En inbjudan!

Ibland får jag ont i tänderna av glädje. Det är tex när jag tänker på min lilla bloggfamilj, som jag kallar min länklista på den här bloggen. Länkar till några av mina absoluta favoriter. Det är så konstigt att man kan känna sådan kärleksfull värme för ett gäng personer man aldrig träffat (förutom några klart lysande undantag). Man blir stolt när någon nämner dem, och känner äganderätt när någon annan bloggar om dem. Och blir jäkulskt förbannad om någon kritiserar dem. Ja, precis så som det är med en familj.

Jag inser att detta förmodligen inte är särskilt normalt och heller inte besvarat. Men jag känner det ändå. Och det är fint tycker jag. Jag önskar att jag kunde bjuda er alla hem till mitt hus på en sjudundrades brakfest. Ja, alla mina trevliga bloggläsare för den delen, för jag misstänker att vi skulle ha grymt kul!

Nu kan jag ju inte det. Men någonting jag kan inbjuda några till är ett releaseparty på söndag.
Bells släpper EPn Everything is going to be alright! Cafe Station i Umeå klockan 19.00. Bells spelar såklart och jag och min karl kommer att uppträda med några jullåtar för er och sedan är det mingel och glögg och hela faderittan.

Ta med er några vänner och kom och adventsmys med oss!

håhå, jaja

image1683

Jag skrev i
våras om höga trosmidjor och hur tjusigt det är. Inte för att det var någon nyhet. Carrie bar tjusiga höga trosor hela Sex and the City igenom. Men aldrig kunde jag ana hur provocerande höga trosmidjor kan vara! Stringisar måste vara det mest seglivade, oskönaste modet på jorden. Men ändå kan folk inte släppa dem

Jag fick bland annat den här kommentaren Mamulucker är ju ett skämt som dras på varje fylla, tjejer med sånna hånas...sorry men det är så det är.

Nåja. Nu skriver ALLA om den höga trosan. Så nu kanske folk hänger med Mini Anden och Carrie Bradshaw och Prada. Höga trosor is the shit!

Jag och Hubbe 4 ever

När jag var liten var jag väldigt kär i Tobias. Han kallades för Hubbe. När jag var liten åt vi ofta en fredagsmiddag som kallades Hubbes köttgryta. Varje fredag när jag åt den tänkte jag på Hubbe. Och det gör jag fortfarande. Trots att det var flera år sedan jag träffade Tobias och åt Hubbes köttgryta. Men jag tänkte på Hubbe ikväll, när jag var hemma hos mor och far och syster och åt renstek. Fredag är lika med Hubbe. Oavsett maträtt. Jag och Hubbe 4 ever.

"Frälst feminist med egen modeblogg"

image1682

Jag var med i tidningen idag, ett personporträtt med mig och min lilla blogg. Väldigt roligt, och väldigt klämmig rubrik må jag säga. Jag skulle länka, om det bara fanns en länk. Men det finns inte.

I intervjun blev jag tillfrågad att nämna fem av mina favoritmodebloggare. Hade helst nämnt hela min länklista eftersom att alla i den läses flitigt och noggrant. Men dessa raringar valde jag slutligen ut och skrev en liten motivation.

Niotillfem - Fina foton och jättesöt stil. Sandra verkar vara så smart!
Frankincense: Hanna är otroligt vacker och begåvad och utmanar alla konventioner
Getnanoismed- Blogg som drivs av en tjej med otrolig stilkänsla och smak
Beautifulones: Väldigt inspirerande blogg, både bilderna och personligheten
Aenigma- skrivs av en makalös illustratör som dessutom är jättetrevlig och omtänksam

Klart slut.
Jag ber om ursäkt för den epiga bilden. Det är svårt att fota en dagstidning så att det blir schnyggt ska ni veta!Willkommen!

Välkommen hit alla nya läsare. Besökarna har fördubblats de senaste tre månaderna och nu har jag närmare 14000 besökare i veckan. Det känns väldigt roligt men ganska konstigt. Ni vet så mycket om mig men jag vet ingenting om er. Vilka är ni allihopa?! Och vad pysslar ni med på dagarna? Varför läser ni min blogg? Ni kan väl lämna en rad!

Trevlig helg!

Snowwash

image1680

Jag fortsätter på mitt åttiotalstema med snowwashkjolen och kitschiga skärp!
I like it!

Kjol: vintage
Topp: H&M
Bälte: Vintage
Stövlar: Vagabond
Väska: Friishemska saker

Alltså.

Den här klimatserien är så hemst fruktansvärt ångestframkallande

Läs
den

Det här är del fem. Det finns fyra andra. Läs även dem

Clara tipsar!

image1678

En nyfunnen vän till mig, nämligen Siri i min littvetkurs, har precis startat en blogg. Första gången jag såg henne visste jag att hon var min typ. Jag har aldrig mött någon med färggrannare kläder! Så kolla in hennes
blogg och se mer än bara kjoltyget. Och läs för guds skull vad hon skriver - fast det är på norska - det är bra skit helt enkelt!

Pretty Woman

image1673image1677

Pretty woman, walking down the street
Pretty woman, the kind I like to meet
Pretty woman I don't believe you, you're not the truth
No one could look as good as you

Ja, jag gillar Julia Roberts tacky klädstil i Pretty Woman. Den är perfekt att gå ut och dansa i! Men det blir kallt om fossingarna.


inbokad dubbelbokad avbokad

Som motvikt till gårdagens matkris hade jag en smärre klädkris idag. På lunchen for jag hem och bytte kläder dessutom( för en fotografering) Det kändes så fjantigt att komma till eftermiddagslektionerna i ny outfit. Men jag han verkligen inte byta. Och jag var så stressad att det nästan fick mig att svimma. Det svartnade för ögonen när jag skulle öppna ytterdörren inifrån och den var låst. Jag kom inte ihåg hur jag skulle öppna den! Jakob fick visa. Nu ska jag skärpa mig, har ju varit så duktig hela hösten på att inte stressa.

I alla fall. Jakob, den ängeln, steg upp och cyklade och handlade mat till mig imorse så att jag inte skulle behöva äta saft till frukost igen. Ja, han e sweet.

