Långhelg

Åh, håller på att packa för fullt nu. Helgen kommer att bli freaking grejt. Vi reser bort jag och baby med tåget till de norrländska inlandet. Imorgon morgon. Jo, tjena!

Förövrigt blev jag jätteglad av
det Jutta skrev. Hon är så göllig. Puss på dig, Jutta.

Aja baja !

image927image926

Ajabaja!

Nu ska jag rusa och äta frukost. Sedan en sista arbetsdag innan jag och Jakob tar fuskminisemester imorgon till på måndag och reser bort. Tjohow!

Klänning: Vintage
Lackpumps: Wedins

Roten till allt ont?

image928

Jag måste säga att dessa "Vi misstänker att detta är ett spam" meddelandena verkligen börjar terra mig på riktigt nu. Jag ser bara sexmeddelanden i dem. Senast såg det ut så här: B2H2 Och jag höll på att svimma. Om man läser mellan raderna inser man snart att koderna är snuskigt menade (dah, BH) . Tidigare idag fick jag upp K6K6 (KK - hjälp! )

Snuskiga förkortningar måste genast stoppas! Jag är pryd och klarar inte av att läsa sådan lömsk sexpropaganda om Bysthållare och KKs. Jag tror jag tänker stämma Webblogg. Bojkotta och anmäla dem. I samma stil som i fallet
Polen mot Teletubbisarna. Tinky Winky är tydligen gay, och beviset är att han bär handväska. Nu ska psykologer prata och hjälpa barnen med det här. Men vem tänker prata och hjälpa mig?


Det är en lurig värld vi lever i när Tinky Winky är roten till allt ont.

Bigarå på Berså.

image925

Alltså. Jag vet inte vad det är med mig, men jag är lixom besatt av skönhet. Mina ögon söker skönhet. Nu menar jag inte den typ som ryms i ELLE utan sköna vardagliga ting. Allting som är fint gillar jag. Som är mjukt för ögat. Att lägga upp körsbär på Stig Lindbergs fantastiska Bersåporslin istället för att äta ur påsen. Att lägga köpesbullen på mormors gamla tårtfat eller bara tända ljus när jag äter en vanlig onsdagslunch. Skönhet är vilsamt mot ögonen och lenande för själen. Flummigt med sant.

trädkramare

image924


Åh. Idag har jag och Jakob varit lediga tillsammans. Vi har sett på Hunter X Hunter i flera timmar och sedan tog vi en långpromenad till lekparken. I min nya klänning. Jag känner redan hur underbar den är. Kommer att bo i den i sommar. Som ett stort härligt nattlinne. Perfekt att leka i eller bära på stranden med bikinin under.

Klänning: Vintage
Skor: Gamla från Indiska
Väska: Vintage

Tjolahopp

I cherish my bigfoot

image923

Åh. Igår fyndade jag ett par underbara vintageskor. Att hitta gamla skor är verkligen svårt för mig, eftersom att storlek 41 för femtio år sedan närmast var en herrstorlek. Nåväl, dessa ljuvliga dansskor i sammet hittade jag till min stora lycka. De satt perfekt och var helt oanvända. Någon hade klistrat fast hälgrerpp i gummi för att göra dem mindre. När jag väl lyckades bända bort det stela gummit satt de som gjutna. Det är i alla fall min smala lycka att de skor jag väl hittar på secondhand nästan alltid är helt oanvända, just för att de är för stora för alla normala kvinnor.

I cheris my bigfoot

Äre bra?

Uppsnappat på jobbet:

Två tjejer möts:

- Hej äre'  bra?
- Jo det är bra, äre'  bra me dig?
- Ja, det är jättebra
- Vad bra!
- Amen...vi syns, hare'  bra!
- Detsamma!

Snacka om inflation i ordet  Bra. Speciellt fånigt blir det när den ena av tjejerna inte mådde ett dugg bra. Mycket trevliga hade det blivit om hon varit ärlig:

- Hej äre'  bra?
- Jo det är bra, äre'  bra me dig?
- Nej, jag har så jävla mycket på jobbet nu, och min kille har varit otrogen och jag ligger vaken på nätterna och plågar mig själv med tankar på deras samlagsställningar. Jag känner dessutom ångest för att jag inte vet vad som är meningen med livet...ifall det ens finns någon. Nämnde jag att mina ätstörningar kommit tillbaka?

Ibland lättar det faktiskt på trycket när man säger som det är istället för att rapa upp det gamla vanliga. Det är faktiskt inte bra. Det är skit!oh, du ljuvliga tunika...

image922image920

Hittade även den här ljuvliga skapelsen idag. Gjord i Indien och alldeles underbar. Kommer bäras varjedag i sommar, till mina Jesussandaler. Jesusandaler är förövrigt fantastiska. Jag älskar sandaler och jag Älskar verkligen Jesus. A match made in heaven!

Äntligen bikini

image917'
image918

Har äntligen hittat en bikini jag gillar. Hade faktiskt börjat misströsta när jag fick syn på den här på Twilfit. Alla baddräkter jag provat har suttit fel, så jag har letat bikini istället. Underbart retro, flätade band och hög midja. Hög midja är det som gäller för mig i år när det gäller bikinis. Ju högre desto bättre. Den här hade gärna fått vara ännu högre, men det här får duga. Jag är kär och känner mig faktiskt väldigt chic i min 50-talsbikini. Oh la la!

Bikini: Twillfit

fyndelifynd

Har gjort sådana fantastiska secondhandfynd idag! Åhåhå, bilder kommer...

första lediga dagen

Första lediga dagen efter en intensiv arbetsperiod är alltid hemsk. Man går rastlös omkring och känner sig onyttig. Saker som man inte gjort tidigare på grund av tidsbrist ska nu göras. Räkningar ska betalas, handfatet skuras och garderoben behöver omorganiseras.

Så här känner jag idag. Ledig, men ändå inte. Det suger ju röv. Till på köpet har jag en hemsk migrän som ligger och lurar. Urs och fy.

Nåja. Jag tänker ta en nyttig timme då jag gör bort några av de saker som behöver göras. Sedan tänker jag vara ledig. På riktigt. Fukk it.

2-D?

109274-916

Dagens clips är silvriga och runda och förtjusande. Som en discokula. Fast 2D eller va rackarn det heter.

här kommer blottartanten...

Urs, den här dagen var lixom inte toppen. Huvudvärk och trötthet. Nej, no, men nu är jag ledig i två dagar tjo faderittan!

Nu har jag ätit palt för tredje dagen i rad. Nog för att det är gott, men det måste ju finnas gränser. När jag och Jakob reste hem från Indien hamnade vi med ett gäng skånska backpackers. De talade om vilken mat de längtade efter. En tjej svarade renskav. Hennes svar möttes av buurop som om hon föreslagit friterad råtta eller något annat vidrigt. (Jo, tjena!) Att mat kan vara så olika för olika människor. Renskav, palt och köttsoppa, det är min favoritmat! Hur någon kan jämställa det med friterad råtta och pölsa, det övergår mitt förstånd. Jaja...

