adjöken

image1010image1011image1012

Idag drar vi till Göteborg, närmare bestämt Hunnebostrand, på bröllop. Det blir finfint vet jag. Fortfarande utan röst men på bättringsvägen. Sista dagarna blir det shopping i stan vettja!

Kjol: HM
Blus: Mormors gamla
Rosett: Vintage

Vi hörs väl om en vecka?!

underbara människa

Jag kan ibland gripas av en oresonlg kärlek till mina medmänniskor. Det dyker upp när jag minst anar det. På morgonbussen, när jag ser alla trötta vinterbleka kroppar sitta tätt packade och halvsova. Då kan jag känna en sådan ömhet att mitt hjärta vill brista.  Jag önskar att jag kunde lägga min arm kring deras axlar och hålla om dem och låta dem vila där. När jag känner sådan här kärlek till andra fylls jag samtidigt av en enorm glädje. En glädje i att se på alla människor, som jag tror att Gud måste se på alla människor. Som sina barn. Fulla med fel och brister, men för förblindad av kärlek för att märka dem.

Självklart säger jag ingenting om det till någon. Det låter så smetigt sentimentalt och frikyrkligt. Men ändå. Jag känner det. Och det gör mig så himla glad! Jag vägrar tro att mänskligheten är så ond som den verkar på nyheterna. Jag tror inte på det!  Innan jag for till Indien var jag rädd och misstänksam mot andra människor. Men efter Indien, med allt som vi var med om i sjukdomar och elände, så kom jag hem och kände jag mig trygg. Faktiskt tryggare än någonsin tidigare. Full med förtröstan på Gud och på att människor vill mig gott och på att jag kan reda upp de situationer jag hamnar i.

Och ja. Jag stör mig också på att mannen bakom mig på bussen slafsar tuggummi. Och att någon fjortis testar sina mobilsignaler på högsta volym i mitt öra. Det  gör jag. Nästan varje dag. Men ibland, ibland, så grips jag av den där starka känslan som får mig att lipa lyckligt  över en fullpackad 8.30 måndagsbuss.första dagen på resten av mitt liv

Ikväll kommer min älskade syster hem! Det kommer att bli ett litet helvete eftersom att jag inte kan prata utan att tappa rösten. Hon kommer alltså sitta här och berätta de mest häpnandsväckande sakerna ur sitt liv. Och jag kan inte svara. Jag kan inte avbryta. Inte överrösta. Inte driva med henne tills vi flabbar som hästar. Jag får alltså lyssna. Det kan bli svårt. Det får bli en övning för mig.

Gud skapade människan med en mun och två öron. För att vi ska lyssna dubbelt så mycket som vi pratar. Hå hå jaja. Ikväll får bli första dagen. På resten av mitt liv.

Hårnätet

image1009

Många har frågat mig vart jag fått tag i mitt hårnät. Just det här är köpt på secondhand. Men man kan enkelt beställa hem dem från den ljuvliga svenska sajten
hepcat. 59 spänn är väl inget att bråka om? Och i massa fina färger finns det! Då blir ni såhär glad!

Hårnät är förövrigt en fantastisk stylingdetalj enligt mig. Perfekt för en dålig hårdag och superenkelt att få snyggt!

Lyxmamma

image1007
image1008

Ok. Jag är sjuk idag så ni får ingen dagens outfit (pyjamas). Däremot får ni en häromdagens outfit. Min gräsligt fula och samtidigt sköna overall som får mig att känna mig som Kelly i Beverly Hills rika lyxmamma. I like!

Dress: Vintage
Skor: Wedins
Bälte: Vintage

illa vald tidpunkt

Jag är erbarmligt sjuk. Fattar inte den dåliga tajmingen. Jag brukar aldrig bli sjuk, och blir jag det så går det över samma dag vanligtvis. Men nu. Nu när jag ska till Göteborg och sjunga på min svägerskas bröllop, nu när jag absolut inte får bli sjuk är jag såklart helt knäckt. Halsen är riven av rakblad och bröstet fyllt med slem. Härliga tider! Somnade klockan sju imorse efter en klarvaken natt.