Redovisning idag som gick skapligt. Tog dock på mig en för kort kjol och jag kände att det blev lite för mycket ben i debatten. Eller hur jag nu ska formulera det.

Nu orkar jag inte skriva mer, för jag pladdrar bara iväg mellan ämnena och klagar och gnäller. Jag gissar att ni har lika decemberstressat som jag? Mitt enda råd är att försöka avboka sådant som kan avbokas. Åhåhå, någontng jag själv borde göra. Omgående.

Pärlor för svinen

image1668

Jag gillar min pärlkrage. Den är fin att ha på huvudet. Blusen eller oversixe t-shirten. Ja den är fin till allt!

gryn

image1672

Klänning: Vintage
Strumpor: Lindex
Bälte: Nolita
SKor. Din sko

oh, the blessings

Det finns fortfarande ingen mat i kylen.

Jag har varit hemma i 24 timmar men vi har inte handlat någonting ännu.

Anledningen är att Jakob sa att han eventuellt skulle handla. OCh sedan ringde han och berättade att han inte handlat varpå jag svarade

HAR DU INTE HANDLAT?!!

Nej skulle jag ha gjort det?

Varpå jag surt svarade

Nejmen vi gör det imorgon istället. Det är ingen fara
*martyrrösten*

När jag kom hem fann jag att Jakob inte uppfattat min pik, utan STRUNTAT i att handla

HAR DU INTE HANDLAT? DET FINNS JU INGEN MAT?! VAD SKA VI ÄTA?! JAG KOMMER SVÄLTA!


Men du sa ju att vi skulle handla imorgon?!

Jamen, morr, f-n

Till kvällsfika åt vi saft.

neutrala underbara clara

image1666


Jag har fått ett litet knäck som krönikör för Nöjesmagasinet City. Mycket trevligt. Jag hade gärna länkat till krönikan, men de har ingen hemsida. Så istället kan jag berätta att den handlar om att män borde använda mer röda klackskor. Läskigast med hela jobbet är en gigantiskt bylinebild. Den här närmare bestämt.

Ja, vad säger man? Lagom menlös. Alltid när jag ska göra offentliga saker (ja för min blogg är ju hemskt privat uhum) blir jag så feg. Nollställd. Vill dra på mig ett säkert mesigt kort med en säker mesig look. Alternativt flyr jag till det rockiga. Hugga!

Egentligen hade jag velat skicka in den
här bilden. Men risken att någon skulle ta mig för en lampskärm kändes plötsligt överhängande stor.

Jag är så chicken. Jag ska bättra mig.

pepparkakor

Ih. Huvudet värker och magen kurrar. Ingen mat i kylskåper. Och jag har inte druckit mjölk på ett helt dygn vilket framkallar svår abstinens.

Jag gjorde en rolig intervju idag, för en grej som kommer på fredag. Tyvärr var jag så hungrig och vimsig att jag mest svamlade tror jag.

Nu ska jag hem till mamma och pappa och så ska vi baka pepparkakor. Åhåhå! Vilket julmys!

julkrans

image1661image1664


Vi band en krans till ytterdörren.
Den blev hemskt fin.
Sä här gör du

 1. Plocka in granris
 2. Ta fram en stomme att linda det runt. Tex grov ståltråd eller liknande.
 3. Forma till en cirkel
 4. Klipp lagom långa grankvistar och linda runt kranser.
 5. Fäst med ståltråd
 6. Bind tex röda band och fäst äpplen och andra juliga saker i kransen.
 7. Häng upp!

värsta mysiga helgen!

image1663

Hos mormor och morfar var det riktig julstämning. Vi åkte skidor och högg julgranen. Skottade snö från taket. Matade räven. Blev utan ström och satt med endast en kandelaber tänd, och brasan sprakande och myste. När strömmen går där blir det verkligen kolsvart. Det ligger ju så ensligt till.

Jag har ätit massor av palt och köttsoppa och klimp och sju sorters kakor.Sedan har jag och Anna och mormor fjantat oss så att vi skrikit av skratt. Min mormor är en av de absolut roligaste människor jag känner. Tack Gud för den här helgen!

Leo!

image1660

Idag var jag en leopard i en klänning som min syster gjort.
Rosa läppar och matchande nagellack.

Tjusigt

Stövlarna är Vagabond
och toppen Christina Ribel

Leo är förövrigt ett namn som fyller mig med skräck, sedan jag sett Twin Peaks allt för mycket

att komma hem är sannerligen ingen schlager

Jag har varit bortrest
Nu är jag hemrest
Att komma hem är sannerligen ingen schlager
Det är trevligt i tio minuter tills den Svåra Ångesten kommer krypande över mig
Har så mycker mycket mycket att göra just nu att jag inte vet vad jag ska ta mig till
Nu ska jag i alla fall sova
Tack för era fina kommentarer!

Poutie!

image1657

Nu reser jag iväg. På sommaren reser jag med
stil.
På vintern reser jag helt utan.
Imorgon planerar jag att bära enbart långkalsonger på bussresan. Min syster är här och nu reser vi dit där det är många många minus. Och djup djup snö.

Ha en fin helg allihopa.
Och välkomna hit alla nya läsare
Och välkomna igen alla gamla läsare
Ni kan ju kika på mitt pout medans jag är borta

kram

äppelmunkar

image1655

Det alla måste förstå är att äppelmunkar är en väldigt lämplig frukost.
Tack baby!

Utmanad!

Jag har blvit utmanad av lite olika personer, att göra lite olika saker. Antog en liknande utmaning i våras och eftersom att jag är en latröv kopierar jag svaren rakt av.