En annan snöplig sak som hände mig idag var att klacken lossnade från mina kilsandaletter. Tjong flög den av där jag gick på stan. Jag var tvungen att kväva mitt gapskratt eftersom att jag var ensam. Sedan strövade jag oberört vidare barfota. Jag såg ut som en riktig blottare. Nakna ben och inga skor. Endast en stor trenchcoat. Akta er småkillar, här kommer blottartanten!

Att springa.

109274-913

Jag är inte särskilt förtjust i att träna. Att gymma går fetbort. Och att ragga på gymmet, behöver jag ens kommentera det? Men för två år sedan upptäckte jag att det är kul att springa (observera att jag inte skriver jogga). Ensam i skogen. Där ingen ser mig och bedömmer min kondition. Långa långsamma pass. Eller korta tiominuterspass då jag springer som man sprang när man var liten och bara ville få ut sin överskottsenergi. Jag väljer själv vilket tempo. Hunden är lös bredvid. Skogen omsluter mig. Jag joggar inte, jag springer. (det känns ursprungligt och fint jämfört med att jogga) Ibland springer jag ofta, ibland inte alls. Men livet är långt. Träningen går upp och ner. Man får ta det lugnt och vila också. Ibland behöver man det bättre.

vi misstänker att det här är ett spam

Åh vad jag blir less på alla dessa "vi misstänker att det här är ett spam - var god fyll i rutan" meddelanden i webblogg. Hatar spam men det är helt otroligt hur mycket jag kan hata dessa rutor man ska fyllai. Och man vet dessutom aldrig om det ska vara stor eller liten bokstav om det står U3W1. Eller spelar det ingen roll? När man bara brinner brinner brinner av längtan att skriva en snabb kommentar och skicka iväg den ska man sitta som nån jäkla sakreterare och tyda lådor med bokstavskombinationer. Fuck vad less jag blir!

Nåja. Det är ju ett jättelarvigt I-landsproblem och jag är en lättretad tönt. Men i alla fall!! Fuck.

väskade väska

image915

Älskade handväska! Köpt på secondhand och alldelens särskilt ljuvlig!

Embrace your päronäss.

109274-910109274-911109274-912

Ahw! Mammas gamla Leejeans fick titta fram ur garderoben. Hellohej!

Dagen har spenderats i sällskap med handgjorda praliner, tre stekta paltar, massor av bär och en aubergine. Jag är mätt, mätt mätt!

Jag har så mycket kläder i så många olika storlekar. Därför blir jag inte ledsen när jag pendlar i vikt. Då jag går upp i vikt sitter plötsligt den där 70 -talsklänningen så mycket snyggare, och när jag går ner i vikt glädjer jag över mosters gamla 50-talsbikini! Det finns en vikt för varje plagg, och då och då så träffar man den. Helt omedvetet men glädjande. Som en mänsklig pendel...eller nåt.

Idag passade jeansen alltså. Embrace your päronäss

bodied

Kolla in den här Beyoncevideon. Hon har bjudit in sina tre bästa vänner Solange, Kelly och Michelle. Deras retrodans i slutet måste vara det snyggaste jag sett de senaste åren. Jag älskar Be'!

skinntorra oldies

image908

Alltså. Lyssnade igenom alla Beyonces låtar på You Tube igår och dansade och provade klädkombinationer. Det var så längesedan jag gjorde det. Förut dansade jag i timmar varje kväll, av pur överskottsenergi och livsglädje. Men igår kom jag helt plötsligt på mig själv med att känna mig lite...töntig. Vad håller jag påå med? lixom. Och jag undrar: Är det så här man märker att man håller på att bli en torr vuxen? När man inte längre dansar framför spegeln, när man inte längre faller ihop av sina skrattattacker. När man inte ringer sina vänninor efter elva på kvällen för att de kanske ligger och sover. Eller den här värstingen: När man sitter vanligt på stolen när man äter utan att dra upp knäna framför sig, eller under sig, eller har ena foten på bordet. Man bara sitter där rakt upp och ner och...äter. Inte frivilligt utan för att man är stel i lederna .

Jag vill inte vara en skintorr vuxen! Jag vill vara en vuxen som skrattar så jag ramlar av stolen. Och som ligger vaken på nätterna och tänker på klädkombinationer. Och som bär tröjan bakochfram och kjolen uppochner bara för att det är snyggt. Som inte tänker; Jag är för gammal för den här kjollängden. Samtidigt vill jag ju vara en ordentlig vuxen. En som inte försöker återuppliva tonnåren. Jag vill köpa hus och gifta mig med Jakob NU. Vara klok själavårdare åt tweenisarna i kyrkan och en snäll och trygg människa i allmänhet.

Oh, well. Jag bestämmer ju själv vilken typ av människa jag vill vara. Jag tror att jag väljer att vara en icket-så-skinntorr-men-ändå-mogen-och-klok-vuxen. Och det är väl lika bra, för mina högljudda skrattanfall som gör folk både döva och sinnessjuka, kommer ändå aldrig att passera obemärkt.

Förövrigt. Jag har fått en till spelning! 8 Augusti uppträder vi i Umeå på Nolia. Under namnet Jesus is My Homeboy! Jag funderar redan på kläderna....

(Bilden är lånad från style.com och föreställer en inte alls skintorr dam ( när det gäller stil) nämligen Anna Piaggi)

Skinntorrt schampo!

image907

Igår införskaffade jag äntligen
Lee Staffords Poker Straight shampoo. Torrshampo i sprayflaska! Tidigare har jag använt Kisbys torrshampo. Men jag är jättenöjd med det här nya, som tillskillnad från Kisby är lättdoserat och inte "mjölar". Dessutom luktar det sheatgott! 80 spänn på Kicks!

Åh, Christina!

109274-904109274-906109274-905

Åh. I dag var det varmt och kjolsol. (Kjolsol är alltså det väder som tillåter kjol - nog för att jag alltid har kjol - men ändå)

Jag insförskaffade äntligen min svarta Christina Ribeltopp idag. Det var det bästa köpet den här våren. Alla tjejerna på jobbet har den och märket är makalöst. Lyxiga välskurna bastoppar som aldrig tappar färgen eller formen, hur mycket du än tvättar dem! Har varit så less på alla vidriga slinkiga toppar från H&M som krympt från långärmat till tanktop och tappar färgen och släpper i sömmarna. Visst är Christina Ribel dyr (499 kronor) men det är det värt. Toppen håller ju i flera år. Mycket bättre miljöval om man tänker efter, istället för att konsumera fem H&M-toppar under samma period.

Topp: Christina Ribel
Kjol: Vintage Dusk i chiffong
Väska: Luella
Skor: Bianco
Brosch: Arvegods
Tyllkjol: Har jag sytt

baka baka liten kaka...

109274-903

Rulla rulla liten bulla...

