Känner du dig träffad?

"En vacker, ung flicka har det alltid besvärligt."

Agatha Christie

Lördag schmördag

109274-653

Lördag and counting

Min kamera har gått bananas. Har slagit till zoomen med en hammare, så nu funkar den. Vad är det med teknik och våld? En pacifist som jag måste till och med slå. Och det hårt dessutom.

Jobbade några timmar under dagen och städade sedan härhemma och lyssnade på "A boy named Sue" med Jonny Cash. Den är så sjukt klockren att jag dör. Vassp.

Klädseln är lördagsfin då vi ska ha middag med familj och släkt. Skorna är mina ärvda, uttrampade kilklacksmockasiner. Det skönaste jag äger. De ljuuvliga blå tightsen är från Lindex. De är randiga på nära håll. Åh, det måste vara vårent hittils bästa köp. På Lindex gäller just nu tre för två (strumpor, tights och sockar) skynda fynda!

Klänning; Vintage
Skor: Ingers gamla
Tights: Lindex
Väska: Luella
Bälte: HMs barnavdelning
Rosett: Vintage
Naglar: Depend 34

Dagens clips!

109274-652

Dagens clips!

Gröna plastiga och såå tjuusiga!

I'm looking forward to the day I die

När jag går till jobbet varje morgon passerar jag en kyrkogård. Av det gamla snittet, där döingar över 150 år vilar. Att gå förbi där är en bra måttstock på hur jag mår. Idag när jag gick förbi kyrkogården tänkte jag på var hur fint där är på sommaren med alla blommor och hängbjörkar. För några dagar sedan gick jag förbi och önskade att jag fick byta plats med de som vilar där. Ville bara få frid och slut på alla problem.

Ofta, när det jordiska livet känns trist och tungt tänker jag på det som kommer efteråt. Och jag ser framemot att dö. För jag längtar till himlen!  För att citera Macy Gray " Love the life I'm livin though I'm looking forward to the day I die" från den fantastiska låten "I can't wait to meetchu" som handlar om precis det här!

När jag äntligen står framför Gud i himlen är det särskilt en sak jag ska fråga:
Ifall Jane Austen inte dött innan hon hann färdigställa boken Sanditon, hur hade hon då skrivit slutet? Åh, jag blir tokig av att inte få veta!!!!

Men idag var ingen sådan dag då jag tänkte särskilt mycket på himlen och evigheten. Idag tänkte jag på livet och på mina nya strumpbyxor. Har köpt tre nya par i olika modeller. Detta gör mig lycklig! Lindex är kung!


Flowerbomb

109274-650109274-651

Torsdag är yogadag.

Klänning: Mormors gamla
Väska: Luella
Gloss: Juicy tubes
Lack: Depend 34

Nu, lunch!


mintgröna läckerbitar

109274-648

Dagens clips..

Dessa mintgröa läckerbitar älskar jag. It's vintage baby!

kvällssol

109274-647

Dagens klädsel!

Jag har tidigare beskrivit att jag gillar saker som är fula. Det blir lixom mer spännande då! Den hör koftan är ett typexempel på det. Hiskelig, oformlig och med ett hemskt motiv på ett vinterlandskap. Men jag gillare verkligen till stövlar och min läderväska. Fult blir fint!

Stövlar: Vagabond
Kofta: Annas, okänt märke
Väska: Vintage

Hettemarks

109274-643

Onsdag. Somnade vid fem på natten. Fattar det inte. En gång var tredje vecka så har jag en natt där jag omöjligt kan sova. Andra nätter sover jag som en liten gris. Kanske har jag ett sömnöverskott? Kanske mina nio timmars nattsömn blir för mycket i längden, och därför får jag var tredje vecka ingen nattsömn? Who knows?

Nåja, det sista fyndet jag gjorde i måndags var denna A-linjeformade trench. Från det gamla anrika märket Hettemarks. Finfin kvalla.

Kappa: Hettemarks
Skor: Bianco

Öj, jag har vadmuskler!

Bälte bälte i midjan där, säg vem som...

109274-641

..fetast i världen är...?

Här är bältet jag fyndade på stället jag skrev om i förra inlägget. Tjusigt värre! Jag Älskar det!

Kom ut bebbe, det är vår!

109274-639109274-640

Tisdag och jag är ledig!

Har spenderat dagen ute i solen med deckaren "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson. Mycket spännande, så spännande att jag brände mig i ansiktet! Inte av boken, utan av solen. Inte kanske så språkligt nyskapande bok, med spännande. Ibland räcker det.