Den utmanade ska skriva sex (åtta?) underliga/egendomliga saker om sig själv i sin blogg. Sedan utmana sex nya att göra samma sak. Här kommer mina:

 1. Jag hade tåtutte när jag var liten. Jag hade två nappar i munnen och två speciella nappar för att ha mellan stortårna. Jag vet inte vad Freud skulle säga om detta, men jag säger : Skitabra! Nu är jag nämligen sjukt bra på att nypas hårt med tårna.
 2. Jag drack välling i nappflaska tills jag började mellanstadiet. Urs, pinsam grej. Nu erkänner jag det, och förklarar samtidigt varför jag har så utåtstående framtänder.
 3. Jag fick frukost på sängen av min pappa varje morgon ända tills jag började gymnasiet. Vad kan jag säga? Matvägrande pubbeunge kombinerat med världens snällaste far. Det här är resultatet!
 4. Jag har svår separationsångest och måste säga "hejdå huset" eller "hejdå skolan" eller "hejdå graven" högt för mig själv när jag ska skiljas från något.
 5. Jag kan inte slänga tex bananskal från en banan jag tagit hemifrån, i soptunnan på jobbet. Jag måste ta hem skalet och slänga det där. Annars känner jag mig ledsen för att bananen inte får bli "begraven" där den har "bott". Oroväckande
 6. Jag har aldrig rökt i hela mitt liv. Inte provat. Heller aldrig druckit alkoholhaltiga drycker. Men jag får ju dricka vin rätt ofta, eftersom att jag tar nattvarden!
 7. Jag intervjuvar mig själv när jag är ensam: Clara, vad anser du egentligen om Britneys kollaps? Hur reagerade du när du insåg att det finns ett patriarkat i samhället? osv...sedan debatterar  jag högt för mig själv.
 8. Om jag sitter och råkar spänna ena skinkan, måste jag spänna den andra lika många gånger. Om jag spänner för hårt så måste jag spänna skinkorna på lite olika sätt tills kroppslig inre harmoni uppnåtts.
Jag utmanar
Jutta, Linda K, Miri, Ragnhild, Sanna och Elina

oldies

image1654

En gamal goding från mitt gamla sovrum.
Jag gillar tapeten, bordet, stämmningen.
Ja allt!

nymf

image1649

Kjol: Nymph
Halsband: Vintage
Blus: Vintage
Skor: Vintage

toppsnäcka

image1648

Jag kände att det var dags för Dagens Clips igen. Idag får ni röda snäckor!

check on it

image1639
image1647

Idag har jag:
Plockat in mossa till mina julgrupper.
Fikat två långa fikan med två fina flickor
Tittat på när Jakob lagat äppelmunkar och blivit så uppjagad att jag tappade känseln i överkroppen och var tvungen att vila. Det är jag i ett nötskal. Som barn som svimmar på julafton av anspänningen.
Hujeda mig!

I alla fall.
Kjol: Vintage
Skor: Din Sko
Korsett: Vintage
Och kofta: Fifth avenue shoe repair

Kära H&M

image1636image1637image1638
Om man vill ha paljetter, och det vill man ju ha eftersom att man saknar egen vilja, vill man ju helst av allt ha en paljettkavaj. Mycket roligare än paljettkjolar. Extremt snyggt till precis allt. Finns på H&M.
H&M, jag tycker att ni har varit snåla med mig. Jag har inte fått ett pilliskit av er fast jag nämnt er i trehundra blogginlägg (på senare tid ganska neggo sådana) men ändå. Nu tycker jag att ni ska ge mig lite credd för det och skicka kavajen till mig så att jag kan glittra som en julgran. Jag har en spelning och då måste jag vara chic. Jag kan till och med sjunga några jullåtar om er: Bereden väg för H&M och H&M H&M strålande H&M.
Om jag inte kan få kavajen vill jag ha västen. Och om inte det går vill jag ha kjolen. Jag tar gärna alltihop. Hör ni det? Snålisar.

Mvh Underbaraclara

Hårologi

Här kommer, i kronologisk ordning eller röra, några av de frisyrer jag haft det senaste året. Att klippa sig kort är kul. Befriande. Bra. Jag rekomenderar det till alla tjejer som sitter hemma och kanske vill. Kör i vind. Man ångrar sig nästan aldrig. Och gör man det finns det ju bara fler anledningar till att bära en tjusig peruk!

image1627 image1613
image1625image1616image1617image1631image1632
image1624
image1623oh egg cup, fill me up

image1612

Söta äggkoppar gör frukosten mycket roligare.

länkar och bloggkoll

Ni har väl inte missat att ni på bloggkoll kan prenumerera på alla era favoritbloggar? Väldigt trevligt och bra på alla sätt. Själv missar jag aldrig några inlägg från mina favoritbloggar, eftersom att de ligger i min länklista här på bloggen. Kolla in!

Förövrigt vill jag högtidligt välkomna rara Ragnhild till min länklista. Sjukt rolig och extremt inspirerande brud. Läs hennes blogg här.


Julbröst

image1609


Ash. Idag har jag och Jakob bjudit mormor Elsa på middag. Vi tog en sväng till Myrorna där julpynt inhandlades. En underbar ljusstake i formpressad plast som ser ut som långa bröst. Självlysande bröst! Hurra!

Kjol: vintage
Skor: Din Sko
Topp: H&M
Smycken: Vintage

en annan görare

En kompis till mig som verkligen är en görare och inte bara en hörare är Sanna. Läs här vad hon gjorde med IDOLSebastian.

Din gåva!

image1608

Sjukt mörkt och suddigt och grynigt.
Men det var ändå fint ikväll på bönegruppen.
Vi var hos mig och åt blåbärspaj!

Idag höll jag i undervisningen och jag pratade om meningen med livet och våra särskilda gåvor som vi fått av Gud!
Sedan gick vi ett varv runt bordet och sa några specifika gåvor som vi tyckte att de andra hade. Några är fantastiska musiker. Några är fantastiska lyssnare. Några är bra på att se folk som mår dåligt och hjälpa dem.
Sedan utmanade jag alla att de imorgon skulle öva på precis den grej som var deras gåva, låta någon annan människa få nytta av den och nästa vecka redovisa resultatet.
Jag försöker vara en görare inte bara en hörare. Det är lättare sagt än gjort.
Undrar vad jag ska göra av min gåva?!
Vad gör du med din?

utslagen

image1607

Min ros har äntligen slagit ut.
Jamen!
Jag känner mig helt utslagen.


när man inte kan koncentrera sig

Saker att tänka på när man pluggar och läser tredje teatermanifestet i rad;