Det kunde varit värre. Nästan.

Säg inte åt mig

Läste i NSD härom veckan en intervju med Dennis Lyxzen. Vanligtvis brukar jag gilla honom skarpt och tycka att han har bra åsikter. Men när jag läste intervjun med honom blev jag så trött.

(Citat ur NSD)

Bandet svingar som vanligt åt högern och USA men den här gången även mot religionen.

- Jag har aldrig känt något behov av att skriva låtar om det tidigare men nu har vi spenderat mycket tid i USA och då får man höra sådana band som Creed, Nickelback och en hel del nya hardcoreband som pratar om Gud och Jesus. Då blir jag så jävla less.

- Rock för mig har alltid personifierats av Robert Johnson, som sålde själen till djävulen. Det är så sjukt provocerande med alla dessa kristna rockband, så det känns tvunget att vi måste prata om det här.

Dessa uttalanden ifrågasätter inte journalisten. Han frågar inte vad Dennis Lyxzen egentligen menar. Men jag frågar: Vad menar han? Borde kristna inte få spela musiken de gillar? Vad är det som är fel med att just kristna gör det? Är han mot religionsfriheten? Eller är det den Rocken han vill beskydda från de klåfingriga troende? Det finns olika defenitioner av rock. Att rock för Dennis Lyxzen personifieras av någon som sålt sin själ till djävulen får stå för honom. Men Dennis Allsmäktiga, vilken musik ska Buddhister få spela, om det nu är du som avgör?

Dennis Lyxzen blir så jävla less. Då kan jag berätta vad jag blir jävligt less på: Korkade kommentarer från "rebelliska" människor som är konservativare än stofiler från medeltiden. Tänk om Dennis Lyxen sagt så här istället. "Det är så sjukt provocerande med alla dessa muslimska rockband. Vi har spenderat mycket tid i USA och där får man höra en hel del nya metallband som pratar om Allah och Mohamed. Då blir jag så jävla less"
Vad hade hänt om han sagt någonting sådant tror ni? Frågan är om NSD ens skulle publicera en sådan intervju? Det uttalandet kan ju tolkas som hets mot folkgrupp. Och det vore väl magstarkt till och med för Dennis. Anlendningen till varför folk kan vräka ur sig allt möjligt besynnerligt om kristna är därför att det är Politiskt Korrekt att kritisera kristna. Det är inte politiskt korrekt att kritisera muslimer. Typ.

Jag är kristen. Och är så less på att aldrig passar in i snäva ramar. På att folk ska berätta för mig vad jag får och inte får göra. Min slogan "Underbaraclara -  det kristet fashionistiska feministiska alternativ du älskar" har retat upp otaliga. Själva slogan är en omöjlighet för många. En motsägelse. Man kan inte vara en kristen feministisk fashionista! Men jag vill meddela att det kan man visst. Det går utmärkt. Det har jag bestämt. För jag är less på att andra människor bestämmer att kristna inte ska spela rock. Feminister inte ska raka benen och att vänstersympatisörer inte kan ha en modeblogg. I vänsterkretsar är jag för fashion. Och i de feministiska lägrena är jag alldellens för ytlig. Kristna dånar när de hör att jag är vänster och vänsterfolket dånar när de hör att jag är kristen. Folk som möter mig för första gången tror att jag är någonslags trivselbarbie. De stelnar till om jag nämner att jag röstar på FI eller att jag är är total absolutist. Jädrar anåda! Och att min blogg heter Underbaraclara har retat upp mången jantelagsivrare som inte tål ett aldrig så litet tecken på att man inte hatar sig själv.


Närå, jag är inte arg. Bara trött på fasonerna. Vadå: Man kan inte vara en kristen feministisk fashionista. !?

