hörnu kära vänner

Hörnu, alla glada vänner. Jag reser bort och kommer hem på måndag natt. Försök klara er utan mig, för nu blir det inte några uppdateringar på ett slag, har inte tillgång till internet. Dit jag ska är det ödemark och -37 grader. Jag har en bok att skriva och torkat renkött att äta. Jag kommer komma hem salt och glad.

Se upp!

109274-500

Ash. Magkatarren var värre än vanligt idag och orken därefter. Har fått dåliga nyheter också så det suger ju så att man vill dö. Men. Aja. Vaskamangöralixom. Livet typ.

Klänning: Scene by Tjallamalla
Strumpisar: Lindex
Topp: HM
Skor: Din sko
Halsband: Anna Kristina.

Nu ska jag jäkta iväg på bönegrupp. Nu samlas vi kristna och är otroligt provocerande ( Så vakta era
badrumsskåp!!! )
Hjälphjälp!

En vårig klänning till!

109274-489109274-487

Hoho! Idag är jag på ett strålande glittrande humör, utan att jag leker Alice Babs, bara helt av mig själv! Började morgonen med en skogspromenad i solen, med Sixten. Det grundade bra för resten av dagen. Nu ska jag skynda mig till jobbet!

Jag behöver smakråd btw. Vad tusan har man för strumpbyxor till gula klänningar? Hudfärgade äe hemska och med svarta blir man en geting! Snälla, ge mig lite ideer!

Klänning: Vintage
Bälte: Nolita
Skor: Vintage, homeblingade!

Det finns en längtan

109274-471

"Det finns en längtan som kommer över mig varje vår, och som inte är riktigt uthärdlig, för att jag inte vet vad jag skall göra av den /.../ Istället brukar jag döva den genom att ställa mig med ansiktet mot solen och blunda tills ögonlocken känns som förgyllda av sol. Caroline brukade stå på samma sätt när hon kom åt. Jag märkte hur hon liksom jag magnetiskt drogs till soliga fönster"

Underbaraclara skriver svarsbrev!

Idag fick jag en kommentar i min blogg. Det är ingenting ovanligt, jag får flera varje dag, men just den här stack ut. Personen som kommenterade skrev inte sitt namn, eller mail eller lämnade någon adress. Den skrev under signaturen "Pfft" och skrev angående mitt inlägg "Do and Don't på skithuset". Så här skrev "Pfft":

Postat av: Pfft

Man frågar innan man "lånar".

Det heter "badrumsskåpsbild". Ett ord.

"Skåpar"??? Är du invandrare?

Givet ämnet är jag glad att jag aldrig kommer att ha dig som gäst i mitt hem.Nåväl. Jag är inte sämre än att jag svarar på min läsares kommentarer. Här är mitt svar:


Kära Pfft.


Jag vill börja med att tacka dig för att du uppmärksammar mitt särskrivningsfel. Det är ett vanligt men ack så förargligt stavfel. All stavningskritik mottager jag med glädje, då jag så mycket som möjligt vill skriva rätt!  Tyvärr vet jag inte när jag skulle ha använt uttrycket "badrumsskåpsbild", som du tipsar om, då jag aldrig nämner någon "badrumsskåpsbild". Men tack för informationen i alla fall.

Därefter vill jag bara berätta att skåpar visserligen inte är ett korrekt rikssvenskt uttryck, men likväl ett uttryck som folk i allmänhet förstår. Och på din fråga (som kan tolkas som väldigt rasistisk) vill jag bara svara: Ja, jag är invandrare. Jag är invandrad ifrån norrland, och där används pluralformen skåpar om flera skåp. Det är en del av den norrländska dialekten. Min dialekt prägar även mitt skriftspråk. Det gör språket mustigt och personligt (även om det är en fråga om tycke och smak)

I ett inlägg kort därefter skriver du:

"Ah, nu såg jag det där med "kristet". Det förklarar din förkärlek för att snoka i andras angelägenheter."

Ja, här syftar Pfft förmodligen på min slogan. "Underbaraclara - Det kristet, fashionistiska, feministiska alternativ du älskar". Det är alltså ordet kristet Pfft reagerar på.

Kära Pfft, jag vet verkligen inte vad jag ska svara på det. Det enda jag vet är att jag är oändligt sorgsen om du upplever att alla kristna som besöker dig snokar extra mycket i dina badrumsskåp, just för att de är kristna. Din teori kan stämma, för jag känner faktiskt en till kristen, förutom jag, som också snokar i badrumsskåp.

Nåväl. Sedan skrev du:

 "Givet ämnet är jag glad att jag aldrig kommer att ha dig som gäst i mitt hem.

Här vill jag bara ge dig lite konstruktiv kritik.  I meningen "Givet ämnet är jag glad att jag aldrig..." har du gjort ett litet fel. Man säger inte "Givet ämnet" utan istället till exempel såhär: " Angående detta ämne, så är jag glad att jag aldrig..."  Nåja. Det kan ju mycket väl hända att detta är dialektalt, och ett korrekt sätt att uttrycka sig på, i den del av Sverige som du kommer ifrån. I så fall gratulerar jag dig till att ha ett mustigt och personligt svenskt språk. Visst är det härligt!

Förövrigt håller jag med dig. Du kan verkligen vara glad, jag kommer aldrig med mening att gästa ditt hem. Jag vet ju inte ens vad du heter! Men jag kan inte lova säkert. Jag kan ju råka göra det av misstag. Säkrast är att du, för att undvika snokande toagäster (speciellt kristna) mailar ditt namn och din adress hit. Jag lovar att publicera det på bloggen. På det sättet vet vi vem du är. Då kan vi undvika din toalett, samt varna andra som vi träffar.

