären fanns inte en enda svensktalande. Bland renhorn och svett och fyllda hinkar kom jag och Anna trippande i våra sötaste klänningar. Med rosor på kind och solsken i blick. Snacka om att vi var favoriterna!

Jag förstår inte varför inte fler människor säljer bär. Man kan ju se det som att få lön för att motionera. Och en person jag känner sålde hjortron för 10 000 skattefritt på någon vecka. Inser ni tjejer, hur snyga skor man kan får för den summan pengar?

Men det bästa med bären var att jag kände sådan djupt rotad glädje och tillfredsställelse när jag såg mina bär. Jag kände mig så snuskigt rik. MIna gener från människans tid som Samlare fullkommligt skrek av lycka. Åhåhåh!