Säg inte åt mig vad jag kan och inte kan


Magtröjan!

image1006

Åtskilliga har bloggat om magtröjans återkomst. Själv drog jag en lättnadens suck när glipande tröjor äntligen försvann ur modet för några år sedan. Dragit, urvuxet och fult tyckte jag det var på den tiden. Men nu har jag, om inte helomvänt, så modifierat min uppfattning om magtröjor en smula. Sommarens variant är avklippta vida herr t-shirts. Med uppkavlade ärmar och slapp passform. Långt ifrån Spice Girls glada dagar. Och jag gillare' faktiskt! Kommer nog inte att bära den som på bilden, helt utan någonting under. Men över en flickig klänning eller ett ribbat linne funkar det finfint! Monki och H&M är inköpsställen som nämns, men den smarta flickan gör den
själv!

Livet är en fest!

image1004

Ja, i sanning en fest!

Kreativt kaos...


. image1002

Är inte min starka sida. Gillar mer kreativ ordning. När Anna (min syster) kommer på besök blir det däremot mycket av det förstnämnda. Shises vad den kvinnan kan dra ihop grejer. Hon har kläder och smycken och väskor och skor att fylla en ICA Maxibutik.. Jag tycker att jag har mycket grejer. Men där ligger jag i lä. Hursom. Där hon jobbar är det befriande rörigt för en städmaniac som mig. Bilderna är en smygtitt från vårkollektionen! Mycket äpplen blire!

barnvälsignelse

Idag har jag varit på min bästis barnvälsignelse. Milly är bara några månader gammal och alldellens bedårande. Eftersom att de inte praktiserar barndop i pingstkyrkan så var det en barnvälsignelse istället. Väldigt sympatiskt tycker jag. Dopet är ju ett troendedop. Och hur ska man veta ifall barnet vill döpa sig eller ej när det bara är en liten plutt? På barnvälsignelsen ber istället församlingen för barnet. Och sedan är det fest. Vi har suttit och fikat i trädgården och gått på tipspromenad med Milly som ämne. Jag hade sju rätt av tio vilket inte var illa pinkat!

I alla fall. Sjukt kul att träffas och vara söndagschica och ha ett gardenpartyaktigt fika. Dåligt om skarpa bilder dock!


image999
Mamma, Pappa, Milly

image998
Jag och bebben!

image1001
Jag och Jakob

Förövrigt är mina kläder:
Klänning: Mosters studentklänning från 60-talet
Hårnät, Skor, Väska: Vintage

Och Jakobs
Kavaj: Tiger
Chinos: Pour
Piké: Ralph Lauren
Skor: Bombay, baby!
Halsband: Anna Kristina

Lyckebo

Woho. Hemma från midsommar på Lyckebo. Firat i dagarna tre med 40 människor och fyra hundar. Bastat, badat, solat, läst flickböcker, pratat stunt, sjungit och spelat. Ätit kopiösa mängder paj och varit allmänt sunkig. Inte en enda bild på min midsommarstass lyckades jag knipa heller! Ni får nöja er med lite andra bilder. Jag fick förövrigt en blodigel på foten när jag badade. Djurterror!
image994image996
image997image995

en liten liten bildelibild!

image992

Ash. Bjuder på en liten turbanbild från i våras innan jag pyser. Jag ser arg ut!

Scarfturban: Mormors
Topp: Marlene Birger
Nagellack: Från random butik i Kaunas

snö eller något

image991

Dagens clips är framrotade ur min systers lådor. Jag gillardem. Påminner om snöfall eller nått!

Är ledsen att jag inte har hunnit svara på alla fina meddelanden och undringar och uppmaningar sedan jag kom hem. Men jag har varit hopplöst upptagen och nu ska jag iväg igen. Midsommar på Lyckebo. Vilken lycka! Sweet Lord!

Indisk prinsessklänning!

image988image990

Dagens lilla outfit är min svala fluffiga handbroderade chiffongklänning köpt i Indien. Perfa!

Gick en sväng på H&M idag. Jag gillar det inge vidare. Jag märker mer och mer att jag inte gillar att handla nytt. Mycket roligare att köpa gammalt skrot som är helt unikt!

Så Barbie

image985image986

Hej damer och enstaka herrar! Nu är jag tebax! Det känns lite trist och mycket skönt eftersom att jag saknat Jakob som en tok!