Återigen, varmt tack för synpunkterna. Konstruktiv kritik är uppskattat! Ser du fler rättningar som behövs göras ( tex i det här inlägget ) får du jättegärna skriva till mig. Men undvik helst uttryck som kan tolkas som hets mot folkgrupp.

Varma hälsningar från Underbaraclara - det kristet, fashionistiska, feministiska alternativ Du älskar.

Do and Don't på skithuset

Det finns ett folknöje, geografiskt spritt över hela landet. Ett nöje som vi ägnar oss åt i tysthet. Ett nöje som är litet men naggande gott. Oskyldigare är krogen, men festligare än en norgehistoria. Ett folknöje värt att uppmuntra, uppbygga och bevara. Ett nöje som inte är tarvligt eller till skada. Ett nöje som är till förkovran och bildning för Svea nation. Och detta nöje kallas " Snoka i folks badrumsskåp"

Jag är en förespråkare av detta nöje. Jag gör det själv varje gång jag besöker en ny plats och där lånar toaletten. Men jag vet också vilka fallgropar detta nöje har, och vilja mindre trevliga baksidor man kan råka ut för som "snokare". Därför har jag sammanställt en guide. En do and don't lista till dig som äger ett badrum och alltså driver ett sådant här "nöjespalats". Jag ber er alla att lyssna, till listan som nu följer. Jag kaller den:

Do and Don't på skithuset

Do lämna skåpdörrarna på glänt, så att de låter mindre när dina gäster i hemlighet försöker öppna dem

Don't
ha svåröppnade skåpdörrar, de fungerar avskräckande

Do olja gångjärnen så att dörrarna kan öppnas ljudlöst

Don't ha gnekande dörrar som låter när man öppnar dem. Detta kommer avskräcka gästerna och leda till att de kanske inte vågar gräva i dina skåpar.

Do ha lite stökigt, så att du inte ger snokande gäster dåligt samvete över sina slabbiga skåpar

Don't ha för stökigt så saker ramlar ut på ett överraskande, obehagligt och framför allt ljudligt sätt.

Do lämna saker som läppstift och läppglans framme. Det kan vara trevligt för gästerna att prova.

Don't lämna saker som läppstift och läppglans framme ifall du har munherpes och gästerna inte är informerade.

Do lämna medicinburkarna framme, så man kan läsa vad medicinen används för (potens, vårtor mm)

Don't lämna mystiska medicinkapslar slarvigt utspridda i badrumsskåpet. Detta leder till förvirring för snokaren/besökaren som inte vet vad de ska användas till. Du vill väl inte att dina gäster av misstag ska ta piller avsedda för rumpan, i munnen?

Do lägg fram lite lektyr på toan. Då kan de skylla på den, när de varit borta länge. "Damernas dassbok" är att rekommendera.

Don't påpeka att en gäst varit på toa länge. Ibland beror det inte på att de snokat, utan på att plommonkompotten du bjöd på, gjort dem lös i magen.

Nåväl. Nu har ni några riktlinjer. Jag ber er följa dessa. För nationens skull, och för bevarandet av detta folknöje.

paint me snygg

109274-469

Vill du också få så här fina stövlar? Nåja, underbaraclara lär dig hur!

 • Plocka fram ett par stövlar
 • Köp lite lädefärg
 • Köp lite strasspluppar
 • Ett starkt lim
Sedan låter du fantasin flöda fritt. Det gjorde i alla fall min begåvande syster när hon stylade upp stövlarna på bilden. Störtenkelt att fixa själv! Prova vettja. Här kommer lite närbilder...

109274-468109274-466

presenter och övertid

109274-465

Åh!

Fick jobba över idag. Men min chef är så himla rar och gav mig några presenter. Jag fick ett superbrett randigt Nolitabälte, en söt blå liten väska från Friis och en åh så söt prickig blus från MbyM. Jag bidde jätteglad förstås!

Dagensk klädsel:
Skor: Wedins
Klänning: Styline
Ballerinatopp från HM
Halsband: En gåva från min faster!

ohlala!

En dag i förvirringens tecken

109274-464

Ash, slänger upp en dagens fast jag var långt ifrån inspirerad när jag kikade i garderoben i morse. Huu...vissa dagar alltså! Nåja, strax ska jag och Jakob på yoga och sedan ska vi se grizzly man. Alltid något. Jobbet var en katastrof idag. Var så förvirrad att jag gjorde fel hela tiden, och för trött för att fatta det! Men jag fick en så söt kommentar idag. Jag märkte att en kvinna stod och stirrade på mig ganska länge. Irriterat kollade jag upp varpå hon sa  "Du är så otroligt fin, jag måste bara stå och titta på dig!" Det så spontant och rart tyckte jag!

Kjol: vintage
Benvärmare: Svenska armens
Stövlar: Vagabond
Blus: Vintage
Basker: Åhlens

Today - soo cheap

Babydollklänning!

109274-462

Babydoll i närbild!

Dagens:
Klänning: Second Hand
Halsband: Anna Kristina
Stövlar: Vagabond
Ballerinatopp:HM

Tjo, jag har världens bästa Jakob. Han tar hand om mig så snällt och i morse blev jag väckt och lotsad ner i ett varmt bad och fick sedan frukost (i badet!!) det vart lite smuligt med åh så mysigt. Sedan lagade han lunch medan jag låg och läste. Vilken kille! Nåja, nu ska jag sluta gotta mig åt det och äta middag istället.

Kram

Gissa vem som är jag!

109274-461109274-459109274-458

Ash. När saker känns tunga, trista och monotona brukar jag leka! Jag leker att jag är någon annan. När jag lagar mat (vilket jag är väldigt osäker på) leker jag att jag är "Mat Tina" "Mmm jettegott" säger jag på bredaste skånska för mig själv, medan jag visar hur du hackar löken "jettelett". Eller när jag är ute på promenad med hunden, då leker jag dokumentärfilm, pratar med allvarlig röst om när jag kom till Sverige som flykting på 80-talet.