Jag känner mig så vårigt lycklig idag! Min ena bästa kompis (jag har två) ska nämligen föda barn idag! Nu vet vi ju inte om ungen behagar ploppa ut just idag, men spännande är det. Jag känner mig nervös och rastlös. Woho! Kom ut nu bebbe, vi längtar efter dig!

Dagens klädseln är inspirerad av Britta och Anna i
Barnen i Bullerbyn. Hey, jag har ju samma frisyr! Skorna är ett fynd jag gjorde igår. På en second hand butik 25 mil härifrån, där jag sprang in sedan jag hjälpt mormor på sjukhuset! Jag fyndade även ett bälte och en A-linjefomad trenchcoat! Bilder kommer, jag loovar!

Klänning: HM
Kofta: Mammas hemstickade
Väska: Dior
Basker: Åhlens
Strumpor: HM
Skor: Vintage
Nagellack: Depend nr 34


Bröstsocker

109274-638

Dagens clips! Ser ut som bröstsocker tycker jag. Jag gillare!

Ett stilsäkert tips!

Ett stilsäkert tips:

Lyssna på radioprogrammet Stil i P1 som handlar om stil, skönhet och mode. Fantastiska Susanne Ljung leder programmet som bland annat behandlar turbaner, Fred Perry och nutida stilikoner. Går varje fredag i radion, men kan i efterhand
lyssnas på i 30 dagarsarkivet på SRs hemsida.

Kan man verkligen göra ett radiorpogram om mode? Blir inte det svårt när man inte ser hur kläderna ser ut? Mitt svar är Johooorå, det kan man! Att påstå att man bara kan uppleva mode när man ser det, är att förmiska modet till någonting ytligt som det inte är! Inne och utelistor är ytligt, det kan jag medge . Och trendiga nagelacksfärger är kanske ytligt. Men människor som brinner för mode är inte ytliga. De är kreativa! Och har ett intresse, precis som vilket intresse som helst. Det intresset handlar inte bara om att kolla glossiga modereportage. Utan också höra om det intellektuella bakom det ytliga. Tanken bakom konsten. I alla fall för mig. Därför lyssnar jag på Stil!

Tyvärr anses ofta klassiskt kvinnliga intressen som skönhet och mode som just ytliga. Jag frågar mig då varför inte männens intressen behandlas på samma sätt? För det vet väl alla, att en sportbil inte är annat än en penisförlängare!

Men nu börjar faktiskt mode behandlas seriöst. Kanske är det för att männen har upptäckt det och gjort det rumsrent? Det är allmänt känt att de yrken som män intresserat sig för har hög status, och tvärtom med kvinnornas. Många yrken som började som manliga högstatusyrken (lärare, vårdpersonal) sjönk ganska snart till lågstatusyrken i takt med att kvinnorna började jobba med dem. Nu verkar männens ökade intresse för mode, skönhet och ytliga ting ha höjt statusen för just det intresset. Alla tidningar med självrespekt har en egen modeguru. Modebloggarna slår ständigt besöksrekord och folk förlägger numera söndagspromenaderna till gigantiska shoppinggallerior. Mode är inte längre så ytligt. Mode är folkligt. Och en aning intellektuellt. Så det så! Slå på P1 vettja!

Clara besvarar frågor

Tjoho!

Här är svar på några frågor som jag borde besvarat för länge sedan. Ingen annan än de som ställde frågorna kanske är intresserad, så det här får väl bli ett internt inlägg.

 • Nagelacken från Depend är nr 34 och 88
 • Ett tyg kan man hänga upp på olika sätt på väggen. Mitt tyg är ca 1,5 m brett. Högst upp är en fåll där en gardinskena (platt pinne) är instucken. Den spikar man fast högst upp mot taket. Stryk tyget noga, det blir finast så, och pilla in en likadan platt pinne där nere, så att de hänger snyggt. Skitaenkelt!
 • Ja, jag är kristen, det är inte ett ironiskt epitet i min slogan
 • Jag är 178 cm lång
 • Min skostorlek är 41
 • Min mail är underbaraclara@gmail.com
Ok!


modebrudar

image637

Café plåtar tjejerna som gjort mode tillgängligt för allmänheten. I korta sexiga fodral. Precis som man kunde förväntat sig av Café. Vad tycker vi om det här?
Virtanen tycker inte så mycket utan konstaterar att Elin Kling är snyggast. Jahapp?!

Nya clipskategorin

109274-636

En ny kategori har kommit till. Dagens Clips kallas den. Jag samlar på clips. Jag använder det inte jämt, men jag gillar att ha dem och pilla och plocka med. Clipsen ska vara secondhand, eller arvegods. Huvudsaken är att de är använda innan mig. Man blir så glad vid tanken på att de kanske suttit på någon söt gammal tant, stilig dam eller på en unge som klätt ut sig. Åh, clips!!!