Om ni inte riktigt känner igen mig på bilderna beror det på att det (hör och häpna) inte Är ja! I brist på outfits får ni bilder på mammas gamla Barbie i finfina kläder. Underbar brud med flott sminkning. Varför var allting bättre förr?

borta

Öj, nu reser jag bort. Hare!

ständigt hårnät

image982image981

Idag var sista dagen på jobbet innan några veckors semester. Det var rasande roligt idag! Det som höjde allt var ju att jag tog en lunch med Maria. Sjukt god vetesallad med proscution (hur rackarn stavas det?) och fetaost intogs. Man ska gå iväg på lunch med vänner. Dagen blir så mycket roligare då.

Annars är det öken nu när Jakob är bortrest. Är ovanligt kärlekskrank och håller på att längta ihjäl mig hela tiden. Nåja, att längta efter någon man snart ska får träffa är bara ett kärt bekymmer.

Shorts: Mammas avklippta Lees
Skor: Vintage
Blus: Tant Märta
Hårnät: Vintage

Dissa din Duktiga Flicka

Förut beundrade jag människor med outsinlig energi. Den typ av människor som hinner allt och är med överallt. De individer av människosläktet som benämns som Duktiga Flickor. Det gör jag inte längre. Jag vet att ingen människa i längden hinner allt. Eller ens ska hinna allt. Att det ens är meningen.

Jag spenderade mina sista fem år i skolan med att springa omkring som en skållad råtta och oroa mig för allt och inget. Med ständig magkatarr, prestationsångest och huvudvärk. Jag jobbade varje lördag under tre år och använde söndagen till att plugga. Samtidigt var min mamma svårt sjuk. Under tiden oroade jag mig över om jag dög. Om jag skulle hinna? Vad alla andra människor i min ålder gjorde? Om de hade roligare än mig? De hade de säkert!

När jag tänker på det blir jag illamående. Jag slet och kämpade i flera år. Jag var så himla Duktig hela tiden. Men det insåg jag inte då. Jag tyckte att jag var lat och slö och onyttig. Slacker var min hemska självbild och när min psykolog berättade att jag var svårt insjuknad i "DuktigFlickaSyndromet" så vägrade jag tro på det. Jag var ju dålig! (typisk tanke för en Duktig Flicka).

Nu beundrar jag en helt annan typ av människor. Jag är fortfarande en Duktig Flicka. Men jag har omvärderat vad en Duktig Flicka är för någonting. En Duktig Flicka är jag när jag säger Nej till att jobba mer än nödvändigt. Jag vet att jag skulle orka, men jag säger nej i förebyggande syfte. Jag skulle ha mer cash om jag jobbade mer. Men jag hinner inte jobba, för jag ska leva! Och vad ska jag med pengar till om jag inte har tid att leva? Jag är en duktig flicka när jag inte bry mig om hur duktiga andra flickor är. Eller vilka som hänger med vilka. Jag väljer mina vänner som russin ur en kaka. Jag är en Duktig Flicka när jag lägger mig med en Elle och en chokladbit istället för att städa huset. När jag sover om jag är trött och äter när jag är hungrig och ger blanka fan i vad alla andra pysslar med en fredagkväll. Jag vill leva mitt liv så här. Jag orkar inte jaga runt efter det roliga. Partyt är ju ändå där jag är!

Kära Duktiga Flicka. Jag vet att du sitter där och läser. Du tar givetvis inte åt dig ( vilken Duktig Flicka ser sig själv som duktig?) Men ifall du skulle råka ha lite sjukdomsinsikt ställer jag dessa frågor: Vem tackar dig för att du stressar dig igenom livet? Vem tackar dig för att du ligger sömnlös på nätterna? Vem kommer att finnas där när du är utbränd av andra människors fodringar? Ingen!

Kära älskade Duktiga Flicka. Detta vill jag att du ska veta:

Det går alltid fler tåg.
Det kommer alltid fler chanser.
Välj en egen väg. Det finns redan så många andra.
Din kropp är ingen dödlig sjukdom.
Andra människor har inte särskilt roligt. Det bara verkar så.
När Gud skapade världen vilade han den sjunde dagen. Till och med Gud behöver vila. Helga vilodagen!
Det går fler tåg.
Nej är ett välsignat ord. Använd det så mycket att det plötsligt finns tid att säga Ja.
Att någon är bra gör inte dig dålig. Faktiskt!
Det går fler tåg.
Även Beyonce har diaree ibland
Och du, tanken är att livet ska njutas så ofta som möjligt. Det ska inte vara en plåga.