När jag sitter på toa brukar jag leka superstjärna. Då pratar jag om mitt nya album "it's very personal" och hur soundet är "fresh". Bäst av allt tycker jag om att leka hjältinnan i en  Alice Lyttkens roman. Strålande vacker, klok och med skinn på näsan. Alternativt valfri flickbok från 50-talet, där hjältinnan är glittrande glad och tar livet  med en klackspark.

Det bästa med den här leken är att den verklige hjälper en. När jag känner mig mesig och måste göra någonting modigt är jag Ronja eller Pippi. Och gissa vad, jag blir faktiskt modigare! I morse kände jag mig ledsen och deppig, men då var jag Alice Babs karaktär i
"Swing it magistern" . Med äppelröda kinder och baskern på sne tog jag tag i dagen på ett sätt som skulle gjort Alice Babs grön av avund!

Här är några roller som är bra att kunna att leka, när det känns lite gruvsamt:

Bakning - Pedantisk hemmafru
Städning - Hembiträde i en pilsnerfilm, alternativt "extreme home makeover"
Pluggande - Steffi, läshuvudet och huvudrollen i Annika Thors bokserie "en ö i havet"
Rensa i lådor - Fröken Jansson i böckerna om Ture Sventon
Mörkrädd på en skogspromenad - Scully i "Arkiv x"
När du vill försöka leva nyttigt - Anna Skipper i "Du är vad du äter"
När du försöker leva -  JESUS!

tu tois?

109274-457


Skorna!

Dagens!
Fråga mig inte vad jag gör med händerna. Döljer ett leende, en gäspning, eller det faktum att jag glömt stoppa i löständerna? Anyways, här har jag min favortiklännig, alla kategorier någonsin, den är så Pucci, tycker jag. Men attans kallt var det så ylllebenvärmarna drogs upp över låren och mina älskade uggs bar jag på väg till jobbet!

Klänning: Vintage
Skor: Blingade vintage

Nej tack, vår!

109274-456

Jag verkar vara den enda bloggaren som INTE längtar till våren just nu. Jag myser i kylan och mörkret och längtar efter att åka skidor. Men det kan ju bero på att jag spenderade  oktober och november på den
här stranden bland annat. Nåja, jag lider med alla er som har D-vitamin brist och lider av mörkertrötthet. Och lite sugen på våren blev jag allt när jag hittade den här bilden från i sommras, när jag och Jakob klättrade i träd på Lyckebo. Såå wunderbartt!

trucker tee

109274-454

Dagens outfit!
Kjol: HM
T-shirt: Tillhör egentligen Annas kille, tröja från någon slags bilmässa.
Skor: Vintage
Väska: Kikarväskan från föregående inlägg.

Det är svinkallt idag! Soligt och allmänt underbart. Vaknade tyvärr alldelens kallsvettig, då jag drömt om högstadietiden och en gympalektion från helvetet. Huu! Nåja, snart ska jag rusa till jobbet.

capa capa!

kikarväska

109274-455

Ett litet stylingtips bara!

Den lilla väskan har varit inne ett bra tag nu, och jag gillar den fortfarande. I vår spår tidningarna påsväskans återtåg, men den gillar jag inge vidare. Istället plockar jag fram en roligare och lite annorlunda miniväska: Kikarväskan! Väskan på bilden är egentligen till för en kikare, men jag använder den som handväska. Tjusigt och enkelt och kostar helt gratis! Med perfekt längd på remmen.

Janne Långben möter en utmaning

Har varit på jakt efter ett par bra overkneestrumpor ett tag nu. Men problemet är att de inte alls blir overknee för mig (aka Janne Långben) utan snarare "ankelsockar". Så idag tog jag saken i egna händer. Jag plockade fram ett par strumpbyxor jag aldrig använder då de är så konstiga i grenen. Och så gjorde jag mina helt egna overknees. För att göra det behöver du
 • strumpbyxor
 • Sax
Och här följer världens simplaste guide:

Nå. Jag tog fram de uschliga strumpisarna


Sedan klippte jag av precis där i skarven mellan benen och och "rumpdelen" .  Nu hade jag två långa och mycket mindre uschliga strumpor.

Sedan tog jag helt sonika på mig dem ( hur man gör det får ni klura på själva)

109274-451 Titta vad tjusigt!

Knästrumpor är för övrigt snyggast med andra strumpisar under. I alla fall på vintern, om ni inte gillar att få "isstjärt" förstås. Be my guest i så fall!

Strumpor: HM
Möstrade: Lindex
Skor: Top Shop
Klänning: Gina

meningen i livet

109274-450

Åh! Idag var jag på söndagsgudstjänst som vanligt. Så otroligt bra start på dagen. Dagens tema var om livets mening, dvs "du ska tjäna andra". Kan det finnas ett bättre budskap?! I det här samhället har tyvärr budskapet vridits till "andra ska tjäna mig". Nå, det är ju inte alla gånger så  lätt att tjäna andra. Vad kan man göra för att tjäna andra?

 • Hjälpa gamla gubbar över gatan
 • Lyfta upp barnvagnar på bussen
 • Säga hej till någon som ser ensam ut
 • Och köpa en macka till en stackars uteliggare.

Det finns massor av saker att göra! Kom igen, gör något! Jag ska i alla fall börja, exakt nu, genom att höra av mig till en kompis som har det svårt. Ash, inte hjälper det henne? tänker ni då. Jamen, vad vet ni om det? Man får väl prova. Det kan ju inte bli sämre i alla fall. (!)

Kjol: HM
Blus: vintage
Skor: Bianco


Capa Capa!

måla lite läppar dansa lite charlston

109274-445Måla lite läppar
109274-443 Dansa lite charlston!