Jobbar och jobbar och jobbar jämt känns det som. Men imorgon är jag ledig! Här är en liten bakbild från i veckan när jag gjorde swetpotatopie åt min husband. Typ. Skulle bara haft en liten huckleturban för att göra det perfekt hemmafruchict!

Förkläde: Hemtex
Topp: Topshop
Bunke:
Sigvard Bernadotte collection

Big Girls Don't Cry

När jag fortfarande följde Gilmore Girls var min högsta önskan att Rory skulle dejta Jess. Han var lixom den perfekta kombinationen av boknörd och badass . Men sedan Gilmore försvann ur min tablå har jag varit fullkommligt ovetande om vad lillen pysslar med! Av en händelse råkade jag se musikvideon Big Girls Don't Cry. Och hjälp vilken..eh..oldie det har blivit av den spolingen.Och vad min pojksmak har ändrats de senaste åren! ( Nu har jag endast ögon för Jakob) Kolla in videon och den nästan uthärdliga Fergie vettja. Verkar som Milo Ventimiglia har gjort sina kvällssitups ordentligt.

en parka flera parkas?

109274-902

Jobbade i tio timmar idag och bränslet jag gick på var inte så himla bra. Pastasallad, smörgåstårta, drickyoghurtar en masse = Magkatarr av den fetare sorten. Huääää.

Nåja. Det jag egentligen skulle skriva om var detta: Fy rackarns vad mycket fina parkas det finns på alla secondhand butiker! De fullkomligt rasar coola gamla lindexparkas från 86- och amerikanska technofärgade från tidigt nittiotal, över en när man shoppar! Nu är det ju inte precis parkassäsong. Men till hösten. Då! 

Passa på att redan nu ynda ett plagg som faktiskt är lättare att hitta vintage än nytt. Parkan är ju ett så tacksamt plagg då det är meningen att det ska vara lite fulsnyggt sådär. Mycket roligare att hitta en knasig för en hunka än att köpa en för det femdubbla på skinn'H&M.

Själv är jag ingen parkastjej. Men ni kanske är? Skynda fynda! Och köp en med fuskpälsluva så blir ni lika chic som ladyn på bilden!

vad är väl en bal på slottet?

109274-900109274-901

Nu såhär i bal och studenttider tänkte jag ta och visa vad jag hade på mig när jag gick på avslutningsbalen för två år sedan. Vädret var lite trist men kvällen var helt grym!!

Min klänning köptes i en secondhandbutik på söder och är i siden av märket Vera Mont. Jag älskade den!! Eftersom jag inte gillar de hellånga, klassiska balklänningarna körde jag en mer coctailaktig variant!

Pumpsen var från Prada och väskan var vintage. Sminket var Make Up Store och örhängena stora röda pärlor.

sminksök

Kom precis från jobbet. Slut och svinigt ont i fötterna. Är så trött att jag närsomhelst kommer att slockna! Men glad i alla fall!

Tänkte bara tipsa om en hemsida jag hittat, där man kan leta reda på återförsäljare av smink. Produkter som inte kommit till Sverige, utgånga varot mm mm. Där hittade jag igen min älskade duschcreme från Hermes, som jag inte lyckats införskaffa annat än i Italien tidigare. Sidan heter
sminksök. nu. Gå in och kolla vettja!

flickan med benen som aldrig tar slut

109274-898

Åh! Ikväll jobbar jag sent. Men jag har fina shorts så jag är glad i alla fall!

Igår hade min älskling boxningsmatch. Inte trevligt alls. Jag gillar inte kampsporter. Men han klarade sig bra. Några blåmärken blev det däremot!

Nu är det lunch och sedan jobb mm mm. Imorgon är det nästan helg. Woho!

Kram på er

Shorts: Avklippta jeans från HM
Skor: Bianco
Blus: Vintage 40-tal
Väska: vintage


Sailor moon min vän

109274-896109274-894

Idag har jag vilat i solen med mineralvatten och Nobels Testamente av Liza Marklund. Mycket avkopplande läsning. När alla andra verkar majhetsa har jag det lugnare än någonsin. Sweet. Tillslut klädde jag faktiskt på mig och resultatet...ptja, det ser ni här! Sailor Moon var en liten inspiration för moi. Och alla vet väl hur psykiskt labil hon är?! Således blev även jag det på bilderna. Phiaw!

Kjol: HM
Skor: Bianco
Topp: Vintage
Rosett: Vintage
Väska: Vintage

tacky prägling

109274-884109274-885109274-883

Ännu fler godsaker från poshgirl.com Älskar träplatåerna. Ihop med väskan och den frilliga klänningen blir det så 70-tals chict! Gillar väskor med präglade mönster. Speciellt ifall mönstrena är så här skönt tacky!

Dagens flickboksframsida

109274-892

Åh, bara för att flickböckersframsidor är det finaste i världen får de nu en egen kategori av mig. Dagens flickbok heter den. Inte för att jag varje dag kommer att plåga er med en flickboksframsida. Men ändå!
På vift är förövrigt en skitabra bok. Kolla in Sandytofsen i bästa Greaseandan och hunken bakom henne!

Phyris oh phyris!

109274-891

Min generösa bästis och hudvårdsjunky Maria hade badrumsskåpsrens häromdagen. Vilken lycka! Massor av trevliga produkter kom hem till mig i en påse. Den här hudkrämen som hon aldrig har använt fick jag till min lycka överta. Och vilken bra ansiktskräm det var! Jag har jättejättetorr hy med fetare T-zon och den här passar perfekt. Mjuk, skön, lyxig och återfuktar utan att ge en klibbig hinna. Whiow! Den kan jag varmt rekommendera till flickor med samma hudtyp. Finns på närmaste hudvårdssalong. Prova
Phyris vettja.

kortkort

109274-890109274-887

Kjol: HM
Skor: Märta
Knästrumpor: Lindex
Väska: Vintage
Blus: Vintage 40-talsblus
'
Nu är jag seen

Barndomens glada dar, jaja, barndomens glada dar.

109274-882

Det finns ingenting som är roligare än att vara ute och leka på våren. När jag cyklade till Maria igår såg jag massor av ongar som lekte kurragömma eller åkte sparkcykel och hoppade studsmatta! Jag längtar nästan ihjäl mig efter att vara ute och leka sena vårkvällar när det aldrig vill bli mörkt, och man aldrig vill gå in! Känner för att dra ihop mina gamla vänner och spendera en hel kväll lekandes knutgubbe och kurragömma med dunk. Eller varför inte spela kula? När jag plockade fram mina kulor idag minndes jag att jag pillade in dem i munnen när jag var liten. Allihop i en enda glassörja. Med jord och skit. Normal unge.

Barndomens glada dar, ja ja, barndomens glada dar.


Martha Stewart would be proud!

109274-881

En av födelsedagspresenterna jag fick av mina tjejer var detta bedårande förkläde! Perfekt för mig när jag ska baka sju sorters kakor och leka Martha Stewart, minus fotbojan. Eller som en liten klänning om man är en sådan som föredrar att gå med rumpan bar! Oh, Marta would be proud!