Och så mitt valspråk:

Du skulle inte oroa dig så mycket för vad folk tänker om dig om du visste hur sällan de tänker på dig!


Amen

Små små jordklot

image977

Dagens clips består av små små jordklot. Det är fint tycker jag. Fint som snus och sött som skum, för att citera två av mina favoritbloggare.

allt är gammalt

image976image979

Urs. Lider med alla stackars studenter som fick regn på sin stora dag. Det skulle i alla fall ha fått mig att ta till lipen. Vaknade med ett ryck och tänkte...Neeeej...när regnet smattrade. Men mest för att jag inte ville cykla till jobbet och bli dyblöt!

En trevlig sak idag var att jag blev intervjuad. Fick posa och prata om höstens trender och sommarens bästa köp. Gillar dock inte att bli plåtad när jag inte får välja ut bilderna. Har blivit ett kontrollfreak i samband med bloggen, eftersom att allt jag gör här är att lägga upp bilder på mig. Nåja, det blir en bra träning. Får se resultatet när tidningen kommer ut.


Kläderna idag är ett hopplock av secondhand och ärva grejer. Billigt och bra. Allt är gammalt

Dagens citat - C.S. Lewis

image969

Jag tror på Gud på samma sätt som jag tror på att solen stigit upp; Inte bara för att jag ser den, utan för att på grund av den ser jag allting annat.

vita lixom

image968

Dagens små pluppiga clips! Vita lixom!

felicity huh?

image967


Ikväll blire middag ute. Grektiskt skulle jag tro. Trevligt värre - men först lite vintageshopping! Skolavslutningen var mysig som väntat, men jättelång, som väntat. Ligger med den otroliga huvudvärken och smäller i mig Felicityavsnitt på Felicityavsnutt från säsong 2.

Tjipp!

Blus: tant Märtas
Scarf: Vintage
Människa: Moi!

gå på skolavslutning

image966

Idag har jag tagit ledigt för att kunna gå på Jakobs lillebrollas skolavslutning. Man måste gå på skolavslutning, annars får man ingen sommarstämmning. Roligast är ju dessutom när den är i en fin kyrka! Vad passar bättre än min mosters vita studentklänning från 60-talet? Det fick givetvis bli den!

Klänning: Mosters gamla
Skor. Wedins
Väska: Vintage

blödigt

image965

Dagens clips är blodigt röda. Ja gillaret'!

crooked teeth and green eyes

image957

I have blonde hair
I pluck my eyebrows
I have my mother's nose
my father's hands
I have crooked teeth
and green eyes
I play guitar
I used to get sick alot
I like the color of wine
I've cheated on boyfriends
I've owned fake ID
But my hair is still blonde
and my teeth are still crooked
and I probably won't always like
the color of wine

// Jeweltwirling

image963image962

Åh. Nu jobbar jag bara tre föga betungande dagar innan även jag tar semester några veckor. Känns finfint! Systrami' kommer hem och vi reser till mormor. Där kommer det ske en del loppisletande kan jag lova. Men, som sagt, först jobbar jag lite...

Kjol: Anna Kristina
Topp: Christina Ribel
Väska: Vintage
Klackskor: Vintage
Tyllunderkjol: Underbaraclara

favoritlådan

image960

Jag tänkte visa vad skokartongen som blev över från mitt skofynd hos Märta (förförra inlägget) nu används till. Jag kunde lixom inte slänga den utan tog tillvara kartongen på ett annat sätt. I den förvarar jag några av mina käraste ägodelar: Mina handskrivna brev! Gratulationskort kärleksbrev och små handskrivna lappar från nära och kära. Blir så glad av att titta i den!