Tick Tack Tick Tack

109274-449

En annan acessoar som jag gillar nu är den här klockan. Fick den av min moster när jag var liten. Gillar att visarna är i form av pennor!

gula rosen

109274-448

Gult är kult! Mitt favoritörhänge just nu! Älskar den milda gula färgen. Kul att den är tillbaka dessutom. Den är så himla fin när man är lite brun!

Pitten I Pannan Presidenten

Åh, Hillary Clinton ställer upp och tävlar om presidenttiteln. Jag hurrar såklart, eftersom att Hillary är en förespråkare för en, i alla fall i USA, radikal välsterpolitik! Dessutom är hon ju hjärnan bakom "pittenipannanpresidenten" Bill Clinton! Bakom varje framgångsrik man finns en kvinna... ja ni vet hur det är. Tyvärr avskyr den kristna högern henne som pesten. Nåja, den svenska kristna vänstern (läs underbaraclara) tycker i alla fall att hon är rätt så flott. Och det är väl inte så illa pinkat?

katt och grisen

109274-442

Lite hann jag ju förstås rita också. Det som skulle bli modeteckningar urartade och blev..eh..någonting helt annat!

lördag in my head

109274-441

Dagens:
Klänning: Gina
Blus: HM
Boots: Jony Lama

Ash, vilken ruggig dag! Har mest suttit framför öppenspisen och värmt mig. En kort promenad hann jag också med, och då lapade jag i mig sol!

Urban Turban

109274-438109274-440

Att turbanen gör sin återkomst i vår kan väl ingen ha missat. Underbara
Sophie skrev bland annat om den  här fantastiska, ädelstensgröna varianten från Prada. Kul, tycker jag som älskar huvudbonader! Den här trenden är dessutom enkel att haka på själv, utan någon större kostnad. Jag har "tillverkat" en egen turban av en prickig sidensjal som jag äger. Så här gör du en lite busigare och lättburen "turbanvariant"
 
 • Ta en fyrkantig sjal
 • Vik den på mitten så att den blir trekantig.
 • Lägg trekanten på huvudet med den kortaste flärpen fram i pannan
 • Sätt basen på triangeln i nacken
 • Knyt ihop de långa flärparna i pannan
 • Vira fast den lilla flärpen runt knuten som bildats
 • Stoppa in ändarna på flärparna
 • Voila! Nu har du en flott turbanaktig sak. Hurra!
Hoppas ni förstod något av den här beskrivningen. Det var inte så lätt att få fram det jag menade!

Min älskade dator osv...


109274-436

Äntligen är mitt internet fixat. Ligger i sängen och knapprar på min älskade blodröda Acer Ferrari 3400 men ska alldelens strax släcka och sova. Känns som att jag fått en hammare i huvudet, så trött är jag. Ville bara ge ett litet boktips innan det är godnatt. Den
här boken läser jag nu och kan verkligen rekommendera. Vad den handlar om orkar jag inte skriva (nej, faktiskt) men den är bra!

Nu ska jag applicera lite eight hour cream och få mina eight hours of sleep

natti!

Årets Modeminne!

109274-435

Ok, jag vet att jag är några veckor efter med att göra listor och album över året som har gått. Men jag tänkte bättre sent än aldrig, och delar därför med mig av  "årets modeminne" vilket var modemässan Bread and Butter i Barcelona i sommras. Jag och Anna reste dit, bodde lyxigt och kollade upp vårkollektionerna för all världens klädmärken. Mäktigt och inspirerande såklart. Massa coola påkostade montrar och trevligt branchfolk. Jag är ju inte sämre än att jag bjuder på lite blandade Barcelonabilder från mässan. Håll till godo:


en ledig dag

109274-427

Idag är jag ledig och har varit hos Jakob. Supermysigt! Promenerat med hunden i snön och lagt pussel i flera timmar. Nu snart ska jag fara till min Elina och klämma på hennes gravida mage och sedan ta en promenix med Maria. Det är så skönt att vara ledig!

Nåja. Eftersom att jag är ledig kör jag en ledigare outfit, helt enkelt!  Håll tillgodo med oskarpa bilder!
Klänning: Mormors gamla kjol
Stickad angoraväst: Hittade på vinden
Halsband: Anna Design
Gummistövlar: Jakobs mammas, märke okänt.

Cape Cepa!

litelite sol

109274-425

Ash, slänger upp en dagens innan jag far på jobbet. Väska och jacka får ni inte se, för det är inte bestämt ännu. Solen skiner idag, tack gud, och nu ska jag kila.

Klänning: Ännu ett fynd från min vind
Skor: Din sko

Capa Capa!

En rosa elefantmössa

109274-423

Igår var en finfin kväll. Städade mitt rum och toaletten och rensade ut och bäddade rent och gjorde fint. Somnade på kvällen belåten med att även har hunnit med en ansiktsmask. På morgonen idag när jag vaknade såg jag att det regnade. Regnade!! Och all min fina snö var förvandlad till is. Lagom kul var det också att gå ut med hunden. Nej fy f*n!

Efter en så sliten start på dagen var mitt goda humör som bortblåst . Tack vare detta bäddade jag in mig i ovanstående mysiga outfit. Orkade inte med någonting som var oskönt. Elefantmössan piggade upp mig en del men väl på jobbet kom några osedvanligt korkade idioter, vilket frestade mitt tålamod svårt! Hungrig trött och lite ledsen halkade jag hemmåt i mörkret efter arbetsdagen. För trött för att orka på bönegruppen. Ni skulle ha sett mig, en sådan ynklig syn!

Nåja. Nu ska jag sluta gnälla, för snart kommer Jakob hit och tar hand om mig! Och så ska jag dricka lite glöggthe och vila. Imorgon blir det säker bättre...