Just desa clips hittade jag i lådan till ett gammalt sminkbord jag köpte. De kom nog med av misstag. Personen som lämnat sminkbordet till Myrorna, hade glömt att tömma lådan. Flott värre!


spaande

image635

För att verkligen få ledigt idag och bara vila for jag och Jakob på spa. Det var ljuvligt! Att bada är det bästa jag vet. Så det var det perfekta avlslutet på en tung vecka.

Nu är jag ledig i två dagar. Imorgon kommer  jag att resa 50 mil tur och retur, för att hjälpa mormor som är sjuk, till lasarettet. På tisdag ska jag ligga i sängen hela dagen och läsa. Yupp!Söndag, tjiho!

109274-633

Den här helgen var grym. Trodde inte jag skulle orka och vaknade på lördagen med magknip. "Gode Gud hjälp mig med lovsången och låt det gå bra"

Det gjorde det! Vi repade tre timmar och satte åtta låtar. På kvällen kom massa fina ungdomar och mötet var grymt! Så sjukt roligt!

Min nya klänning. Jag har bott i den hela helgen!  Kände mig riktigt mainstream i oufitten. Men vad gör väl det?!

Klänning: Vila
Stövlar: Vagabond
Scarf: Vintage
Armband: Vintage
Nagellack. Depend nr 88

Capa capa!

arbeta övertid

Åh. Kära bloggläsare. Jag har varit dålig med bloggen i veckan. Men jobbet har tagit upp så mycket tid att jag inte hunnit med något annat. Igår jobbade jag över till 23 och ikväll till 21. Nu ska jag lixom bara vila. Orkar inte klämma fram någon outfit heller. Så ni får väl fantisera!

Imorgon leder jag lovsång på kyrkans ungdomskväll. Det blir finfint! Vad ska ni göra?

Trevlig helg vettja!

rövdag enligt naturens lagar

109274-632

Tjo!

Torsdagar är enligt naturens lagar den längsta dagen på hela veckan, JÄMT slutar jag sent och har träning och ska stuga upp tidigt mm mm. Torsdag = rövdag (generellt)

Stövlar: Viking
Klänning: HM
Kofta: Hm
Rusa: Nu!

och kameren är samesame!

Vet hut!

Läste i Amelia idag. Ett gammalt reportage. Sofia Rågenklint berättar om hur kul det är att dela ut pengarna till vinnarna i Postkodsmiljonären. En familj minns hon särskilt ?Hennes man och tre barn hade det knapert. De hade aldrig varit utomlands? Åh. Med ens lider jag med dessa stackare som aldrig varit utomlands.

 

I tidningen här om dagen klagade ungdomar på att det var så svårt att få sommarjobb. Men trots att kommunen nu garanterar alla 17åringar sommarjobb så är det ändå bara elände. De sommarjobb som kommunen ordnar ger inga pengar. Kring 3500 tjänar de arma stackarna om de jobbar hela sommaren.

 

Det är synd om Sveriges befolkning. Ungdomar tvingas leva på ruinens brant och somliga familjer har det så knapert att de inte ens kan resa till Thailand! Vilken misär!

 

Men vet ni? Jag känner en familj som, på grund av skuldsanering lever på existensminimum. Det innebär att man har de slantar som ska räcka till mat och hyra, inte precis till något annat. Det är inte roligt. Men det funkar. Ett fullvärdigt liv handlar inte om att kunna köpa en sista minuten åt sig och ungarna till Gran Canaria. Och tur är väl det, för har man inte pengar så får man fylla sina själsliga tomrum med annat än shopping.

 

Jag kan slutligen meddela att jag själv varit en grinig pubbeunge som klagat över skolmat (bläää) och dåliga sommarjobb (3500 från kommunen rakt ner i fickan) och det ena med det tredje. Jag har varit där, och oh vad det var synd om mig. Men ju äldre jag blir desto mer skäms jag. Vad har jag klagat på i alla år? Gratis skollunch? Ja tack!


Mer än krig och svält och fattigdom

109274-630

Min kamera är för bedrövlig. Bilderna är av värdelös kvalitet. Men eftersom bruksanvisningen är på spanska kan jag inte ändra inställningarna som avgör hur hög upplösning bilderna ska ha. Heter det ens så? Hög upplösning? Mer än krig och svält och fattigdom hatar jag teknik. Amen!

Klänning: Märta
Sjal: Vintage
Stövlar: Vagabond

Kamratposten

Grymt givande kväll på bönegruppen! Skriver ju jämt om denna bönegrupp, utan att förklara vad det är lite närmare. Det är helt enkelt ett gäng av mina vänner som träffas, ber och pratar! Varje gång är det någon som håller i mötet och som "predikar". Förra gången var det jag, och jag pratade om vikten av att be!