Gud i himlen, vad Strindberg var skitnödig...fåsenu, jag inte läst den här sidag en gång redan?
Jag borde kanske flytta på den där blomman? Den trivs nog inte ovanför elementet...
Jag ska flytta lampan när jag läst färdigt, framför spegeln blir det ju mycket ljusare. Eller blir det tomt i fönstret då? Nu får jag inte tänka på det någe mer, nu ska jag läsa...
Fan vad svåra ord
Jag fryser, jag tror jag ska koka te...nu får jag inte tänka någe mer på det, jag får koka te när jag läst färdigt...
Vad är det som låter?
Ah, köksfläkten
Jag kanske borde anteckna det här. Att flasha med på tentan? Jag orkar inte hämta papper. Fast jag borde. Åh, varför tog jag inte med mig pappret hit? Och då vill jag skriva med min bra penna. Undrar om jag tappat bort den? Nej föresten, den låg ju i väskan...nej nu måste jag koncentrera mig... den låg intrasslad i min MP3. Den kanske blir repig? Jag borde packa upp väskan nu så att jag har det gjort. Nej nu får jag inte tänka på det någe mer, nu ska jag läsa...jag vill bara kolla bloggen....nej läs färdigt först...jo bloggen snabbt bara, nej läsa, jo, nä, johoorå, nu kokar jag te och kollar bloggen. Fan va gött.

Här är jag

sjalgömman

image1605
image1606

Sjalar är bra när man fryser, är trist eller vill gömma sig.
Jag tror jag drar på mig en idag av samtliga anledningar

You're the one that I want!

image1604
Inspirationen till att gå omkring i "bara" tights fick jag ju av Olivia Newton John i den
här scenen! Och det är tydligen fler som tänker samma sak.

Tightsen har min syster sytt till mig i present
Korsetten är vintage
Skorna är från Din Sko

Twin Peaks

image1598


I torsdags, efter en lång skoldag kom jag hem och låste upp ytterdörren (daaah). I köket stod Jakob och bakade nyttiga munkar! I den mån de nu går att göra nyttiga. Anledningen är att vi ser Twin Peaks just nu, och för att få rätt feeling behövs munkar, de äter de hela tiden i serien nämligen. Det är så sjukt mysigt att spendera en torsdagskväll framför en TV-serie man har på dvd och alltså kan mata i all oändlighet. Och Twin Peaks är så sjuukt bra. Audrey är het och Cooper stilig. Och jag kan knappt sova om nätterna för att det är så otäckt. Alla pratar jämt om den här serien, och jag har tyckt att det var överdrivet och förmodligen överreklamerat. Men den är inte det! Åh. Den är fantastisk! Men ge inga spoilers hörrni, vi är inte mer än halvvägs.

observera: Det är inte munkarna på bilden som omnämns i brevet

rd lips

image1592
image1590image1591

Hur du ska äta

image1597


Åhå jaja. Jag sitter här och mår dåligt. Anledningen är att jag igår stoppade in två stora kalamataoliver i munnen. Och samtidigt som jag försökte äta rent den ena kärnan och läsa baksidan på ett juicepaket svalde jag den andra jättestora vassa kärnan. Jag kände hur den lixom skrapade upp mitt inre där den for iväg. Ah, vilken panik! Hur ska jag bajsa ut den lixom? Den är ju typ ett spjut. Uschiamej.
Jag tycker att ni alla ska vara väldigt försiktiga när ni äter. Det kan faktiskt hända att man sväljer fel och dör. Uschiamej. Speciellt apelsiner ska man passa sig för. De är perfekt strupstorlek och det säger bara schluuurp så sitter de där och du kvävs.
Anledningen till att jag säger det här är att jag är en väldigt hetsig människa som ofta råkar ut för olika saker. Därför vill jag råda er alla att vara mindre hetsiga. Annars kan det gå som för mig: En gång höll jag på att kvävas när jag pratade och åt hamburgare och satte i halsen. Jag började banka på mina bordsgrannar som trodde att jag skämtade. Tills mamma fick syn på mig och gjorde den där
Heimlichmanövern. Då hade jag redan fallit ihop på golvet.

Ni brukar ju gilla att jag kommer med massa tips och förslag. Nå. Här kommer sådant som ni borde lärt er för länge sedan, och ändå inte följer.
 • Prata aldrig med mat i munnen (du kan kvävas det ser dessutom äckligt ut för bordsgrannen)
 • Ligg inte och ät
 • Skratta absolut inte med apelsin i munnen
 • Och ät för guds skull inte när ni är hetsiga, förvirrade eller stressade. Då kan du bli tvingad att bajsa spjut.
 • Och slutligen och allra allra viktigast. NI MÅSTE LÄRA ER HEIMLICHMANÖVERN så att ni kan rädda livet på era vänner och familjer ifall de håller på att kvävas. Klicka på länken här och öva sedan på en kompis. Hade min mamma inte kunnat det hade ni inte läst min modeblogg just nu.

Då frågar ni mig: När och vad får man egenligen äta då?
Ingenting. Aldrig, svarar jag. Köp Nutrilett och kör in en slang i näsan.

mirror me

image1596image1595

nailpaintinginabowl

image1588

Söta nagellack blir ett fint stilleben i en skål. Då kan man titta på dem och bli glad fast man inte har dem på naglarna.

lager på lager

image1587


När det är vinter är det kallt när man bara har strumpyxor. Det löser man genom att dra Försvarets yllebenvärmare övere stövlarna och upp över hela låren. Varmt och gott och armyfint. Det känns som att jag är med i finska vinterkriget allra minst.

Situation Anhörig

Eftersom att jag vet att flera av er som läser min blogg har föräldrar eller andra anhöriga som är missbrukare tänkte jag länka till en otroligt stark och viktig blogg om just det fenomenet:

Situation anhörig

babusjka

image1586

Det var kallt ikväll när jag cyklade från kyrkan. Kinderna blev ännu mer äppellika än vanligt jag kände mig lite...rysk eller nått!

vilken hund matar du?