Klänning: HM
Stickad angoraväst: Fydade jag på vinden i söndags!
Mössa med elefantmotiv: Min käraste mössa som farmor gjort!
Kofta: Lindex
Cowboyboots: Vintage från Jony Lama. Whieoow!

Allt är inte guld som glimmar...

style.com

En stor trend i vår blir stenar. Glittrande stenar utsmyckar både skor, strumpbyxor och kläder.  Flera modehus visade den här trenden, bland annat Burberry som gjorde nitformade stenar till sitt signum, och beströdde både skor och jackor med dessa. Viktor och Rolf var snäppet värre och satte till och med fast stenarna på strumpbyxorna. Bli inspirerad!

Superkul tycker jag! Det bästa av allt är att det är enkelt att göra själv. Här nere syns ett par skor som min syster piffat till med olikfärgade strasstenar. När stenarna är så här små är det masseftekten som gör det coolt. Alltså inga fisiga pluttar här och där. Utan Massor! Överallt! För att piffa till ett par skor såhär behövs:

 • Skor
 • Starkt lim som fäster bra på läder och plast
 • Strassstenar

Nå. Börja med att rengöra skorna ordentligt, så att stenarna fäster bra.  Sedan duttar du lite lim bakpå strassen och sätter fast där det blir tjusigt. Volia, nu bör du har förtjusande skor. Obserbvera att dessa skor inte är lika tåliga längre och att vissa stenar kanske ramlar loss efter ett tag. Därför är det bra att köpa ett litet extra lager strass, så att du bara kan bättra på ifall något försvunnit.

Här är resultater. Den ultimata partyskon, snorsnygg till mörka stuprörsjeans såklart!


snow

109274-414

Såhär snöigt och fint var det igårkväll. Jag syns ju knappt!

Dra upp kjolen!

109274-411
Den här kjolen hittade jag också på min vind. Och nu vill jag delge er världens enklaste stylingtips. Kan verka banalt, men det är faktiskt super :

Använd din uttjatade kjola som klänning!
Det var väl ett enkelt tips?
Den här plisserade tråkiga saken är tex ursöt som tennisklänning. Nu fick den helt plötsligt nytt liv med en tröja från sisley och loafers från lekstugan. Garanterat en vårfavorit!

109274-410

Flera av mina favoritklänningar är i själva verket kjolar! Se bara här:


ett till litet fynd!

109274-409

Den här vintage Diorväskan hittade jag också på vinden! För bra för att vara sant, huh?

Bita på naglarna i shorts

109274-408109274-407

Här är i alla fall det bästa fyndet från min vind. Min mammas gamla 70-tals shorts! Jag dog när jag hittade dem. Det är preciiis den typ av shorts jag letat efter. Sköna och sjukt coola. De gjorde hela min dag! Shorts är mitt favoritplagg näst efter klänning. De framhäver benen så bra,  utan att kännas lika nakna som en kjol.

Shorts: Mammas gamla
Skor: Bianco
Skarf: Vintage
Ballerinatopp: H&M

Man tager vad man haver

Ah! Jag har spytt på mn garderob under ett längre tag nu. Varit utled på alla klänningar och alla trista likadana väskor har gjort mig svimmig. Varför köper hon inte bara nytt? Tänker ni då. Men kära vänner, min shoppingbudget är inte vad den borde vara, då jag för tillfället håller på att spara ihop till någonting väldigt dyrt och hemligt. Således har jag fått nöja mig med mina gamla paltor.

Men idag fick jag nog. Jag tog stegen och klättrade upp på vindan. På vår vind samsas fler kartonger än man kan räkna, med skor och väskor och gamla kläder som jag och min syster lessnat på. N Dessutom ärvda kläder från hela släkten. Nu tog jag och kikade igenom en del av dem och jag gjorde så kollosalt bra fynd. Ner från vindan tog jag en grostek massa kläder och acessoarer. Jag kommer givetvis att lägga upp lite bilder eftersom. Idag får ni bara lite smakprov på vad jag hittade! Men bland annat fann jag:

 • Två söta retrobaddräkter
 • Två väskor
 • En låda klackskor och stövlar
 • En söt stickad angoraväst
 • Och tre klänningar.
Total lycka!

Spegel spegel på väggen där..

109274-406

Ja, jag har lekt i photoshop.

Idag har det snöat här. Ljuvligt förstås. Men mormor ringde och hos henne hade de -37 grader kallt. Jag önskar att jag vore där.

Igår var en superkväll  som gjorde mig helt matt. Därför ska jag vara hemma ikväll och bara skriva. Det behövs.

Au revoir

grylligt värre

109274-405

En liten del av en stor garderob, som är gryllig och tillhör mig.

Far väl knubb säl

109274-404

Kvällens klädsel.

Klänning: Rodebjer
Skor: Bianco
Polotröja: HM

Äh, kyss mä

Snart sprutar YSL ur mina öron likt champagne

Jag var ledig idag. Men tro inte att jag var ledig för det. Neherå. Jag har skrivit så att fingertopparna blodat ner tangentbordet (mild överdrift..ehum) steg upp vid nio och tog hunden på en sanslöst lång promenad. Jag var så duktig och dresserade honom. Hurra för mig. Sedan har jag läst ELLE och Damernas Värld som kom idag. Det känns som att mode fyller upp min varje cell och por och att det snart ska spruta YSL ur mina öron. När ens jobb dessutom går ut på att tänka på kläderklädekläder blir man nästan svimmfärdig.

Nu ska jag duscha och pyssla på min kombinerade julklapp/födelsedag/flyttpresent till Emma.