70-talschic för kyrkan!

image959image958

Åh. Köpte denna klänning i vintras, men har inte använt den förrän nu. Vit långklänning känns lite för mycket sommar för Februari. Men nu när brännan har lagt sig kommer den väl till pass. Med guldband i livet känner jag mig som en korsning mellan en 70-talschic brud och
Sophia Kokosalakis grekiska gudinnor. Och kolla in divaposerna! Passar perfekt på söndagsgudstjänsten...

Klänning: Vintage
Sjal: Vintage
Smycken: Vintage
Glasögon: Köpta i Bombay.

Ett gammalt fynd!

image956

Vill bara visa förra sommarens bästa fynd! Dessa ljuvliga dansskor hittade jag i tant Märtas numera övergivna hus i norrlands inland. Aldrig använda och i orginalkartongen, inlindade i silkespapper. Perfekta i storlek och otroligt välgjorda. I kartongen låg dessutom ett par utsökta silkesstrumpor. Kan det bli bättre? Jag älskar dem!

Underbaraclaras secondhandguide

Flera läsare skriver till mig och vill lära sig hur man hittar saker på second hand. Eftersom att min garderob består till 90 procent av secondhand och ärvda grejer, så man kan säga att jag har vanan inne! Såldes, här har ni Underbaraclaras secondhandguide:

* För en lyckad secondhandshopping gäller det att intala sig "jag kommer inte hitta någonting, jag kommer inte hitta någonting, jag kommer inte hitta någonting," Skrockfullt men sant. Du hittar aldrig det du letar efter när du handlar secondhand. Därför är det bäst att inte leta utan gräva förutsättningslöst!

* Jag handlar aldrig second hand i dyra, utplockade eller nischade butiker. Där kan man ju inte göra några fynd! Det ska vara billigt för att vara ett secondhandfynd! Vanligen kostar mina klänningar mellan 40 - 100 kronor . Såklart kan man ju betala mer för riktigt fina grejer. Men secondhand ska vara billigt för att jag ska fynda.

* Jag handlar inte i de färdigutplockade butiker som storstäderna kryllar av. Det är ju ingen sport att hitta någonting snyggt på Judiths secondhand, när butiksbiträdena redan plockat fram det snygga åt en.

* Ofta tycker jag att ju rörigare desto bättre. Utrusta dig med tålamod och vattenflaska! Ju mer skrot som finns desto mer skillad måste man vara för att hitta guldkornen, och desto fler guldkorn till mig som orkar leta!

* Som med all shopping, i synnerhet secondhand, så rekommenderar jag att man har bekväma kläder som är lätta att ta av. Ibland finns inga provhytter och man får kränga på sig plagget gömd i något hörn. Inga vidriga kalsongtajta jeans med andra ord.

* Mina bästa fynd har jag gjort i små byhålor. Mindre samhällen = lägre modegrad, och därav mindre konkurrensen om fynden. Och bättre priser!

* Jag shoppar alltid secondhand själv eller med min syster. Om båda vill köpa samma sak kan vi alltid uppnå en fredlig lösning. Kompisshopping är annars ett No No när man handlar unika grejer i enstaka exemplar. Konflikter kan uppstå.

* Jag tar med mig tjugo plagg i provhytten på en gång. För att hitta något måste man prova mycket och inte vara så låst i vad man är ute efter.

* Läs på etiketterna noga. Ibland kan man stå och tumma på en värdefull Chanel utan att man vet om det. Om man inte kan ha den själv kanske man kan sälja den vidare på tradera!


* Lite tvättråd: Det vanligaste som folk frågar mig om, är hur man får bort den äckliga och använda känslan på secondhandkläder? Well, köp aldrig saker som inte känns fräscha. Det finns mycket bra secondhand att man har råd att vara kräsen! Och köp bara det som kan tvättas och som känns rent från början. Det här kan låta lite äckligt, men lukta alltid noga på kläderna, speciellt efter eventuell inpyrd svettlukt. Den går inte bort ifall plagget inte kan tvättas i minst 40 grader. Tro mig, jag har försökt! Secondhandlukten brukar däremot gå ur efter ett par dagar när man tvättat och vädrat kläderna. Undivk hemska material som acryl, som är luktfria i butiken men börjar stinka när man har på sig dem.