Ikväll var jag på ungdomsmöte. Där predikade Emil om någonting som verkligen berörde mig. Han beskrev när Anna Skipper lägger fram vad en deltagare i "Du är vad du äter" proppat i sig under en vecka. Vilken chock och insikt det blir för den människan.. På samma sätt är det med tankar. Man skulle lika gärna kunna säga "Du är vad du tänker". Om man skulle lägga fram folks alla tankar under en vecka skulle de nog bli både chockade och äcklade. För hur många dåliga tankar fyller man inte sin hjärna med varje dag?
          Det finns ett talespråk från indianerna som går så här "Det är två hundar som slåss i mitt huvud. En vit och en svart. Vem vinner?  -Den jag ger mest näring."  Precis så tror jag att det är. De tankar jag ger mest näring, tror jag mest på. Och dåliga tankar kan vara farlig, därför att de föder dåliga känslor.
          Jag har bestämt mig för att ge plats för så lite dåliga tankar som möjligt i mitt liv. Nog för att de är omöjliga att utesluta helt. Men några konkreta åtgärder har gett resultat. Jag har slutat se på TV nästan helt, vi har inte ens något abonemang hemma. För MTV och TopModel sabbar min självkänsla på en kvart. Jag har också slutat läsa några roliga men elaka bloggar som bara fyller mig med svarta tankar. Jag umgås inte längre med vissa kompisar. Personer som trycker ner mig eller andra och i vilkas sällskap jag blir likadan. För jag mår ju dåligt av det! Jag kan inte föda min hjärna med negativa tankar. Jag måste skydda mig själv.

Jag tänker att Gud kan se mina tankar på bordet i slutet av varje vecka. Och att han kikar på dem och har förbarmande över min otillräcklighet. Men också hjälper mig att tänka bättre tankar. Vackrare tankar. Så att jag ger näring till rätt hund. Så att säga.

en skvätt paljett

image1585
image1584

Vad gör man när man verkligen vill ha en paljettopp men inte äger någon? Jo man letar i sin killes garderob. Och se, där hittar man en rosa tjusig sak som glittrar. Och man slipper shoppa nytt.
Inte kattskit inte.

en rar porslinspjäs

image1580

image1583

Titta vilken rar liten skål jag fick av mamma häromdagen. Hon hade hittat den för femton kronor.
Jag tror att jag ska förvara små karameller i den. Men de måste vara söta att se på, inte bara att äta. Det ska vara fint i den fina skålen.

versace eller?


image1579image1577image1574

Vad gör man när man inte har någonting att göra? Jo, man sminkar sig och sätter upp håret i en turban. Precis som man alltid har gjort. Förutom att nu fotar man det dessutom till bloggen. För att ni ska få se.

Sminkningen är gjord genom att jag kladdat juicy tubes på läpparna (bättre än Karlssons Klister) och sedan doppade jag hela truten i 24 Carat från Make Up Store

elephant

image1568


hey pretty elephant, blow your horn

tappa oskulden

Idag blev jag av med oskulden. Någon gång ska vara den första. Jag har ju provat lite grann då och då. Men idag gick jag hela vägen. Jag pratat givetvis om min läppstiftsoskuld. Idag hade jag megarött läppstift hela dagen och ansträngde mig verkligen för att inte vara obekväm. Lyda mina kloka läsares råd om att le stort och gå fort.

Varje gång man blivit av med en modeoskuld så känner man sig så avantgard. Jag minns hur jag tappade min klänningsoskuld i kyrkan, min stilletklacksoskuld för fyra år sedan och så idag, när jag bar läppstift i skolan, tappade jag läppstiftsoskulden. Åh. Det är en sådan befrielse. För det är ju lixom en sak att gå på party i röda läppar. Eller när man ska ta en tjusig fika med lika tjusiga vänner. En helt annan att ha det i sin seminariegrupp där alla bär tofflor och fleecetröja.

Ibland skriver någon och säger "Jag skulle vilja klä mig mer som du, men är orolig för vad för vad alla ska säga." Mitt enda råd är att helt enkelt bestämma sig för hur man vill leva sitt liv. Om kompisar får vara med och bestämma ens klädstil, hur ska man då kunna fatta självständiga beslut i viktigare frågor? Sätt ner foten nu, så slipper du göra det sedan. Och bär "jättetokiga" kläder en dag. För då kommer allting som inte är lika tokigt, fast kanske ändå extremt, kännas mainstreamskönt där du skrider fram. Man måste lixom lura sig själv.

Nå, vilken modeoskuld tänker du bli av med i veckan?!

check

image1562image1563

Kjol: Vintage
Topp: Christina Ribel
Stövlar: Din Sko
Bälte: Vintage
Kappa: Object
Halsduk: Vintage
Väska: FriisGud och lussekatter

image1559
Ikväll har mina älskade föräldrar varit här. Mamma hade bakat lussekatter (åh - de blir så goda med kesella i smeten) Så mysfikade vi och satte upp gardiner. Nu saknas bara gardiner i matsalen. Det är så fint. För allting som vi hitills har införskaffat i huset har vi typ fått. Coola femtiotalsgardiner från faster, supertjusiga 60-talslampor av mamma, finporslin som vi ärvt. Ja allt har verkligen ordnat sig till det bästa. Gud är så god. Precis som lussekatter!

Läppstiftsburen ungdom

image1558

Jag försöker öva upp mina läppstiftsnerver. När jag använder läppstift är jag så rädd för att kladda. Få på tänderna. Tandköttet. Handflatan. Håret och slutligen kläderna. Ja ni fattar.
Jag gör alla trick jag har hört. Måla, bit av, måla, pudra. Sug på fingret. Osv. Har ni, läppstiftsburen ungdom, några visa råd till mig utöver dessa? Hjälp mig då!

Sedan vill jag säga tack till två Julior som hjälpt mig med bloggen. Tack.
Juvlia och
Julia.
Ni kan va gölliga!


bokmärken

image1553

image1554

Mammas gamla bokmärken är fina att sitta och plocka med. Då känner jag mig som Anna i Barnen i Bullerbyn. Det är flott.

ascociala svensken

Jag blir tokig på den blyge svensken och dess otroliga dumhet. Jag var på Clas Ohlson häromdagen. I en trång passage blockerade jag vägen till glödlamporna. Ett par i medelåldern behövde gå förbi. Men istället för att säga till stod de och trampade och hummade och harklade.
Jag fattar inte grejen?! Kan man bara inte säga sitt ärende? Hur kan man vara så blyg/besvärad/ohövlig att man inte ens kan klämma fram ett "Ursäkta kan jag få komma förbi?" När jag märkte vad de gjorde putade jag ut
rumpan så att det blev ännu trängre. Vändre ryggen till och började läsa noggrant på förpackningen i handen. Så gör jag i ren protest mot att den ascociale Svensken. Vill de att jag ska flytta på mig kan de väl ändå använda munnen! Ibland tar folk mod till sig och smyger (slickad mot väggen) bakom mig för att, gud förbjude, inte nudda min kropp med sin. Ibland tränger de sig förbi med vassa armbågar som gör ont. Ibland går de helkt sonika en jätteomväg för att komma förbi. Plötskigt dyker de upp på min vänstra sida och står och hummar där istället.