Marie Louise Ekman


109274-401

Idag känner jag för att hylla konstären, och rektorn över kungliga konsthögskolan,
Marie Louise Ekman. Såg en utställning av henne för flera år sedan och jag älskar hennes konst. Den känns ofta absurd och en hel del bajskorvar, snoppar och nakna kroppar förekommer. Det mesta målat i en härligt läbbig färgskala. Kolla in om ni har möjlighet. Det vill ni bara inte missa! Det är även hon som tog initiaiv till statyn av Margaretha Krook utanför Dramaten i Stockholm. Jag gillar den speciellt eftersom att den är varm! Inte kall och död som andra statyer! Perfekt att värmahänderna på.

Varmare klackskor!

109274-400109274-396

Ett litet stylingtips bara! Jag använder ofta benvärmare utanpå skorna. Speciellt klackskor är fina att vinterklä på detta sätt. Varmt och fint!

Skor: Wedins
Benvärmare i ylle: Svenska armen

Dixicoat!

109274-395109274-393

Dagens klädsel!

Kände mig lagom oinispirerad, frusen och trött. Detta blev resultate:

Shorts: HM
Topp: Vila
Benvärmare: Svenska armen
Väska: Vintage
Skor: Wedins
Jacka: En Dixicoat som jag fick från min syster i julklapp
Vantar: Märta
Basker: Åhlens

Vanheden?

109274-398

Dagens fynd gjorde jag i min röriga lekstuga. Dessa kitchiga vita lädeskor. Visst känns de som den typ av skor som
Vanheden i Jönssonligan alltid hade? Fulsnygga och I Love Them! Kommer genast att tas i användning!

Ra ta ta ta

109274-391

Dagens klädsel!

Kjol: HM
Skor: Din sko
Bustier: Vintage
Kofta (i handen): HM

en ändring!

109274-380

Dagens outfit!

Jag gav shortsen en andra chans idag och jag tror att jag behåller dem!  Måste varit migränen som gjorde mig yr och blurrade min omdömesförmåga, för idag gillar jag dom rejält!

Shorts: HM
Väska: Vintage
Detaljer:

Min kära HM tröja syns också på bilden. Den har ett stort hål därbak. Gillar det skarpt. Urringningar i ryggen snyggast!

Själva tyget är broderat med små pärlor, det gör ju inte saken sämre!

Ballerinorna är köpta på Sfera i Barcelona i sommras. Men rosetterna i läder har jag satt dit för att få lite extra "djurkänsla".

Return of the geek?

109274-378

Return of the
Geek, Ugly Betty eller bara Hedvig i från "A till Ö"? Nördiga brillor är i alla fall tillbaka stort. det kan det inte vara någon som missat! Smickrande eller ej, grymt coolt är det i alla fall. Skynda köp om du också vill bli en glasögonorm, eller fynda i dina föräldrars glasögonlåda.

För inspiration: Se kultserien Bert, och avsnittet om glasögonormar.

Här bär jag mammas gamla glajjer. Visst är läppglanset riktigt äckelsnyggt?

Varning för Kalven

109274-376

Idag kom mina shorts som jag beställde förra veckan. Jag tror dock inte att jag ska behålla dem. De var alldelens för låga för att vara höga, och alldelens för korta, det blev lite "kalvvarning" som det lätt blir när man har långa ben. Nej jag tror tyvärr de får åka tillbaka igen! Bilden är suddig, men ja ni fattar...

Shorts: HM
Skor: Wedins
Skjorta: Ralph Lauren
Slips: Vintage

Känn dig utmanad

Utmaningar kan vara nog så trist om man gör dem för ofta. Men nu gör jag en i alla fall. Veckans utmaning blir att lista det sämsta sminktricket/skönhetsknepet man delgivits. Syftet är alltså att varna för dåliga tips som inte funkat, eller bara gjort saker värre. Jag föregår då med gott exempel och utfärdar två varningar här:

1) Olivoljeinpackning för håret. NO NO NO! Jag utfärdar en stark varning för detta. Speciellt om du har "skandinavisk hårkvalitet". Håret blir flottigt och oljigt och tungt och värdelöst dåligt. Gick på den här skönhetsmyten för en massa år sedan, men den ger mig fortfarande the creeps. VARNING!

2) Förstora läpparna tricket. Det har jag läst om i många tjejtidningar. Det går ut på att man ska måla med läpppännan en bra bit utanför själva läppkonturerna. Sedan ska man fylla i med läppstift och så kommer läpparna att se jättestora ut. Sure, de blir större, men det gör även att du ser ut som en
clown. VARNING!

Nå, nu vill jag höra Dina värsta knep. Känn dig utmanad!

sju små skönhetstips109274-372109274-372109274-372

För ett tag sedan blev jag utmanad av
blackandwhite att sammanställa mina bästa skönhetstips. Sölkorv som jag till naturen är har jag inte tagit mig samman och sammanställt dem förrän nu. När man precis behöver minnas dem är de glömda, men några kommer jag ju såklart ihåg och de delger jag här. Håll till godo, eller skit i et'!

1) Har provat många olika sminkborttagningemedel för ögonen. Men inget har, oavsett hur dyrt det varit, överträffat vanlig hederlig barnolja. Löser mascara och annat smink smidigt och skonsamt. Svider aldrig och gör inte ont.

2) När jag målar med ögonskugga brukar jag blöta borsten. När den kommer i kontakt med skuggan blir det som en slags täckande vattenfärg som fäster jättebra på ögonlocken utan att smula ner kinderna så fasligt.

3) För en extra plutig mun brukar jag måla med en ljus kajalpenna, just utanför läppkonturerna, speciellt i amourbågen. Suddar försiktigt och applicerar gloss. Volia! Feta läppar!

4) Ljus kajal är också fint att måla med på ögonbrynsbenet. Det highlightar snyggt (om du suddar ordentlig) och sitter bättre än en skugga.