I övrigt är det fjantigt med folk som tycker att "det är äckligt att handla på secondhand eftersom att man köper använda kläder". Åh, herrejemines! Vet ni inte hur vanligt det är att folk köper hem plagg från H&M över helgen, går ut och partar i dem och lämnar tillbaks dem på måndagen? Är det mindre äckligt? Och det ska jag säga, att folk skulle chockas om de visste hur nyupppackade kläder i butiker kan lukta. Nyproducerade kläder är fulla med giftiga ämnen. Ibland stinker kläderna ciggaretter, bensin och aceton. Och när man tvättar kläderna kommer gifterna ut i svenska sjöar och vattendrag. Är inte det äckligt så säg? De allra flesta gångerna är secondhand att föredra!

* Slutligen: Tveka inte! Hittar du någotning som du känner att du verkligen vill ha bör du slå till. Annars kommer du ångra dig. Det är väldigt sällan jag förköper mig på second hand. Oftast ångrar jag det jag inte köpte. Men har jag gjort en dålig affär så glädjer jag mig med att pengarna i alla fall fick komma till frälsningarméns eller röda korsets nytta (myrorna och kupan) (mycket roligare än att bittert ångra de där skorna du lurades att köpa på rea från Bianco, som du omöjligt kan gå i och som inte glädjer en enda människa, allra minst dig själv) Om du handlar använt så gör du en bra gärning. Kläderna är miljövänliga, unika och bidrar inte till konsumtionen! Vilken fantastisk shoppingkombo!

Hey LoppisHo' Go out and spend your dough!

utslagen

Skulle ha jobbat idag, men av det blev intet. Vaknade med hemskt illamående, mensvärk och migrän. Vilken underbar kombo! Istället har jag spenderat dagen utslagen i hammockens skugga. Ynklig och hungrig och gud vet allt. Ingen dagens outfit idag, med andra ord.

Trevlig helg på Er

brevskörd

image955

Dagens brevskörd efter jobbet gjorde mig glad. I helgen blir det sträckläsning, jojomän.

Kvällen spenderades med bönegruppstjejerna och det var super. I försenad födelsedagspresent fick jag kokböcker och valfri skönhetsbehandling på salong. Vilka vänner man har!!

Nu äre lite anime och sedan gonatt.


jobb för hela slanten

image954image953

Oh, lala. Ikväll kommer tjejerna hit på mys men först blire jobb för hela slanten.

Blus: Vintage
Shorts: Mammas gamla
Skor: Wedins
Väska: Vintage

Tjola!

brochernas hemvist

image952

Jag förvarar mina favortibrocher i det här silverskrinet som jag ärvt av pappas farbror, som jobbade på en cirkus i mitten av 1900-talet. Jag tror han hade köpt det i Tyskland eller någonting liknande. Insidan är röd stoppad sammet och mina jugend, kamé och kristallbrocher trivs finfint att ligga där.

Hur fira?

image951

Idag har jag legat i hammocken och läst "Luftslottet som sprängdes". Den verkar bra hittills! Iklädd min älskade bikini och min oranga scarfturban som skydd för mitt stackars hår.

Hur ska man fira nationaldagen då? Jag och Jakob kommer att grilla i alla fall. Det får räcka för mig. Och ett kort konstaterande att Sverige är underbart. Jaop, speciellt på sommaren.

Bikini: Twilfit
Neglige: Vintage
Scarfturban: Farmors
Solisar: Vintage

Tjusiga underbyxor

image947image946image948
image945Jag ogillar att köpa underkläder av flera anledningar. Den viktigaste är dock att underkläderna som säljs är så fula. Dessa hiskeliga hankypankyimitationer av ett original som redan är fruktansvärt i sig själv. Fula snobbentrosor och BHar av sliskig syntet gör mig illamående. Jag vill ha romantiska underkläder! Och inte som i raffsett och stayups utan romantiska underkläder som i sekelskifte eller femtiotal. Jag vill ha trosor med hög midja och söta volanger. Tänk Carl Larsson, tänk Maddiken, tänk Grease. Trosor som snarare benämns som underbyxor. Sådana vill jag ha! Men det finns ingenstans. Lindex har en del söta varianter som tyvärr är av kass kvalite med låg midja. No no!