Antar att de kanske inte är så många av mina läsare som rör sig i kristna kretsar, eller känner särskilt många kristna. Så, från och med nu ska jag uttrycka mig tydligare och förklara diverse kristna termer jag använder. OKI!

Nu ska jag och min älskade kille kvällsfika. Kvällsfika är det bästa som jag vet, alla kategorier!

Den sista kommentaren lät som ett utdrag ur Kamratposten. Men jag gillar ju kamratposten!!

Vi synes i morgon!Kentauren - En lycklig sate

109274-626

Minns ni 90-tals duon Savage Garden? Ni vet, med Darren Hayes som var sååå söööt
De gjorde några klockrena låtar. Animal song är ju hejsvejsig värre! Läs och begrunda:

Cause i want to live like animals
careless and free, like animals
I want to live
I want to run through the jungle
the wind in my hair and the sand at my feet


Jag håller med. Jag vill också leva som ett djur. En kentaur närmare bestämt. Då får man spendera dagarna med att galoppera toppless. Vad kan bli fel lixom?!

Mina jag och Chloe

109274-622109274-621
109274-623

Idag har jag inspirerats av  den här bilden på Chloe Sevigny! Fast inte egentligen. Jag hade lixom bara en likadan kofta och körde lite svart till det. Egentligen är det en nedrans dålig outfitkopia jag gör. Kanske för att jag hittade bilden efter jag klätt mig. Nånå.

Hur som helst!

Kofta: Mormors
Klänning: Vila
Skor: Din Sko
Guldskärp: Vintage

Trevlig tisdag på er!vedervärdiga vidriga måndag

109274-619

Vilken vedervärdigt vidrig dag. Den sämsta på mycket mycket länge. Men som tur är kom min kära Maria och hämtade mig på jobbet och tog mig på en ordentlig fika. Så bra. Vill bli bättre på att spontanhänga med vänner. Varför ska man vara hemma själv och må dåligt, när man kan spy galla tillsammans blir mitt nya valspråk. Mer sånt.

Den här väskan hittade jag på vinden. Mamma köpte den i grekland på 70-talet. Och jag tycker den är så fin i sin litenhet, med sitt långkalsonga snöre.

Nu ska jag gå och läsa. Står knappt ut med mitt eget sällskap. Bättre att läsa om någon annan!


Pigg av helgen?

Urs. Måndag. Är helt slut av någon anledning. Ska man inte bli pigg av helgen?

109274-618

Klänning: Tiger of Sweden
Skor: Vagabond

Nu - Lunch!


Jeansens budord

Oki. Jag har sålt hundratals jeans och skådat hundratals jeansrumpor. Jag kan jeans. Trots att jag så gott som aldrig bär dem. Nu delar jag med mig av mina kunskaper. Här är mina jeansens budord.

 • Alla jeans går ut sig. Regeln är "Ju mer stretch, desto större blir de"
 • Köp aldrig jeans som sitter "lagom" De kommer garanterat att bli för stora. Köp den minsta jeansstorleken du kommer i. Då går de ut sig ca en storlek, beroende på mängden stretch.
 • Jeans går ihop sig mest på längden. Var noga med att inte ta dem för korta.
 • Bli inte olycklig för att du helt plötsligt måste köpa jeans i en större storlek. Det varierar enormt mellan märken och modeller hur stora de är. Lägg på minnet att märken från t.ex. Italien är små (Fornarina) Italienskorna är ju så små!
 • Om dina jeans sitter bra i midjan men är för stora i benen tycker jag att du ska prova en högre modell. Jag måste ha jättestorlekar när jag har låga jeans, för de knäpps där jag är som bredast. Men då blir de för stora över ben och rumpa. När jag började med höga jeans, som knäpps där jag är som smalast, kunde jag minska flera storlekar. Ha faktorer som dessa i åtanke när du handlar. Det är inte dig det är fel på! Men den jeansmodell du provar kanske bara inte passar din kroppstyp. Underbaraclara = Höga jeans.
 • Har du köpt ett par jeans som är snortighta, och vill töja ut dem snabbt? Spraya dem lätt fuktiga med vatten och bär dem tills de torkar. Då går de ut sig ordentligt. Tvätta dem inte heller förrän du använt dem ordentligt. Då sitter de bäst.
 • Har du köpt jeans som blir för stora.? Tvätta dem absolut inte varmt, eller torktumla för att krympa dem. Risken är att du förstör stretchfibrerna. Detta gör att jeansen blir ännu större. Lägg dem istället i riktigt kallt vatten någon timma. Ta sedan upp dem och låt de plantorka. Nu har de krympt ihop ordentligt.
 • Har du köpt mörka jeans utan slitningar? Vänta med tvätten några månader. När du sedan tvättat dem framträder fantastiska slitningar.
 • Tvätta alltid jeans ut och in.
 • Knäpp alla knappar och dra igen alla dragkedjor.
 • Tvätta aldrig stretchjeans med sköljmedel, det förstör stretchen.
 • Tvätta inte jeansen för ofta. Häng ut dem på vädring istället. Gnugga bort fläckar med lite Yes på en trasa. Det vanligaste sättet att förstöra jeans är att tvätta sönder dem.
 • Om gylfen är trasig och glider upp, fäst en metallring (sådana som sitter på en nyckelknippa) i metallbiten du drar med. Haka sedan fast ringen runt den knapp som sitter överst i alla jeans. Knäpp den och du har nu låst dragkedjan! Funkar även med riktigt stark tråd.