Efter tre långa minuter, väste kvinnan fram ett indignerat:
-"Fåår vi komma förbi här"

- "Nej men herregud, förlåt, stod jag i vägen? Varför säger ni inget!" blev mitt svar.
Idioter!

Åh, mat!

Läste någonstans om hur tjejer, respektive killar tänker på mat. Artikeln påstod att nästan alla tjejer tänker till en sekund innan de stoppar mat i munnen. Lixom väger för och emot mellan varje tugga. Och jag kom på att jag gör precis så. Om så bara i en nanosekund, reflekterar jag över allt jag äter. Känner efter om det är ok att äta det.

Och efter att ha hört runt bland mina tjejkompisar har jag märkt att alla andra gör samma sak. Utom en tjej, Navina, som är så sanslöst skönt obrydd. Hon käkar choklad alla dagar i veckan om hon känner för det. Och jag får känslan av att det är så killar äter.

Jag älskar att Navina är sådan. För när jag är med henne blir jag nästan likadan. Glömmer bort att tänka på maten. Bara äter. Det är fint. Det ska jag göra oftare. Det lovar jag. Hör ni det alla tonårstjejer som sitter därhemma och läser: Det är inget kul liv att leva, att jämt reflektera över allt man stoppar i sig. Det är roligt och hett med folk som bara äter. Det är någonting så djurisk ursprungligt och livsnjutande över det. Och vem vill inte vara sådan? Jag vill! Åh, Navina, jag vill vara som du!

Mrs Bennet och mina vänner

image1551

Igår var Maria här. Underbart! Hon hade med sig små gulliga presenter. Bland annat luktsalt. Det är ju perfekt. Nu ska jag bli som Mrs Bennet i Stolthet och Fördom. Varje gång någonting upprör mig tänker jag svimma. Då får omgivningen väcka mig med luktsalt och ge mig te och säga f'låt! Det kommer bli trevligt.

Förövrigt har jag ju världens snällaste vänner. Sanna kom förbi mig med hembakade kakor häromdagen. Hon tyckte att jag behövde muntras upp. Åh. All kärlek.

Den enarmade banditen

image1550


Det är ju jag! Bien sûr!

Kjolen är Nymph och korsetten vintage.

Intelligenstest

image1547A image1548B image1549C

Det här är ett intelligentstest av typen de använder vid casting av programledare till NRJ, och garanterar således inget automatiskt medlemskap i Mensa. Betrakta bilderna noga.

 1. Vilken är nästa naturliga fotkombination?
 2. Vilken färg har strumporna?
 3. Rent logiskt, när tvättades de sist?

Tack för det!

Hallihallå.
Tack till er som röstade på mig i
Hannas tävling. Det var flott! jag bidde oresonligt glad!
Och tack för alla rara kommentarer ni jämt skickar om dittan och dattan och duttan och pruttan.
Ja, ni fattar.
Pöss

farsdag

image1545

När det är farsdag och man inte har paketpapper är goda råd dyra. Frystejp och bilannonser får agera omslag. Förhoppningsvis märker han inget.

pärlor och sådant

image1544


Pärlor är finast många tillsammans. För att ge tyngd åt detta argument citerar jag en riktig dignitet inom området, nämligen mig själv:
 Lagom är för lite. För mycket är aldrig nog.
Kan appliceras på allt som är fint.

pruttdag

image1541image1540
image1542image1543

Idag är en stressad pruttdag. Inte kul.

Men Maria, min älskade vän, kommer hit på lite kåldolmar. Jag känner mig nästan nervös, det var så längesedan vi sågs...

Mamma har lagat min favoritkjol från H&M. Perfekt att ha en sömmerska som grejar allt åt en! Tack mamma.
Till den hade jag min tjusiga flickiga angoratröja. De ser hemskt pryd och rar ut, tills man vänder sig om och visar hålet i ryggen. Aoorrw lixom!

I skolan idag fick min klass gå modevisning inför varandra. Det var väldigt obekvämt och pinsamt. Det är så konstigt, för jag kan uppträda på en konsert för 500 personer, men blir jättenervös av att strutta litegranna framför min klass.

Och jag har lixom bytt ämnde åtta gånger i detta inlägg. Nu slutar jag

pöss då.

söndagsdetaljer

image1537
image1539

Jag hittade en förtjusande godisskål i pressat glas hos tant Märta. Jag samlar på färgat pressat glas så den kom väl till pass. Särskilt fint bidde det att plantera en murgröna i den.

söndagsfin för kyrkan...

image1534image1533

Inte. När jag skulle cykla till kyrkan regnade det och var så moddigt på vägen att det bara inte gick.
Istället stannade jag hemma och städade. Lagom kul.

Mor och far kommer hit på farsdagsfika idag. Det blir fint!

Jamen

HJÄLP

Hallihallå. Nu behöver jag er hjälp.

Vet någon händig liten kvinna hur man egentligen ändrar bakgrunden till bloggen?
Snälla söte ge mig en detaljerad beskrivning i så fall.
Jag går bet

idol

Det här tyckte jag var roligt.

Ja, vad ska man säga Peter? Det är ju inte roligt att bli utsatt för kritik, när man brukar vara den som kritiserar. Så jag förstår att du inte gillade det.

" D
åligt och ovärdigt "? Visst är det trist att inse att det man ger ut får man tillbaka?


och håret då?

image1530

Och håret då?
Jo det ordnade sig.
Efter tre timmars slit hos frisören

Nu är jag blek och ser ut som ett litet barn
Min irriterade hårbotten lyser igenom rosa.

allt som glittrar är inte guld

image1526

I min skattkista

dansbana

image1523image1524image1525

Idag var jag och Jakob på museum. Och promenerade. Och jag provdansade den gammeldags dansbanan. Det var fint. Och kallt.