Mellanösternrem

109274-879

Min favoritväska - alla kategorier! Lagom stor för allt du vill ha med dig, men för liten för allt som du tror du vill ha med dig. Vintage i präglat skinn, med lång "mellanbröstenrem" (det där ordet låter ju som "mellanösternrem" dessutom) Vad finns det att ogilla?

blogg draught

Om någon undrar vart jag tagit vägen så kan jag meddela att jag jobbat och slitit som en liten gris! Två spelningar. fredag och lördag. Första gick alldelens särskilt bra. Bokaren meddelade oss att vi ska få spela på stora scenen nästa gång, vilket gladde mig en masse.

På kvällarna har Jakob tryckt ner ner mig i ett varmt bad medan han städat och lagat mat och fixat. Med motiveringen att  när jag drar in all cash till familjen, sköter han markservicen. Min Jakob är något alldelens extra, be sure.

Strax blire mer jobb. Sedan ordentlig blogguppdatering!

semesterrackel

109274-875

Dagens clips är inköpta på Teneriffa för sju kronor. Tunga, otympliga och 15 cm långa. Men 2004, när örhängesmanin nådde oanade höjder älskade jag dem. Nu? Njaa...jag använder dem aldrig längre, men blir så glad av att titta på dem! De framkallar minnen av friterade jätteräkor, vulkansvarta stränder och brännskadade axlar.

I alla fall slutade det med att alla tjejerna på resan förköpte sig på vulgoörhängen i butiken, där smaklösa smycken såldes för sju kronor. Åh, älskade semesterrackel!

bekika bebbe

109274-874

Som alla andra är jag ledig idag. Dagen har spenderats med Jakob, Middlemarch och Anime. Somnade av utmattning i soffan när detta hade gjorts. Tänk vad lat man kan bli av att vara ledig!

Hursomhaver. Ikväll kommer gamla gymnasietjejerna hit och Jakob har flytt fältet. Jag har laddat upp med allt onyttigt som man kan finna på. För nu ska det svullas! Och bekikas Elinas bebbe.

Klänning: Vila
Blus: Vintage

Förövrigt tror jag inte att jag tänker ha på mig det här ikväll. Men ni får vara nöjda, nu när jag gått ut i skogen för att posa och fått barr i håret.

Adjöken

Flickböcker!

109274-873

Jag är besatt av gamla flickböcker. Ni vet de där som utgavs mellan 30- och 60-talet på Wahlströms förlag. Med röda ryggar och lättläst innehåll. De handlar nästan alltid om Präktiga, Kavata, Näpna och Putslustiga söta flickor i trettonårsåldern och deras olika äventyr. Dessa flickor är glittrande glada men utsätts alltid för någon form av prövning i böckerna, som lyckligtvis ordnar upp sig till det bästa i slutet.

Jag gillar dessa böcker något enormt! De är så lättlästa och bedårande och berättar om tider när när tonåringar inte var några obstinata, finniga fjortisar, utan välartade rara skolungdomar som for på skiduflykt och ordnade julgransplundringar. Men jag måste erkänna att den främsta anlednigen till min besatthet är deras hiskeligt snygga framsidor!

Skynda fynda på närmaste loppis för en tia!

Sällskapsspel och trasiga linser

109274-872

Jag har världens raraste kille! igår var jag jättesjuk i magen. Samma mystiska åkomma som jag hade under vår tid i Indien. Hur som helst, jag låg ledsen och sjuk hemma hela dagen och läste (Det var ju däremot himlans trevligt) och kände mig ensam. På kvällen överraskade han mig med massor av små paket och godsaket och dessutom ett spel! Jag älskar att spela spel, som den tant jag är! Riktiga, gedigna sällskapsspel. Helst frågesporter där jag får briljera med min inteligens (?). I alla fall hade han köpt Riket år mig och vi spelade det några varv och jag fick äran att vinna! Det gjorde mig gladgladglad!

Min kontaktlins var trasig på vänster öga men fick sitta i hela arbetsdagen, då jag inte hade någon extra med mig. Det kändes som om jag hade en stor sten i ögat. Såg gjorde jag inte heller. Nedrans skit!

Klänning: Tant Märtas gamla
Boots: Vintage
Jeans: HM
Kofta: HM
Bälte: Vintage
Basker: Åhlens

arvegods

109274-871

Här är en av mina absoluta favoritbroscher! Ärvd av min faster och består av silver och kristaller. Tung är den också, och alldeles alldeles ljuvlig!

Shortsenlishorts och lågtryck!

Åh! Igår knåpade jag i ren tristess ihop ett par shorts av Leejeans som jag fått av min kusin, men som var alldelens för korta. Superenkelt!

Prova hur korta du vill ha dem. Lägg ihop båda benen och klipp rakt av. Vik upp fållen så mycket som du vill och vips, strax är du färdig!109274-866
109274-865

Funderare på att ta dem äönnu lite kortare. Vi får se hur jag gör...

Dagens outfit i alla fall:
Shorts: Lee
Topp: Vintage
Lackpumps: Wedins

Åh, vad jag är trött, trots att jag sov mina nio timmar, måste vara någonting med allt regn och lågtryck som ger mig huvudvärk. Uäck! Hoppas det är fint på fredag bara. Inte kul att jag ska uppträda ute, om det tänker vara det här vädret.

studentklänning!

109274-860109274-863109274-862

Åh, om jag inte redan hade tagit studenten, utan skulle göra det i vår, kan jag enkelt meddela vad jag skulle ha på mig. Någon av dessa ljuvliga vita (eller ljusblå) bakelser! Riktig 50 och 60- tals retro. Mycket roligare än att riskera att stå där med exakt samma vita klänning som en annan tjej i klassen. Studenten är förövrigt en dag att känna sig förnäm tycker jag. På min studentbjudning satt jag på hedersplatsen och kände mig som plockad ur en film iklädd min vintage Vera Mont. Eller varför inte som Charlott i SATC.

Om man nu inte tar studenten tycker jag att man ändå kan köra vintage. Kolla bara in
dessa babys. Den här rosa 60-tals klänningen eller den här broderade rosbakelsen.

ÅhÅhÅh!

(samtliga bilder från Poshgirlvintage.com)

Kungsgatan

Måste rekommendera butiken Kungsgatan som ligger i Borås. De säljer kläder från svenska oetablerade designers varav många kommer från textilhögskolan i Borås. Kul med ett sådant initiativ! Ni som bor där i krokarna borde ta er en titt vettja, och kanske hitta plagg från framtida superdesigners tidiga karriär!