Slutligen och viktigast. Alla kvinnor får en fettvalk (i varierande storlek) ovanför byxlinningen. Det är meningen. Vi är byggda så. Se till att handla jeans i en butik med bra provrum och trevlig hjälpsam personal. Att köpa jeans kan vara ett litet helvete om man ska göra det helt själv.

Några frågor?


Lycka till!Fult är det nya snyggt

image611

Igår såg jag en fantastisk tant på stan. Hon hade aprikos jacka med aprikosa pläsmuddar, orange svintohår tupperat i en knut, pepparkaksbrun hy, aprikosa 80-tals brallor, klackisar, och en stor guldväska. Läpparna var i samma jättestarka aprikosa nyans, med mörk läppenna i avvikande färg. Jag tycket att hon var smashing! Hon stack ut och verkade gilla det. Hon var äckelfulsnygg.

Äckelfulsnygg är mitt nya favorituttryck. Har mer och mer börjat falla för det som är lite äckelfult. Att bara ha snygga saker blir dötrist i längden. Om man har några fula detaljer, som är fula på rätt sätt blir allt mycket snyggare. Det är samma sak med utseende. Om man är fulsnygg tycker jag generellt att man är snyggare än någon som bara är snyggsnygg. Det blir lixom mer intressant då. Våga fula är mitt bästa modetips. Dessa lite äckelfulsnygga skor finns på Din Sko för 180 spänn. Jag tror jag ska slå till.

Mina favoritattribut som är sådär härligt fulsnygga är:

Stor näsa - Jewel
Krokiga tänder - Jewel
Vindögd - Lucy Liu
Hög panna - Christina Ricci
Hjulbent / kobent - Random dude

Fiona Apple

image610
Jag har några husgudar. En sådan är Fiona Apple. Fantastisk nyskapande låtskrivare, grym sångerska, kompromisslös och otroligt cool. Dessutom en av de absolut snyggaste. Feta läppar, härjad uppsyn. Kolla schnyggot. Och lyssna
här.

systerskap

Hjälp. Har ännu inte kommit i säng fast jag är så trött. Hur kunde jag bara tänka tanken att ställa in i kväll? Jag lär mig aldrig att den bästa boten mot trötthet och stagnation är att vara med mina kära vänner! De lyfter mig så otroligt. Sådant systerskap. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, så mycket gillar jag dem. Jag är så tacksam till Gud att jag har  dem! Bortskämd är rätta ordet!
trööött

Jag dör. Jag dör jag dör jag dör. Jag är så trött. Vilken dag, och inte har jag ätit ngt sedan klockan tio. Och nu ska jag träffa kära vänner. Hur ska jag orka prata? Vad ska jag ha på mig? När är det läggdax?

Posten är körda i huvudet. Kundservicen där är noll. Satt i telefonkö i en evighet idag.

Nu skriver jag inge mer neggo.

Ha en trevlig kväll. Det ska jag. Jag ska äta många onyttiga saker.

Tulip

109274-608

VÅR!! Jajjebox! Och jag har en klorofyllgrön sminkning. Tres vert!


neonfreon

109274-609

Tadam. Fredagens outfit!

Steg upp tidigt och gick ut med hunden.  Jag fattar inte att det är sådant här väder. Påskväder. Hemskt och trevligt på samma gång.

Detta tog jag på mig i morse. Men eventuellt byter jag innan jobbet. Har så svårt med byxor. Hu, så oskönt! Dessutom ville jag ju ha platta skor idag (läs föregående inlägg). Jaja. Den som lever får se.

Byxa: min farbrors gamla 70-tals bralla
Blus: Apgammal HM
Skor: Bianco.