Och nu sitter jag och bloggar och kikar ut genom fönstret. Snön lyser upp trädgården så fint.
Finfint.småbarnsförälder

image1519

Häromdagen var Elina och lilla Milly på besök. Jag tycker att det är så himla roligt att min bästa kompis har barn. En annan tjejkompis väntar barn. Det är så roligt att se att man kan skaffa barn när man vill. Man måste inte vänta tills man har gjort karriär och är trettiofem år gammal. 21 års ålder funkar minst lika bra.

Här är mitt orangea huvud dessutom.

saker man blir glad av

image1518

Färgglada gojor i öronen.

serveras väl kyld

image1515

Världens enklaste när man är sugen på sött.
Apelsiner, kokos och russin. Varieras i det oändliga.
Ätes väl kyld. Så att det ilar i tänderna

Inte Debbie Harry i alla fall...

image1514

Alltså. Jag är ju blondin nu. Igår efter tentan bestämde jag mig för att som belöning bli
Debbie Harry. Tre blonderingar senare och jag är fortfarande bara orange. Ni vet sådär whitetrashfärgad i håret. Det fulaste jag någon sin sett. Akut beställdes tid på salong. Blir inte det bra så rakar jag bort alltihopa. Jag är inte knusslig. Men det kanske drar kallt?

Tills vidare bär jag huvudbonad så att endast luggen sticker fram. Den är lindrigt orange och gör mig bara en aning grisrosa i ansiktet. Man får vara glad för det lilla.

rånarchict a la H&M

image1513image1512

Ser ni strumpbyxorna här? Ser ni tändstickan som ligger bredvid? Ser ni storleken? De är köpta på H&M. Det är onesize. Om jag tar i så jag spricker kan jag nästan använda dem som hotpants.

Men eftersom att jag är en sådan kreativ kvinna kom jag på att man kan göra en jättesöt huvudbonad av dem istället. Rånarchict lixom! Och spets är ju så på modet just nu!

Jag tror jag ska uppsöka H&Ms huvudkontor i den här. Fråga om hur de ser på termen "en levande landsbyggd" as in : människor ovanför stockholm vill också handla på H&M trend. Vill också ha designersamarbeten. Vill också ha strumpbyxor som inte bara består av gren.

Jag menar det.

H&M bryter mot mänskliga rättigheter

Nog för att jag dissade Roberto Cavallikollektionen ( inte Roberto - bara H&M).
Men nu jeflar er jag ARG! Den stad längst norrut där kollektionen - designermode till alla höhö - släpps är UPPSALA! Are you freakin kiddin me?
Detta bevisa bara att H&M verkligen är det korkade skitföretag jag alltid misstänkt dem vara. Designerkläder till alla mjämjämjäää.

Gå och dö.

Jag sörjer med alla norrlänningar som nu inte längre får chansen att slåss om en leopardmönstrad elektrisk polyestertop för 600 spänn. Det är väl ändå en mänsklig rättighet?!

hänga om

Har varit och jobbat idag vilket var en väldigt skön kontrast till allt skolarbete. Hela dagen gick åt till att hänga om i butiken. Det är det roligaste jag vet och jag glömmer tid och rum och toa och mat. Nu är jag helt knäckt. Men glad. Gjorde ett väldigt fint och tacky S&M bord, nitar lack och läder. Åh, det är så terapeutiskt att hänga om.

Nu ska jag laga mat och sedan ska jag tvinga Jakob att stretcha mig. Det är så erbarmligt trist att göra själv. Men rena massagen om någon annan gör det!

Flickan som var en lampskärm

image1511


eller

toaletten som gick i baklås

eller

Fuskpälsen som spelade äkta

Jag vet inte vad jag ska döpa mina memoarer till


knäpp upp

image1508image1509

Alla förstår ju att knappar trivs bäst i en gammal plåtburk. Där skulle man ju själv ligge om man finge välja. När tråden gingo av, knappen lossnat, kappan blivit slängd: Snällesöte låt mig få vila där.
äsh

phonebooth

image1501

Min perukfrisyr.


jesusflashad

Idag, efter tentan (som btw gick super!) stod jag med några kursare och diskuterade tentaftesten som skulle vara ikväll. De undrade om jag hade tänkt komma.

- Jaa...jag vet inte om jag kan...jag ska till kyrkan...
Spridda fnitter. Ingen förstod om jag menade allvar eller inte.
- Vadå ska du sjunga kör eller?
- Nej jag ska på bönegrupp.

På detta följde en tystnad lika obehaglig som om jag visat stjärten och bett dem klämma. Det blev stelt. Beklämmande stelt. Tills jag skyndade därifrån.

Åh. Det finns ingenting som är så roligt som att jesusflasha folk man känner ytligt. Jag går ju inte direkt omkring och berättar till alla jag träffar att jag är kristen. Lika lite som jag berättar att jag är feminist eller har en blogg. Men tillslut kommer ju det där tillfället. Då man kan berätta. Eller fortsätta tiga. Och det kändes som att de önskade det senare alternativet.

Så. Nu återstår det att se hur de behandlar mig på måndag.
Jag kanske ska ta dit en boombox med Carola?

karameller i ögat

image1496
image1497
image1498image1489

Färger. Åh färger. Vad är inte bra med godisfärgade ögonlock?!

navelskådande

Ikväll bestämde jag mig för att lägga skolböckerna åt sidan. Istället for jag på bönegrupp. Det var så värt! Bara jag och Ylva var där idag. Vi låg i soffan och käkade munkar och snackade sex före äktenskap, skolan och gruppdynamik. Ah, vilken härlig blandning.
Jag tycker om att umgås få. Helst två. Tre går också bra. Då kan alla prata och ingen behöver lyssna. Man avbryter varandra och bubblar över och byter ämnen och är aldrig tyst.

Förövrigt kom jag att tänka på en fråga jag fått flera gånger. Du verkar vara så lugn och trygg, hur gör du? Jag har klurat en del på det. Funderat på var i all världen min förtröstan kommit ifrån. Men det enda svar jag kan ge är det här.