Kul när unga, drivna tjejer gör bra saker tillsammans! Sånt ska stöttas och uppmuntras!


modette

Fick mitt första nummer av Modette idag och blev...ptja, varken besviken eller imponerad. Ganska trist utformning för mig som hellre läser ELLES glossiga färgglada sidor. Men modereportagen var fina. Gladast blir jag av att de har så mycket gratisläsning på internet. Dessutom fanns två av mina favoritbloggare med i tidninger. Moderniteters Amanda och Frankincenses Hanna. Juippy!

the patriot in platforms

109274-858
På grund av dessa patriotiska tider med hockeyslutspel och schlageravgöranden visa jag mig i gult och blått. Eller inte. Jo, jag gör det, men mest för att det är roligt att det gör ont i ögonen av att se så skarpa färger ihop.

Byxor: Vintage
Jacka: Svenska Hockeylandslagets officiella tränngshood från typ... -88 eller nått.
Platforms: Vintage

jeansköpsguide

109274-857

Tänkte bara påminna om den
jeansköpsguide som jag sammanställde för några månader sedan. Ifall någon har missat den och går i jeansköparångest så kan jag rekommendera den, för där har jag samlat alla mina bästa tips!

Tjoflöjt!

Björk

109274-856109274-852109274-853109274-855

Jag Älskar Björk. Inte så mycket för hennes musik utan mer för hennes personliga uttryck och konstnärliga mod. Hennes klädstil är något alldelens extra. Jag gillar att den inte är insmickrande. Plaggen framhäver inte hennes rumpa och bröst utan handlar om någonting helt annat. Till skillnad från alla andra som verkade tycka att hennes Oscarsklänning var en skandal så tyckte jag att den var underbar! Vad kan gå fel med en död svan slängd över axeln lixom? Mycket roligare än att ängsligt komma dit i en vintage Valention precis som alla andra kvinnor. Så som Björk klär sig skulle jag gärna vilja klä mig. Roligt, galet och helt eget! Någonting annat än ängsliga Micha Barton och company.

Våga klä dig lite fult och galet. Mode handlar inte bara om att framhäva sin kropp eller dölja dess brister. Mode handlar om kreativitet, känslor och glädje! Och döda svanar.

Clara Bows lilla mun

109274-848

Måndagen inleds med en lite
Clara Bowinspirerad sminkning. Liten trutig mun och blek, blek hy. Jamen!

Jobbar en kortdag idag gudskelov. Måste repa inför helgens spelningar! Känns både nervöst och roligt och stressigt..

Läppstift: Make Up Stores Lola
Foundation: ID Bare minerals
Ögonskugga: Nouba
Mascara: Maybelline XXL


Nu ska jag äta frukost, utan att kladda läpstift på glaset...

O.P.I my ass!

109274-845

Blev rekommenderad superlacken från O.P.I som alla bloggare jämt tjatar om (förutom sina Essielack, darlin') Till min stora förtjusning kostade de bara 99 kronor på Kicks förra veckan istället för 140 kronor. Jag slog till på ett genomskinligt topplack som jag kan ha utanpå alla mina billiga, roliga lack, för att förlänga hållbarheten. Mycket bra och ekonomiskt tänkt av mig! Nu har jag provat lacket i två omgångar, ovanpå ett budgetlack från Depend och dessutom helt naturellt.

Vad tyckte jag då? Rent spontant känns ju förpackningen otroligt "tung" och lyxig. När jag sedan skulle applicera lacket blev jag glatt överraskad. Borsten var bred och lacket kändes tjockt och flödigt. Inga ränder där inte! Tyvärr var det det enda positiva jag har att säga om detta lack från O.P.I. För redan dagen därpå hade mitt nagerlack blivit avskavt . Vanligtvis brukar mina lack hålla åtminstone tre dagar. Men O.P.I gjorde saken sämre. Vet inte om detta beror på att det är ett topplack som ska kombineras med O.P.I.s andra produkter, eller om det helt enkelt bara var värdelöst. Jag tror det lutar mot sistnämnda. Usch. Vilken miss! Hädanefter håller jag mig till mina billiga, men ack så pålitliga, märken.

Vilken Spice Girl var du?

109274-844

Här kommer en närmare titt på skorna som jag köpte igår. Väldigt 96 - tycker jag. Macarena och Spice Girls. Jag var Ginger Spicen Geri ( Jerry, Gääry, och Garry hette hon, tills jag lärde mig uttala engelska)  Vem var ni?

turbanen som rev upp himmel och jord

109274-842

Jag gillar turban! Det kan ingen trogen läsare gått miste om. Jag tycker att den är fantastisk att dölja en dålig hårdag med eller för att piffa upp en trist outfit, eller bara som ett roligt utropstecken! Men denna kärlek till turbanen accepteras inte av alla! Att skriva om trender genrerar alltid kommentarer. Men turbantrenden genererar extra många. Till mina inlägg har attityder som Du har bara på dig det där för att vara cool. Du skulle aldrig haft på dig det för ett halvår sedan. Skaffa en egen stil och kom på något eget inte varit ovanliga.

Kära klädfascister, vad menar ni? Kom på något eget. Jag skulle så gärna vilja se vad Ni har på er. Ni som inte följer trender och tydligen inte modet överhuvudtaget. Hur klär ni er? Går ni nakna? Är ni iklädda djurhudar och fikonlöv som i paradiset? Eller är det i själva verket så att ni också köper era kläder på H&M? Jag önskar att ni i så fall vill inse att en grå tröja från H&M L.O.G.G är lika designdikterad som en turban eller guldtights.

Jag tycker att det är så erbarmligt fjantigt att klaga på turbaner, eller neonlack, eller vad tusan som helst som råkar vara trendigt. Det tyder på en småskurenhet och ett ingrott sinne. Många påstår att man skulle vara ett slags viljelöst modeoffer om man har turban. Jag kan medela att det krävs ganska mycket vilja för att ha turban på sig, och fortfarande går rak i ryggen när folk glor. Att bära turban är ett medvetet och aktivt val. Betydligt lättare är det att helt enkelt vara "modern". Och är inte den moderna stuprörsjeans-korta skinnjackor-platta ballerina uniformen att vara ett lika stort modeoffer? Kanske ännu större, då man bara har på dig precis det alla andra moderna tjejer har på sig? Modernt men inte utstickande och absolut inte provocerande.

Jag fattar inte hur trenden kan beröra så många. Några bryr sig säkerligen inte alls. Men många finner trenden löjlig. Förvånande många blir rentav arga. Men varför upprör just turbanen? Kan ni inte skriva och berätta? Jag är mycket medveten om att många helt enkelt inte tycker att den är snygg. Inte mig emot, smaken är som röven klöven. Men att irritera sig på att människor gillar den trenden, det är larvigt. Och att själv tro sig vara oberörd av tidens strömningar, det är verkligen naivt. Alla som lever i det här samhället är offer för de estetiska värderingarna som finns. Att låtsas att man står utanför dem är som att hävda att man befinner sig i ett parallellt universum. Ni kan ju själv fundera på varför era underkläder inte har tre iställer för två hål för benen?