Som en drottning

Ah. Nu har jag yogat. Är trött och lite sliten och ska krypa till kojs.
Idag kände jag mig som världens häftigaste brud. Gick omkring som en drottning på jobbet. Detta berodde på att jag hade sneakers. Egentligen gillar jag dem inge vidare. Tycker att klackar är snyggare. Men de passar min personlighet bättre med skor man kan springa i. Jag är rörig, lite vimsig, väldigt hastig (resulterar i att jag gör illa folk, särskilt då min kära älskling) och mycket mycket sprallig. Jag måste helt enkelt kunna hoppa rakt upp av glädje när jag blir glad. Det kan jag inte i klackar. Oavsett hur många party feetinlägg jag har i skorna.

I morgon tar jag fina ballerinas. De blir en lämplig kompromiss!

Vilka är alla ni nya läsare som ökar min statistik? Förvånande men jättekul! Välkommna!

Stripedtorsdag

109274-604 109274-607

Torsdag. Och klimatförändringarna fortsätter öka.

Shorts: Mammas gamla 70-tals
Tröja: Jakobs
Skor: Syns ej men är ett par vita tygsneakers, från le coq sportif

Den här veckan har gått rackarns fort! Snart är det helg, tack min skapare.

Georg Bush beordrar munkavle

Åh. Att Georg Bush är en idiot kan väl inte ha undgått någon. Att han säger sig ha blivit tillsatt av Gud oroar mig ännu mer. Den Gud jag känner, sätter mig veterligen inte till politiker som är för dödsstraff. Läs här om hans senaste påhitt. Visst blir man trött. Nu får inte amerikanska forskara prata klimatförändringar när de reser utomlands. Allt för att konsumtionen i Mammonland inte ska avstanna. Det kan väl inte längre finnas någon som anser att USA står för frihet och demokrati? Utom kanske den grundlurade befolkningen.


Paljetter och örhängen

109274-603

Åh. Den här dagen har jag bara längtat efter Jakob. Det var plågsamt att gå och jobba! Vill inte vara ifrån honom en sekund!

Nåja, nu till något annat och ytligt.  Älskar dessa silverörhängen! Samma modell som i dagens outfit, fast i silver istället!. Ca 1 dm långa och massor av party!  Smycken = storleken Har betydelse!

Scholls Party Feet

109274-601
Jag gillar självplågeri. I lagom doser. Dit räknas pumps. Men vissa pumps är för onda! Så jag provade de omtalade Heel Cushions från Scholl. Kostar ca 75 spänn och är helt enkelt silikoninlägg för trampdynorna!

Min spontana reaktion när jag köpt dem var att de var för små och för tunna! Men nu har jag sprungit omkring i dem på jobbet i sammanlagt 12 timmar i mina oskönaste pumps. Och jag måste erkänna att de definitift förebygger den där brännande smärtan man får under trampdynan. Detta gör att man klarar av att bära klackisarna längre, men definitivt inte smärtfritt. Fötterna ömmar ändå efter ett par timmar.

Ett minus är att de halkar runt i skorna för mycket! Detta är ett irritationsmoment då man måste rätta till dem varannan kvart. Mer klibb på ytan tack!

Jag hade förväntat mig mer av inläggen (typ att pumpsen blev sköna som sneakers - orealistiskt I know), men är ändå rätt nöjd. Ingen mirakelprodukt, men en hyfsad smärtlindrare! Tjoflöjt!

Discoonsdag

109274-600

Disco onsdag!

Klänning: Märta
Skor: Vintage
Örhängen: Anna!

"Gubbe i behov av tandreglering"

109274-599

En ful gubbe. Alltså inte en sådan som tafsar på tjejerna i parken, utan en ful gubbe. En gubbe i behov av tandreglering. Jag kallar den "Gubbe i behov av tandreglering". Det är min favorit att rita. Näst efter "Kvinna i behova av bröstförminskning" Som den
här.To Russia with love!

109274-598

Dagens klädsel eller "To Russia with love"

Chiffongklänning: HM
Skor: Vagabond
Skjorta: Diplom
Nagellack: Depend

Nu: Lunch!

Rottweilern sixten

109274-597

Tisdag! Idag jobbar jag bara en kortdag. Så efter jobbet drar jag till Maria och äter middag, och förbereder min undervisning inför bönegruppen. Åh. Mysigt!

Bah! idag skulle man önska att man kunde fara ut till landet och spendera dagen i en solstol. Korsord och kylda apelsiner (jag vet, mina krav på nöjen är inte så stora)

Igår såg jag Dog Whisper. Sedan drömde jag att Sixten förvandlats till en stor rottweiler som jag skulle tämja. Det gick inte, nej!

Dagens låt -  Good day - Jewel

Soligt, härligt, stressigt!

109274-596

Gah! Måndag. Soligt, härligt, stressigt!