5) Här kommer ett tips som kan verka självklart. Men förvånansvärt många köper eye brow fix, när det i själva verket går precis lika bra med ett hårt wax. Billigare och många gånger mycket bättre!

6) Olivoljeinpackningar för fötterna är en klassiker som funkar riktigt bra! Tvätta och fila fötterna. Smörj in dem med olivolja och sätt fötterna i plastpåsar. På med sockar och låt sitta över natten. På morgonen torkar du bort det huden inte absorberat. Då har du garanterat babylena fötter. Gör dock inte liknande behandlingar med håret, som vissa rekommenderar. Då får du garanterat superoljiga lockar.

7) MIrakelmedelt Stioxyl som finns på apoteket, tar bort dina finnar i ett nafs. Ännu bättre fungerar det på pormaskar, som det utrotar totalt på några veckor. Hurra, skynda köp!

Nu kommer jag inte på några fler tips, sådär på rak arm. Nöj er!

(På bilderna syns en kvinna (Rita Hayworth) som inte behöver mina skönhetstips. Dels är hon vacker nog, dels är hon ju död)

Hur många poäng är jag värd?

Jag fick en liten egokick idag när jag plötsligt hamnade tvåa på topplistan på outfits.se. Men bara en liten  egokick. I själva verket är listan ungefär lika korkad som snyggast.se. I själva verket skäms jag lite för att jag ens är med där. Detta med listor är ju överhuvudtaget vansinne. Jag minns de hemska listorna man gjorde i mellanstadiet, som rankade vilka som var snyggast i klassen. VI ringde till killarna och "intervjuade" dem och fick deras snyggast respektive fulastlistor. Jag hade tur och hamnade aldrig i  det riktiga bottenskicket, men inte var jag så mycket gladare för det. Istället funderade jag på vad Lisa hade som jag själv saknade, eftersom hon var högst upp på Eriks snygglista?

Vi gjorde allt för att killarna skulle gilla oss. Deras godkännande var det som räknades. Jag kunde sitta brevid min bästis och fråga Tobias vem han tyckte var snyggast av oss två. Han granskade oss noga och kritiskt och konstaterade sedan: "Linnea är absolut snyggast!" Samtidigt som mitt hjärta sjönk och Linneas slog dubbelslag, sa han "Haha. Skoja bara. Clara är snyggare"
Fan vilken unge! Hade vi inte varit så mesiga borde jag och Linnea kastat oss över honom och slagit honom på käften. Hur kunde han vara så taskig? Men ännu värre, hur kunde vi låta honom få den makten över oss? Hur kunde vi låta honom granska oss, för att sedan ge sitt utlåtande?

Därför är jag i vuxen ålder allergisk mot "inne och utelistor". Den typ av listor som kvälls / tjejtidningsjournalister skriver. Om vilka personer som är inne och vilka som borde gå och hänga sig själv i ett närbeläget träd så vi slipper se deras fula fejjor och omoderna handväskor. Jag avskyr det. Jag tycker inte om att läsa trashanden av andra människor. Och jag tycker att det är patetiskt att vuxna människor kan ha en journalistkarriär som bygger på att lista andra människor som "ute eller inne". Det är en sak att skriva om vilka man beundrar och vilka som känns fräscha. Men att dissa folk rakt av är bara kallt och hemskt och fördjävliga mellanstadiefasoner. Jag bojkotta utelistor!

Men...ändå blir man sådär fånigt glad över att folk ger ens outfit 4,9 i poäng. Och jag frågar mig, har jag inte kommit längre än att jag fortfarande låter människor dömma mig? Hur kan jag lägga upp bilder på en sida där folk ska betygsätta mitt utseende? Mitt svar blir väl någonting svävande i stil med "det är ju inte mig de betygsätter utan mina kläder och min förmåga att kombinera en outfit...blablabla."

Egentligen är det ju skitsnack. Jag vet att de bedömmer en outfit. Men i den outfiten ingår ändå min kropp och mitt utseende. Jag vet inte, men jag har i alla fall aldrig sett någon ordentligt överviktig, eller handikappad på den där topplistan. Jag tror nämligen inte att vi är så mycket bättre än de osäkra mellanstadieeleverna vi en gång var, som hackade på alla som hade fel typ av jazzbraller och för stora öron. Fast vi försöker och putsar på ytan, så lyser det igenom. "Hur många poäng är jag värd?"

helga vilodagen

109274-371
Åh. Idag har varit jättebra. Kyrkan på morgonen, vilket alltid ger en lika mycket kraft! Sedan har jag bara fikat med familjen och Jakob och diskuterat livet. Så ska en söndag spenderas, man ska helga vilodagen. Inte jaga runt och uträtta massor. När man slitit hela veckan behöver man vila. Söndag är lämpligt för det. Kläderna:

Klänning: Vintage "marieneteklänning"
Skor: Vintage
Hårprydnad: Vintage pärlhalsband.

Dagens citat - Oscar Wilde

"Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months"

Oscar Wilde

oh Borat!

109274-370

Idag hade jag en extremt skön hemmadag då jag städade ut julen och bäddade rent, gick ut med hunden och sedan lagade jag en finmiddag åt Jakob. Sist såg vi Borat på dvd. Supermysigt och välbehövligt. Kläderna jag bar på min hemmakväll var min gamla favoritklänning från HM. Ja, allt jag bär på bilden är faktiskt från HM. Om ni undrar på den konstiga posen så höll jag på att knäppa klänningen i ryggen när bilden togs. Faktiskt!

almanacka

109274-369

Det bästa med det nya året är att få en helt ny almanacka. Blanka, släta sidor att fylla med aktiviteter och påminnelser och läkartider, och dagar när man ska leda predikan på bönegruppen. Just den här modellen älskar jag, för de har utbytbara försättsblad, så man kan ändra lite som man vill. Hurra!