Att vara trendig är att ständigt vara omodern
- Okänd

platåsaker

109274-843

Här är två av gårdagens fynd. Den underbara randiga tröjan i ngn slags superskön och lyxigare blandning och sedan skorna, vidriga platåsaker som jag älskade vid första ögonkastet. Shortsen är HM och Militärhatten är papis.

snapshot


109274-838


Fyndade en hel massa idag på Myrorna. Två par skor och två tröjor och ett par shorts. Alltsammans för ca 250 kronor. (Bilder kommer sedan). Nu sitter jag mest och har väldigt mycket magkatarr. Det är sådär lagom trevligt.

Jag bjuder på ett snapshot från en fotografering förra vintern. Iklädd någon slags spetstårta som gjorde mig rund och härligt oformlig. Hårfärgen var mystiskt rödbrun och naglarna mörk magenta.

Tjolahopp!

tackar tackar låter fjuttigt...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, kolla på Underbara Clara. Hon är så fin att jag nästan blir lesbisk ;)

Detta underbara citat kommer från den fabulösa bloggaren (och bibliotikarien - I'm Starstruck!) Linda K. Jättejätteglad blev jag. Förövrigt är det helt otroligt så mycket rara brev och kommentarer som folk skickar! Visst kommer det en hel del sura också, men det rör mig inte i ryggen. Jag är så glad att Sverige inte alls är fyllt med trista jantelagare som alla vill påstå, utan peppande och generösa människor. För det är för er som gillar min blogg som jag skriver. Och jag är så oändligt tacksam! Välkommen till alla nya läsare också! Tackar tackar låter fjuttigt...men tack på riktigt!


Tittut!

109274-836

Tittut bakom trädet! Elle vadå?

Iförd chict hårnät och min nya glittereyeliner från Make Up Store. Blev så sugen av senaste ELLE och
Bohemica som sportade looken!

Ikväll blir det bio med Jakob. Och imorgon blir det secon hand, tidigt på morgonen!!


Jag är Bert Karlsson

Fy vad jag sov dåligt inatt. Magen besvärade mig och jag bara svettades, inklämd i hörnet som jag var. I alla fall drömde jag om att Bert Karlsson hade ett adoptivbarn på ett barnhem i Peru där jag jobbade. Det var hemskt. I drömmen förekom även Emma Wiklund, som satt inne för att ha fuskat med sin styrelsepost i Lindex. En kompis som var på drömterapi berättade för mig att alla personer man drömmer om, egentligen är en själv. Alltså är Jag Bert Karlsson. Om den tesen stämmer ska jag verkligen se till att dela ut lite ursäkter till olika människor. Speciellt skulle jag be om ursäkt för att jag varit med i det rasistiska partiet Ny Demokrati. Sedan skulle jag ge mig själv ett skivkontrakt, för det är verkligen på tiden, även om Marianne records inte är det creddigaste bolaget.

Folk har undrat hur lång jag är: 178 cm ovan jorden! Därför kan tesen att Jag är Emma Wiklund kanske också stämma rätt bra.

Den som lever får se.

Testa helande händer..eller lita på Alvedon

109274-837


Yogan skippades ikväll på grund av vidriga magsmärtor. Istället lästes senaste ELLE och ordnades i rummet. I morgon är det fredag vilken ska bli helt otroligt underbart trevligt.

Nu ska jag knapra Ipren och Alvedon i min alldelens egna kemikaliecoctail. Förresten.  Har ni sett den där reklamen för Alvedon på alla bussar? Testa helande händer...eller lita på Alvedon säger skylten och en mystisk människa sträcker ut sina händer mot oss. Jag tycker det är ganska roligt att reklammakarna självklart tror att vi kommer välja Alvedon (helande händer, vilket jäkla flum) när det i själva verket är de helande händerna jag skulle välja. Vem vill inte bli helad istället för att käka kemikalier? Nåja, eftersom att jag för tillfället inte har några helande händer att tillgå får jag nöja mig med medicin.

En dagens outfit då.

Tights: Lindex
Klänning: Vintage Marinette
Skor: Wedins


nätta skor

109274-835

Åhå. Jag gjorde ett kanonfynd i helgen. Har varit på jakt efter ett par låga skinnskor i gubbig modell. Med en liten klack som jag kan ha när jag jobbar, så att mina fötter får vila från pumpsen. Dessa hittade jag i ett reaställ för 100 kronor. Lyckan var gjord!

Nu ska jag kila iväg på picknick med mina tjejer!

(Ps, köp senaste ELLE, den är ju bara apbra, ds)

Inspirerad av Twiggy!

109274-834

Lekte fram en Twiggyinspirerad sminkning idag. So 60's!

Foundation: ID Bare Minerals
Ögonskuggor: Nouba
Mascara: XXL by Mabellline
Ögonpenna: Vit från H&M

Klänning: Märtas

Var dag har nog av sin egen plåga.

Människor ororar sig alldelens för mycket. De oroar sig för jobbet, skoluppgifter, att man skämt ut sig, eller att man kommer att skämma ut sig. Allra helst oroar sig folk för saker som kommer att hända i framtiden. Som de absolut inte kan ändra på, hur mycket de än oroar sig.

Själv var jag en kronisk oroare förut. Jag oroade mig för ALLT. Speciellt det som låg alldelens för långt bort för att jag skulle kunna göra något åt det. Att vara orolig fyllde mitt liv med mening. Men samtidigt ville jag verkligen sluta oroa mig och bli fri. Jag följde Dr Phils råd: att ha ett gummiband kring handleden. När jag sedan kom på mig själv med att oroa mig, så kulle jag snärta mig själv med bandet. Det hjälpte faktiskt, men bara lite.

Trots alla försök att sluta oroa mig för saker, så gick det aldrig riktigt. Inte förrän min mamma blev allvarligt sjuk i cancer. Då insåg jag att det är totalt meningslöst att oroa sig för saker. Ingenting blir bättre av det och någon lösning på problemet kommer inte att uppstå. Min mamma har nu haft cancer i tre år, och vi vet fortfarande inte hur det kommer att sluta. Hade jag spenderat tre år på att grubbla över det hade jag blivit tokig. Istället har jag släppt det, och accepterat att jag inte har en aning om hur framtiden ser ut. Därför är det ingen ide att fylla den med oro och stress.

Hur gör man då för att slippa sin oror när samhället säger åt oss att vi har all anledning att vara oroade? En livskris ska ju inte behöva drabba en, för att man ska kunna släppa sin oro. Hoppas jag. Annars är mitt bästa knep är att f ö r t r ä n g a oron.

Jag vet att man inte ska förtränga saker. Att man måste bearbeta problem i sitt liv. Men oro är inte ett sådant problem. Oro förvinner faktiskt om man ignorerar den. Det finns ett finfint citat ur Pippi, när Prussiluskan säger att hon kommer bli så ledsen när hon tänker på att Pippi ska fira jul ensam. Varpå Pippi svarar: Men tänk inte på det då! Det är klockrent! Och det kan faktiskt vara så enkelt. Tänk inte på det! För du kommer inte komma fram till någon lösning i alla fall.