Skor: Vintage
Shorts: Mammas gamla
Blus: Märtas


Steven Shein the budget way!

image593image595image594Många är dem som bloggat som Steven Sheines fantastiskt söta plexismycken. Allt är bra med dem - utom priset! Om man gillar den naiva My little pony stilen ska man kolla in H&M. De är som vanligt en räddare i nöden och har gjort söta kopior. Bland annat halsband för 49 spänn. Snällt mot plånboken! För the real (dyrare) thing, besök
Accessora.

Söndagsmatachad för kyrkan

109274-588

Söndagschic för kyrkan. Riktigt finfint vårväder! Kappan och kjolen som matchar varandra fick jag av min goda storasyster i julklapp. Jag gillar det skarpt!

Stövlar - Vagabond
Basker - Åhlens
Tröja - HM
Kappa - Vet ej
Kjol - Vet ej

Pizzabulle!

Jag har varit så duktig idag! Steg upp och satte igång att möblera om sovrummet. Det var tungt men blev jättetjusigt. Sedan städade jag köket och badrummet. Nu ska jag baka pizzabullar tänkte jag. Receptet har jag hämtat från den här utmärkta bloggen. Så att de finns färdigt när Jakob kommer från jobbet. Snacka tjusig hemmafru!

Ikväll hejar jag på The Ark, vilka hejar ni på?

Silverbody!Wihoe! En silverglittrig body/torrbaddräkt från Styline har jag fyndat. På rea! Har kostat 700 och jag fick den för 99 spänn. Detta med att reafynda är jag fantastisk på. Den är supercool och perfekt för party. Total glädje!

Sakletande

109274-585109274-584

När jag var på sportlov sysslade jag inte bara med korsord och långa promenader. Jag hann även med sakletande. Det är något av det allra bästa jag vet. Jag har generösa släktingar som ställer sina garderober till förfogande. Där vi vistades på lovet fanns ett helt hus fyllt med fantastiska prylar och kläder där jag fick välja och vraka. Jag hittade massa fint och tog hem flera plagg Jag är så otroligt tacksam! Klänningen här ovan är ett fynd från detta hus. Den är så cool! A- linjeformad med korta trumpetärmar. Stövlarna är sprillans nya och inköpta på rean. De hade kostat 800 kronor men jag fick dem för 199! Jag älskar den blodrödbruna färgen.

Klänning: Märta
Stövlar:  Vagabond

stenar och glitter

De stora modehusen visade mucket blingbling i vårkollektionerna. Stenbeströdda tights som hos Viktor&Rolf, eller glittrande nitbeströdda väskor och skor hos Burberry. Själv har jag blingat både det ena och det andra.

Min fantastiska chiffongtopp med stenar på bysten, kommer att komma till användning i vår. Från Marlene Birger.

109274-583109274-582

paper bag waist

Paper bag waist är ju hett i vår. Tycker trenden känns jättekul och riktigt krispigt vårfräsch!

Hittade mycket lämpligt dessa byxor på rea, för 99 kronor. De är ju perfekta med en lite lagom paper bag midja. Är dock lite fundersam på färgen. Det känns lite karate. Funderar på att tvätta dem tillsammans med ett par blåjeans så att de blir härligt isblågrå. Byxorna har dessutom massor av snygga snören och tampar som man kan vira på olika sätt. Detta får bli ett litet renoveringsobjekt!

109274-579

Byxor: Object
Skor: Bianco
Linne: HM

Grattis på kvinnodagen!

Nu är jag hemma! Ett underbart sportlov!!! Jag har löst korsord och lewlat rejält!

Men nu är jag tillbaka och vill gratulera er alla på Kvinnodagen! En storartad dag. Kan behövas eftersom att männen styr vår jord alla årets andra dagar (även idag - men ändå).

Bjuder på en rosa sminkning, dagen till ära. Tyvärr syns inte den rosa ögonskuggan så bra.

109274-577109274-578

Nagellack: Depend
Ögonskugga - Make Up Store "Candy"

Oroväckande!

Jag har blvit utmanad av Charlotta. Givetvis hoppar jag på! Lyssna!

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här kommer mina:

1) Jag hade tåtutte när jag var liten. Jag hade två nappar i munnen och två speciella nappar för att ha mellan stortårna. Jag vet inte vad Freud skulle säga om detta, men jag säger : Skitabra! Nu är jag nämligen sjukt bra på att nypas hårt med tårna.

2) Jag drack välling i nappflaska tills jag började mellanstadiet. Urs, pinsam grej. Nu erkänner jag det, och förklarar samtidigt varför jag har så utåtstående framtänder.