Constanze

109274-368

Bästa sättet att hitta inspiration är att kolla i gamla modetidningar. Och då menar jag verkligen gamla, alltså inte DV -99, utan typ tyska modetidningen Constanze från -61. I dessa modetidningar kan man hitta massa roliga reklamer och pyssel och frågespalter. Men mest av allt en himla massa fina modebilder. Kostar nästan gratis på loppisar. Köpköpköp!

andrahand

109274-367

Dagens klädsel.
Klänning: Vintage
Tights: HM
Skor: DIn Sko
Väska: Vintage
Bälte: Vintage

Frånvaro: Vita stickade kofta. Anledning: Hemma med sjukt barn.

nattlinne

109274-364

Det här söta nattlinnet köpte jag igår när jag var på secondhandrunda med maken to be och min syster. Den är pistagegrön och superfin och jag kommer givetvis att ha den som klänning. Med en tunnstickad polotröja under blir det superfint. Ett hett tips när det gäller second hand är att leta bland nattlinnena. Oftast är det ingen som kommer ihåg att kika där och man kan göra riktigt roliga fynd.

När jag var mindre ville jag se ut som
John Cleeses fru Sybil gör i Fawlty Towers. Hon var sur och cool  och rökte i sängen. Men det jag verkligen ville efterlikna var hennes nattklädsel. Nattlinnen, negligéer och morgonrockar i undrerbara syntetiska material med massa pjöller. Åh, det var min dröm. Än idag kan jag bli sugen på att se ut så. Och då kan jag ju alltid dra på mig den här klänningen och gå omkring och skrika "BASIL!" med irriterad röst och känna mig preciis som Sybil. Bra va?!

En annan sak är ju att servitrisen Polly är sjukt snygg. Bli inspirerad, köp en putsduk!

shortselishorts!

Hallåj. Uppdateringarna har varit hyfsat dåliga sista veckan. Har jobbat och slitit som en häst (eller vilket djur som nu passar in på den beskrivningen). Jag är så trött när jag går hem från jobbet att jag vrickar fötterna. De orkar inte gå stadigt i sina klackar utan vigglar bara hit och dit.

Men en sak har jag hunnit med i alla fall och det är att beställa dessa
ursöta shorts från H&M. Blev sugen på den här kappan också, men det är så onödigt bara. Jag har massa jackor och fick dessutom två av min syster i julklapp. Så kappan får snällt vänta. Väntvänt. Nu får jag bara se om shortsen passar. Är inget fan av att shoppa kläder på internet. Vill känna tyget i handen och gå hem med mitt köp på en gång.  Nåja, vill man vara fin får man lida pin och väänta.

Jag tycker i alla fall att det är en hit att H&M  har gjort det möjligt att beställa hem lite roliga grejer från vårkollektionen och inte bara saker från deras skinniga katalog där man aldrig hittar någonting fint. Basta.

gäddhäng som lever loppan

109274-363

Dagens klädsel och inköp! Topp/klänning från Gina. Strumpor HM och halsband, min systers design. Skorna är Din sko. Pow.

Klänningen var dårå dagens inköp. På rean endast 99 kronor. Det unnade jag mig!  Härliga puffiga ärmar där eventuellt gäddhäng kan leva loppan!

I kväll dejtade jag mina bönegruppsflickor och det var lovely. Fast sorgligt och tungt och allt på samma gång.  Sånt är ju livet ofta.

Baddräkt

109274-362

Åh. Hela sommaren var jag på jakt efter en baddräkt. Men jag hittade ingen någonstans! I sommar ska jag banne mig ha en. Det är ju så himla fint. Min idol, skåderspelerskan och simmaren Esther Williams, på bilden, har en ljuvlig variant. Jag älskar henne, hon är så hurtig och fräsch och söt och jag vet inte allt. Eftersom att jag själv har tävlingssimmat (fast det var länge sedan) leker jag alltid Esther när jag plaskar runt i skärgårdsviken med rosiga kinder och solsken i blick!

Om jag inte hittar någon
fin baddräkt så kommer jag be min syster att sy en till mig. Och i allra värsta fall får jag tänka om. Men då ska jag ha en riktigt retro bikini. Finfint!

flip flap

109274-361

Jag inspireras av flapperstilen i vinter, nu när burlesque mest känns trist och objektifierande!  Den är så himla tjusig. Dressad utan att vara stiff, som det nuvarande dressade modet ibland blir. Självklart kopierar jag inte hela stilen utan väljer ett par attribut. Vill du också få lite flapperkänsla? Låna några flappersignum:

Ett mörkt nagellack, tex Las Vegas, från
Mavala eller ännu mörkare.  Matchande läppstift målat i en mjukt rundad dockmun, med mungiporna utsuddade av foundation. Den ska givetvis vara ordentligt ljus.  Att använda någon slags hårprydnad i  korta/uppsatta hår och sota ögonen rejält är också fint.  Långa halsband, låga dansskor och en lagom lös och ledig klänning gör också en flicka flapper!

mycket bravo

109274-360

Två av gårdagens sötnosar. Den högra är min allra käraste vän. Nyårsafton var förövrigt helt fantastisk. Underbart sällskap, fina löften, god karra. Mycket bravo!

red check tartan square

109274-356 
Min nyårsklädsel! Klänning: HM, Skor: Bianco


109274-358 
Jag körde lite lätt sotade ögon och några fina brocher för att piffa till det hela

109274-357

Som armband lånade jag Annas guldkedja med slverläderband och guldpeng. Klockan är en hemskt kitchig sak som jag fick av en kompis. Tyvärr gick, klockan som är så ful att den är snygg, sönder. Buuhäää!

nyårsklädsel

109274-359

Min syster gästspelar med sin nyårsoutfit, en antifit, dekonstruerad klänning av två ihopsydda skjortor. Sjukt coolt!