Herre, du rannsakar mig och känner mig. Om jag står eller sitter vet du det, fast du är långt borta vet du vad jag tänker. Om jag går eller ligger ser du det, du är förtrogen med allt jag gör.     Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. Var skulle jag komma undan din närhet? Du skapade mina inälvor, du vävde mig i moderlivet. Du såg mig innan jag föddes, i din bok var de redan skrivna, de dagar som hade formats innan någon av dem hade grytt.

Det gör mig trygg. Vad finns det att frukta?

P1

Alltså. Dagens första högtidsstund är på morgonen klockan nio. Då lyssnar jag på hysteriskt tokiga människor som ringer till P1 och diskuterar politik och samhällsproblem med en sur Täppas Fogelberg. Jag lovar - ren och skär underhållning!

Andra höjdpunkten är mellan klockan fyra och klockan sex på eftermiddagen. Då lyssnar jag på Studio ett i P1. Perfekt. Massor av nyheter, politik och samhällsfrågor. Samtidigt som man hinner skala potatis, diska eller blogga. Det är fint. Prova själv vettja. Man blir så smart.

På fredagar klockan tio sänder P1 dessutom programmet Stil. Om kläder, stil och ljuvliga saker.

Nämnde jag att jag gillar P1?
Ja' gillart!

Leka affär

image1483
image1485image1484
image1486
image1487
image1488

Leka affär var en favorit när jag var liten.
Precis som för min mamma.
Den här söta leksaksaffären i kartong, som tillhört henne ligger hemma hos mormor.
Och jag tycker fortarande lika mycket om att leka
Det är särskilt kul att leka när jag är på jobbet - i en riktig affär
Som en barndomsdröm som går i uppfyllelse

grått

image1481

Idag har varit en hysterisk dag.
Plugg plugg plugg. Tenta imorgon.
Vädret är grått.
Humöret rätt grått.
Kläderna bidde därefter!

Klänning: mormors gamla kjol
Kofta: Gina Tricot
Stövlar: DIn Sko
Strumpisar: H&M

Jag blev så himla glad när jag kom hem och fick läsa alla fina kommentarer ni skickat. håhå jaja!

hemma

image1476image1477image1478
image1479

Nu är jag hemma igen. Åkte buss i åtta timmar. Med fyra rejäla paltar i magen. Mormor erbjöd sig att korka igen rumpan på mig, så att jag var fylld hela resan. Det behövdes inte.

Jag har varit i allra vackraste djupaste norrland.
 När jag kommer dit med förmiddagsbussen brukar jag skynda mig ut. Ut på ängarna och promenera. Och varje gång undrar jag vad det är som känns så konstigt. Sedan kommer jag på det. Det är den kompakta tystnaden. Som nästan gör ont i öronen.
Vilsamt.

Jag har ätit. Varit ute i snön tills jag blivit iskall. Somnat i det varma köket bredvid vedspisen.
Ah. Gott i mig!
grinolle

Jag går omkring här hemma och är tjurig. Suckar och stönar över min onda rygg. Hasar fötterna efter mig och slår tårna i golvtrösklarna och armbågsnerven i dörrkarmarna. Ylar av smärta och muttrar till svar när Jakob vill hjälpa. Packar och suckar och spelar martyr.
Jag reser bort imorgon. Skönt att komme iväg ett litet tag. Tänka på annat. Men det är åtta timmars bussresa jag har framför mig. Och att stiga upp vid kvart i fem på morgonen känns inte heller särskilt upphetsande.

Jag  är grinig kort sagt. Klagig. Och därför förpestar jag bloggen.
Nu ska vi i alla fall gå ock köpa apelsiner. Det enda som kan pigga upp mig ikväll.
Typ.

grinolle


presenter

image1474image1475

image1473

Jag älskar att få presenter och överraskningar. Och vad kunde göra mig gladare idag än att träffa
Kajsa på stan och få två underbara illustrationer i present? Den första föreställer, som ni kan se, mig och Aenigma. Det är verkligen en sådan där längdskillnad i verkligheten!

Helt grymma teckningar - som vanligt när det gäller Kajsa. Vad ska det bli av denna begåvade flicka måntro? En ny Liselotte Watkins? Jag tror det!
naturfrisk på flaska

image1468image1470

Jag gillar roliga saker som man kan äta. Den här nyttiga läsken var förmodligen det godaste jag druckit. Någonsin.Och vilken söt flaska. Mer sådant. Pillriga godisburkar och teckande läsketiketter gör mig glad.

skammen

Jag gick i min ensamhet och köpte en påse chips i måndags. Jag kände mig patetisk. Jag hade inte ätit någon middag. Orkade inte laga någon mat. Istället var jag tvungen att äta chips. Min kropp skrek efter det! Med bestämda steg gick jag iväg till kiosken. Som en narkoman som snart ska få sin fix.

En kille i min ålder stiger in i kiosken samtidigt som jag. Han blänger på mig misstänksamt. Och jag känner skuld. Skyndar mig fram och rycker åt mig en påse Lantchpis med dill och gräslökssmak , 19,50 och skyndar mig till kassan. Så att han inte ska se mig och förstå att detta är min middag. Tyvärr verkar han tänka samma sak. Raskt har han norpat åt sig en tidning och hamnar precis framför mig i kön. Stämningen är tryckt. Jag drar in huvudet i parkasluvan och försöker göra mig osynlig. Tiden går så långsamt. Tillslut har han i alla fall betalat. Innan han lämnar butiken tittar han sig hastigt omkring. Då ser jag att han köpt en porrtidning.

Jag insåg plötsligt, att det nog inte var jag som kände mest skam den där kvällen.
Lite nöjdare över mig själv traskade jag hem och åt chips.

yyyl!!

image1467image1466

Jäklar vilken dålig start på dagen. Kom till skolan klockan tio, med andan i halsen, för att få höra att vi istället börjar klockan ett. YYYL!! (för att citera Kajsa)

Idag är en stressig, fullmatad och alldelens ohanterlig dag. Jag längtar tills den är över.

Bajs

Kjol: Annas design
Skor: Vintage
Topp: Christina Ribel
Kavaj: H&M
Basker: Åhlens