3) Jag fick frukost på sängen av min pappa varje morgon ända tills jag började gymnasiet. Vad kan jag säga? Matvägrande pubbeunge kombinerat med världens snällaste far. Det här är resultatet!

4) Jag har svår separationsångest och måste säga "hejdå huset" eller "hejdå skolan" eller "hejdå graven" högt för mig själv när jag ska skiljas från något. 

5) Jag kan inte slänga tex bananskal från en banan jag tagit hemifrån, i soptunnan på jobbet. Jag måste ta hem skalet och slänga det där. Annars känner jag mig ledsen för att bananen inte får bli "begraven" där den har "bott". Oroväckande

6) Om jag sitter och råkar spänna ena skinkan, måste jag spänna den andra lika många gånger. Om jag spänner för lite så måste jag spänna skinkorna på lite olika sätt tills kroppslig inre harmoni uppnåtts. Detta är för övrigt bästa sättet att trimma butten till en tight hockeyröv!

Jag utmanar Annika, Emma, Julia, Jutta och Aenigma!

kort hår = lång hjärna, osv

Appropå den här Michelle Williamsfrisyren jag nyss skrev om, min syrra var först hörrni! ( i alla fall före Michelle ;) ) När inga bilder finns på mig lägger jag upp en på henne. Kort hår är fantastiskt och frigörande. När man mesat på med fult tunt wannabelångt hår som både jag och syster gjort i flera år, mår man bra av förändringar! Var glada för böveln!

109274-575

jag är i sanning en ynklig varelse

Såg inte melodifestivalen mer än en snutt ikväll. Men jag tycker i alla fall att Nanne och Jimmy Jansson skulle gått vidare. Alla som har cancer (vilket Nanne har) brinner mitt hjärta lite extra för. Vilken kvinna, tänk allt hon gått igenom! Sedan måste jag erkänna att jag är en riktigt pinsam sucker för Jimmy Jansson. Det beror på att han liknar en kille som jag gick i samma klass med i nio år. Söt, "blond", lite korkad, men väldigt väldigt snäll! Ojojoj, jag skäms nästan lite.

Nåja. Såg istället en bra temakväll på tvåan om kristen tro osv. Sist var en dokumentär om ett kristet läger för barn, i USA. Både jobbigt och intressant.

Tjolahopp. Imorgon överger jag er igen. Kommer tebax på onsdag! Hade ju tänkt skämma bort er med massa fräsiga inlägg och bilder innan jag far. Men det ger jag tusan i! Jag kan inte beskära bilderna! Vill någon ge mig en utförlig guide till hur man gör det i photoshop?  Jag är i sanning en ynklig varelse.

Bildredigering och apelsinsoppa!

109274-569

Kära nån. Jag är på ett vedervärdigt humör. Webblogg är hemskt. Hur redigerar man bilder numera? Kan man inte göra det? Och om man inte kan göra det här, var gör man det då? I Adobe photoshop? Och hur gör man det där? Frågetecknen är många. Hjälp!

Min första dag på ledigheten spenderades med apelsinsoppa och min nya foundation. Har varit lyxigt lat.

Klänningen på bilden är ny. Det är en miniklänning/tunika från Vila och den är så skön att jag svimmar! Till det ett enkelt sidenband och sedan lacket som kammade hem rekordmånga komplimanger på jobbet igår. Sweet!

Shippar topshop?

Fråga:
Vet någon om Topshop shippar till Sverige, från sin hemsida?

rackarns nöjd!

Åh. Eftersom att jag jobbar får jag ju inget sporlov. Men jag ser till att ta mig ett. Den kommande veckan är jag ledig och nu ska jag banne mig vila. Nog för att jag gör det ganska mycket och inte sover mindre än nio timmar per natt, men ändå. Ska med Jakob ta tåget till djupaste norrland och sedan ska jag bada isvak och åka skidor och äta väldigt väldigt mycket. Det ska bli trevligt vet jag.

I kväll var jag på kyrkan. Det är det bästa sättet man kan spendera en fredag. Nu är jag rackarns nöjd.

Varför är webblogg ett sådant rövdomän som vägrar funka? Varför är det så fult och vad har hänt med layouten? Detta ger mig hjärnblödning av att tänka på.

kiss and make up!

i.d bare minerals

Igår köpte jag den fantastiska foundtionen från i.d och en borste. Det var det mest fantastiska jag upplevt i sminkväg. Sheat! den är så sjuukt bra och naturlig men ger ändå täckning om du vill och det där sammetslena hollywoodskimmret. Jag hade en bra (och dyr!) foundation från Art Deco sen innan. Men den slängs nu åt fanders. Ingen annan foundation behövs. Jag är i.d frälst!

Jag har minimaltid idag för bloggen. Så adjöken!