Sedan brukar jag be till Gud att han ska ta bort min oro. Det är den allra bästa hjälpen. Så läser jag detta citat som är ur Matteusevangeliet. Det hjälper också. Guds uppmaning till alla folk:

Därför säger jag er: bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen. Är inte livet mer än födan och kroppen mer än kläderna?

Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer.
Var dag har nog av sin egen plåga.
att ble' bedd

Har precis kommit från bönegruppen. Det var en sliten kväll, men ändock givande. Det finns inget som känns så bra som när någon ber för en. Man känner sig så speciell och värdefull och viktig. Samtidigt kan det kännas väldigt intimt och jobbigt om man inte är trygg med den som ber. Men det är ju jag!!

Nu ska jag sjunka ner i ett bad (urs jag vet att det är slöseri med naturresurser, men jag fryyser så mycket) sedan blir det sängen!

Tack å hej

lite quiltat, lite annat

109274-833109274-832

Dagen outfit!

Dagen började oherrans tidigt trots att jag var ledig. Men jag gillar att gå upp tidigt när jag inte måste. Man får lixom en extra dag till skänks när man gör det. Dimmigt, rått och kylig var morgonen som spenderades med en tekopp och en bok i sängen. På eftermiddagen blev det sol och jag satt ute med Sixten och läste istället.

Ikväll är det jag som pratar på bönegruppen. Det känns lite oförberett och stressigt. Men Skit Samma!

Klädsel: Vintage kavaj, Saks Fifth Avenue
Klänning: Vila
Väska: Vintage
Knästrumpor: Lindex
Skor: Mina nya!

Lilla Chanel

109274-829

Det absolut bästa vintagefyndet jag gjorde i helgen var denna quiltade miniväska. Med superlång kedja hamnar den nere på höften och rymmer precis läppglans, mobil och visakort. Perfekt när man ska ut! Känns ljuvligt Chanel tycker jag. Åhåhåh!

Lisa för själen

109274-826

Jag har haft en rackarns mysig helg. Umgåtts med familjen och några släktingar har jag gjort. Fikat, utflyktat och pysslat. Det behövde min själ verkligen. Därav bloggens dåliga uppdatering btw. Nåja, nu är vi solo igen och nu har jag tid att blogga!

Nu har jag äntligen läst färdigt alla åtta, sju( ?) delarna av Agnes von Krusenstjernas serie om släkten von Pahlen. Åh. Så. Bra. Vilken lisa för själen det är att läsa böcker som inte utspelar sig i nutid.

Nu ska jag parallelläsa Marian Keyes Under täcket (boken heter så, jag ska alltså inte ligga under täcket och läsa) och Middlemarch av George Elliot.

Vad läser ni just nu?

Mindre skrymmande fynd

109274-824

Hittade dessutom söta broscher idag. Små fynd är det bästa. Man känner ingen tyngd över att man köpt något dyrt och skrymmande som till exempel en flodhäst eller en fotölj. Litet bra och uppiggande!

Ikväll ringde Maria och undrade vart i hela världen jag var. Det visade sig att jag glömt bort Sussis grillfest. Jag körde dit i ett  flygande fläng och anlände anfådd och stressad. Kvällen blev trevlig i alla fall. Och nu ska jag sova!

ramarna

109274-823109274-822

Hittade så underbara ramar på vår skrotletarrunda idag. Små fina fina, som ska få stå i grupp på mitt
sminkbord!

Jesus och Ebba von Sydow

Jag blev utmanad av rara viesomvie. Brukar inte skriva listor, eftersom att det inte känns som att någon är intresserad av att läsa. Men jag gjorde ett undantag för den här, eftersom att jag blev utmanad. Förvänta er dock inga kvicka fyndiga svar !

Vilket är ditt tydligaste karaktärsdrag? Att jag är en ledare. Märks inte direkt, men visar sig alltid så småningom. Eller att jag är väldigt glad kanske?!
När är du lycklig? Ganska ofta faktiskt
Vad ville du bli när du var liten? Brevbärare
Vilket är ditt starkaste minne från barndomen? ingen aning
Vem var ditt livs första stora kärlek? Jakob. Första och sista.
När sa du "Vet du inte vem jag är?" senast? ikväll när jag var på grillfest och träffade massa människor som jag kanske träffat förut, men inte var säker på..
Vilken har varit den värsta dagen i ditt liv? Den dagen då mammas cancer kom tillbaka.
Vad handlade ditt senaste utbrott om? : Att de bara tjatade om hur mycket Ebba von Sydows kläder kostade när hon intervjuades i Stina. Finns det inte intressantare frågor att ställa till Sveriges mest framgångsrika unga kvinna? GAH!!
Vilken är din värsta skräck? Att alla jag känner ska dö ifrån mig.
Vilken är den sämsta affären/köpet du gjort? Urs, det vill jag inte påminna mig om. Gjorde ett sjukt dåligt härom veckan i alla fall..
Vad är det mest slösaktiga du gjort? Det har jag förträngt
Hur vill du helst transportera dig? Tåg
Vad är det närmaste döden du kommit? Krockade nästan med en älg i sommras
Vilken är din största last?! Mjölk och Jane Austen
När googlade du ditt namn senast, och varför? Oj, har jag aldrig gjort, det borde jag prova!
Vilken modetrend var du tidig med att upptäcka? : haha, alla? jag har ingen aning...
Vem är den mest kända människa du talat med och varför? Jesus, igår, för att jag var ledsen
Vad smugglade du in i landet senast? olaglig frukt
Vilket är det värsta kok stryk du fått? en kille gav mig en rak höger i högstadiet, men värst var nog när Anna snörde en gummistövel i mitt ansikte
Vilket är det märkligaste sms du fått? Ett väldigt snuskigt sms av en väldigt upptagen kille. What!?
Har du nån gång blivit förföljd? Ja, när jag var liten blev jag och mina två vänner förföljda i skogen av en gubbe
Nämn en bok som du sagt att du läst, men som du i själva verket aldrig tagit dig igenom: Moby Dick
Vad skäms du mest för hos dig själv? Inget särskilt faktiskt.
Vad irriterar människor sig på hos dig? Kanske att jag är lite gåpåig och högljudd ibland?
Fyll i meningen: "Man kan ta Pavve ur X, men man kan aldrig ta X ur Pavve." Huh?

Ett gig och en Mullberry

109274-821

En liten snutt av dagens outfit..

Väska: Jakobs Mullberry
Overknees: LIndex
Skor: Märta

I morgon ska vi fara på en riktig second handrunda. Ut i småbyarna, med picknickorg och kontanter redo.

Jag jobbade idag, och fick ett litet gig! En spelning den 18 Maj. Det ska bli supersuper kul. Ska bara välja låtar, men det är ett kärt bekymmer.

Trevlig helg på er!