Som tur är kan man ju sy sina egna rara mammeluckinspirerade trosor. På översta bilden syns mina sådana. Söta och sensuella på ett subtilt sätt. Kan man inte sy själv kan man handla från
Made by Noemi, som gör underbara underbyxor med hög midja. Kika där. På poshgirlvintage.com har de också fattat galoppen. De nedersta bilderna är lånade därifrån. Mer Grease än Maddiken, men lika tjusiga. De röda är ju helt underbara, men pojknamn som Jimmy och Clark broderade på. Kan de bli bättre?

trist bunkring

image943

Idag hade jag bestämt mig att jag skulle göra några nyttiga inköp. Sådana där tråkiga inköp som man skjuter på in i det sista för att det är så trist att spendera pengar på. Till detta hör alltså underkläder. Beiga tråkiga underkläder att ha under vita klänningar så man slipper fula linjer. Well, nu har jag köpt det. Och det var inte trevligt men det känns bra efteråt. Investerade också i en vit Christina Ribel topp med lång ärm, samma som jag har här, fast i annan färg. Trist och dyrt men underbart att ha. Deo och sockar slank också ner. Att bunkra sådana här förnödenheter är ungefär som att fara och träna. Jobbigt innan, jobbigt under tiden; Underbart efteråt.

BH och trosa: Lindex

Rut-Emma åker tåg

image941
image942

Bjuder på en bild från hemresan igår! Tåget var tätt packat med kids på skolresa. Tjena Marlena vilka minnen det gav mig. Skolresa med tåg är ju dessutom någonting alldelens extra.

Känner mig precis som
Rut-Emma i den här outfitten. Har ni läst böckern om henne? Gör det annars. Bättre barnbokskaraktär får man leta efter!

Klänning: Scene by Tjallamalla
Skor: Wedins
Scarf: Vintage
Väska, blommig: Anna Kristina
Väska: Vintage

Hemma bra och borta bäst

image940
image938image937image939

Åh. Nu är jag hemma. LIte skönt och lite trist. Brun som en pepparkaka och flera nyanser blondare. Vi har haft det alldelens undebart. Vi har badat oräkneliga gånger varje dag, varit på långa skogspromenader, haft mysfrukost och legat och läst i solen. Massor av lek också vilket är det allra viktigaste. Jag är helt öm i baken efter att ha landat på den fyrtio gånger per dag på studsmattan.

Men det bästa med den norrländska sommaren är ändå midnattsolen. Det är ingen riktig sommar om det inte är soligt hela natten så att man kan sitta nere vid sjön och filosofera eller promenera klockan tolv på natten. Eller varför inte jaga renarna från mormors tomt iklädd endast nattlinne (det brukar faktiskt hända ibland, bästa sättet att skrämma bort renar är för övrigt att slå i grytlock). Midnattssol, mygg, renar och tystnad är huvudingredienserna för en lyckad sommar. Jag fick tre av fyra i helgen. Renarna får vänta.

Här kommer i alla fall några bilder. På den sista badar jag i vad som närmast kändes som en fjällbäck, med tanke på temperaturen. Nåja, håll till godo!

och när jag reser gör jag det med stil

Om någon timme ska vi resa. Tåget till landet. Där ska vi bada och sola och läsa Alice Lyttkens (i alla fall jag) iklädd min nya bikini! Tjihow. Har packat alla mina finaste femtiotalsklänningar. Jag tänker till och med resa i hatt. Det bästa är att tåget är av den gamla typen med restaurangvagn klädd i mörkblå sammet. Det finns förövrigt ingenting så romantiskt som att åka tåg med den man älskar. Speciellt om man ska ut på landet tillsammans. Då är jag med i en Agnes von Krusenstjernabok. Och mitt liv är perfekt.

Här är min fina väska och tjusiga packning och dagens klädsel:

image930image932image931
image935image936

Klänning, väska, hatt, sämskinnhandskar, skor och skärp: Vintage

Vi syns på måndag vänner!