Tightsen

109274-818

Ville bara säga att på min sista secondhandrunda hittade jag dessa tights från HM som det känns som att alla har utom jag, och jag vill ha dem mest av alla!! En tia fick jag punga ut för ett par oanvända tights. Det var inte kattskit, inte.

t-shirtboleron

Ett styling/pysseltips:

En vanlig avklippt t-shirt är snyggt utanpå en söt klänning! Klär ner klänningen och ger en härlig lager på lagerkänsla.  Inte alls svår att göra. Man tar bara en t-shirt  och lägger den platt på ett bord och klipper rakt över. En råkant bildas då, som rullar sig, vilket är tjusigt avslappnat tycker jag! På min tröja  klippte jag även ur halsringningen så att den blev lite vidare. Antingen kan man sedan ha den som den är, eller knyta ett litet sidenband mellan bysten så att det ser ut som en knytbolero.  Jag vek även upp ärmarna. Resultatet ser ni nedan!


Pyssla klippa klistra...

109274-814109274-815

Bikinibikini

Åh! Redan i vintras skrev jag om min drömbaddräkt. Har letat runt överallt men hittar ingen som är sådär underbart retro som jag vill ha. Har egentligen redan en bikini för i sommar, men man kan ju aldrig få för många! Dessa tre tycker jag är underbart ljuvliga. Bikinis ska vara gulligt mönstrade, så att när man sitter där i segelbåten, kan man känna sig som i en härlig 50-talsfilm. Med bikini, turban och små sandaletter. Naglarna målade i pastellfärg, och ett par stora solisar!

Höger till vänster
Jordgubbsbikini: Delias.com
Prickig volangbikini: Delias.com
Marin bikini: Ellos.se

"mina feta lår"

De flesta tjejer pratar om sina kroppar. Ofta tillsammans med andra tjejer, beskärmar man sig över dubbelhakor, cellulitlår och fläskig mage. Jag insåg däremot för ett tag sedan att detta var av ondo. För en tanke som är uttalad, är inte längre en tanke, den blir till en sanning. Om man hela tiden berättar om sin kropps skavanker, och gör det i sammanhang som inte är bra ( på rasten i cafeterian) så befäster man bara sin dåliga kroppsuppfattning. Det är allmänt känt att man inte ska berätta för publiken om man gjorde något fel på scen, för helt plöstligt märker publiken det. Om man däremot låtsas som ingenting, så märks det i regel inte! På samma sätt är det med kroppen. När du berättar om alla dess fel och brister, så kommer både du och dina vänner bli mer medvetna om dem.

Dessutom urartar det oftast till rena gnällfesterna, i stil med dem man hade på långstadiet när man ritade. Jag ritar så fuult skulle man säga, varpå alla direkt överöste en med beröm! Om man hela tiden gör sig beroende av andras beröm, blir världen ett sjukt svårt ställe att leva på. Jag brukade istället sitta tyst för mig själv och konstaterade att jag var nog inte så pjåkig på att rita i alla fall. På samma sätt försöker jag nu göra när andra gnäller över sina kroppar. Ibland brukar jag inte ens svara på gnället, för jag anser inte att det blir bättre av att jag gör det. Däremot kan man, vid ett senare tillfälle, spontanberömma dem för att de är fina. Men varför ska man befästa att klagande människor får beröm?

Många säger att det är skönt att få prata om sina komplex. Det håller jag helt med om. Men sanningen är att folk inte pratar om komplex, de mobbar sina kroppar!! Att prata om komplex kan tex vara att säga att man har komplex, att det är jobbigt att man har det, att man undrar varför man har komplex. Det är ett bra och konstruktivt sätt att prata på. Sådana samtal utmynnar ofta i självinsikt. Men att mobba sin kropp med nedlåtande tillmälen, det är inte ett dugg uppbyggande. Du får inte mobba dig själv! Om inte du står upp för dig själv, vem kommer då att göra det?

Om ni är ett gäng tjejer som sitter och klagar på era kroppar, och den smalaste utbrister att jag är så fet, så är det inte ovanligt att de andra tjejerna börjar tänka om hon är för fet, vad är jag då? Och vad ska man svara någon som kallar sig själv fet? Det går nästan inte att bemöta sådan mobbing! Det är rent ut sagt omöjligt att göra det bra. Man skulle behöva sitta ensam och prata med henne, för att rätt bemöta problemet.

Min erfarenhet är att det bästa är att prata så lite som möjligt om komplex. (Detta gäller förstås inte om man lider av svåra tvångstankar. Då bör man få riktigt hjälp!) Men många tjejer är otroligt skolade i att älta problem och analysera. Ibland är det en dålig egenskap. Försök istället fokusera på roliga delar av livet, som fungerar bra! Om du nödvändigt måste ange komplexen, så gör det på ett snällt sätt med snälla ord. Tex jag skulle önska att min rumpa var lite mindre istället för fan vad min röv är fet! Det första alternativet är mycket snällare och är lättare för andra att bemöta. Prata dessutom bara komplex med någon du litar på, som kommer att lyssna och försöka hjälpa dig.

Många tjejer skriver att de gillar min blogg för att jag verkar så härligt obrydd och självsäker. Att jag inte är utseendefixerad. Det är roligt att jag förmedlar den bilden. För jag vet att när man se tjejer som är så, då slappnar man av mer själv. Jag har några kompisar som är bra på det sättet, och det är ljuvligt frigörande att de aldrig säger något självdestruktivt, utan lixom bara lever och njuter av sig själva. Sånt smittar av sig.

Därför kommer jag inte heller i fortsättningen, att klaga över eventuella komplex. Varken på bloggen eller IRL. Det gör nämligen ingen gott, allra minst mig själv.

Be the Change You Want to See in the World eller hur?!

Ugly Neon

109274-798

Neon, javisst!

Luva: Anna Kristina
Solisar: Bombay
Läppstift: Estland

So international

paltcraving

Vaknade i morse med enorm paltcraving. Jag måste ha palt! Funderar på att ringa och tvinga min käre far att göra den åt mig. I värsta fall får jag väl köpa färdig palt, för palt ska jag ha!

Minns mycket väl vad jag beställde för mat när jag och Jakob kom hem från Indien. Köttfärsbiffar med rotmos och massor av kall mjölk. Åh som jag hade saknat mjölken! Jag dricker en och en halv liter mjölk per dag, skulle jag tro. Då bildas snabbt ett beroende. Men så har jag snygga starka ben också!

Åh, tack gode Gud för all mat och för all mjölk i hela världen.

(nu ska jag äta frukost)

Who says a woman cannot serve?

109274-795

Who says a woman
Cannot serve?
It would be my pleasure
Who says it is
Not my destiny
To let you control me?

Nu har jag varit och serverat åt en kompis familj, på pappans 50årskalas. Det känns så grymt bra att göra något för någon annan, helt utan egen vinning, för en gångs skull. Nu är jag supernöjd och supermätt och ska strax knyta mig.

oh, höll på att glömma...

Skjorta: Ralph Lauren
Byxa: Vila
Pumps: Bianco