Forgive them father

Åh vad jag blev förbannad! Var på yogan ikväll och kände mig särdeles trevlig och lycklig och harmonisk och som en god människa med hopp om mänskligheten. Och så kliver jag ut i hallen och upptäcker att någon stulit mina skor! Mina Fina Svarta Oldschool Adidas! Nya! Fina! Blanka! Storlek 41! Tusen kronor!! Någon skitunge har snott dem (jag gissar på pubbekille, inte många tjejer har 41or?). Och min första instinkt var "Jag ska bryta nacken av honom" Jag insåg sedan att det var ganska naivt av mig att lämnade skorna där. Stickande och lockande på karaktärssvaga människor.

Så jag försökte vända andra kinden till. Det var lite svårt att göra. Speciellt när jag blev tvungen att cykla hem i plastpåsar. Jag tröstar mig med att det är mest synd om stackarn som stal skorna. Han var kanske skodesperat. Mer än mig. Jag har ju rätt så många. Och han mår nog inte så bra just nu. Inte kan man njuta i stöldgods. Så jag bestämde mig för att förlåta tjuven. Be för tjuven. Åh. Jag citerar Lauryn:

Forgive them father for they know not what they do

Men jag är fortfarande skitsur!!

Kommentarer
Postat av: Emanuel

Lauryn?
Jag trodde han hette Jesus ;)

Postat av: Linda K

farao! vad surt. samtidigt kan jag inte låta bli att le lite vid tanken på dig iförd plastpåsar. hoppas du råkar ut för något riktigt bra istället i veckan som kommer.

2007-10-07 @ 22:17:37
URL: http://iabloggar.blogspot.com
Postat av: lisa

´vilket asshole!!! många tjejer har 41...

2007-10-07 @ 22:25:33
Postat av: sofia

äsch, jag har storlek fyrtioett. (men det var inte jag som tog dom, promise)

2007-10-07 @ 22:28:25
Postat av: Sandra

Jag har också blivit bestulen på skor. Det var under en danslektion för några år sedan. När jag kom ut var mina nya, fina skor borta. De var perfekta, extrem klack utan att se vulgära ut och i äkta skinn. Jag sörjer fortfarande.

2007-10-07 @ 22:36:35
URL: http://extrasalt.blogspot.com/
Postat av: Sanna

Klart man blir sur, jag hade bränt ner yogolokalen (eller kanske inte men iaf blängt på alla - alla är misstänkta till motsatsen är bevisad).

2007-10-07 @ 22:47:39
URL: http://sannapannan.blogg.se
Postat av: Marie

Beundransvärt! Jag har precis klickat hem boken "Kristendom för ateister". Ska bli spännande att läsa den, jag börjar nämligen misstänka att det bor en liten troende flicka inom mig. Den som lever får se.

2007-10-07 @ 22:49:31
URL: http://marie-larsson.blogspot.com
Postat av: Mrs S

Fy så tarvligt men glöm inte att "what goes around comes around"

2007-10-08 @ 01:40:41
URL: http://divineaverage.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Usch vad tråkigt, hade försökt tänka som du men ibland är det inte lätt.

2007-10-08 @ 08:43:02
URL: http://sidentuss.blogspot.com
Postat av: maria

Det svåra och fantastiska tricket, som man får öva på om och om igen, är ju att inte låta en sån händelse påverka hur man agerar i framtiden. Alltså, att inte utgå från att saker kommer att bli snodda nästa gång.
Förlåta tjuven? Alltså, helt ärligt så mår nog tjuven inte alls dåligt. Det var antagligen ingen stor grej. De fanns där, och om du var så dum att du lämnade dem, så är det DITT fel. Så är det nog tyvärr ganska troligt att den personen tänker.
Jag övar mig i att tvärsläppa sånt som försvinner. Fina skålen brakar i golvet i tusen bitar - poff borta släpp den BUMS. Skorna är ju svårare, för det var någon annan som bestämde sig för att du inte skulle ha dem. Men bara släpp dem! Fast... om det finns något man själv kan göra innan man släpper (eller samtidigt som man släpper) så ska man ju så klart det. Sätt upp en lapp till tjuven, vettja! Ge amnesti! Säg precis som du skrev här: du var på yoga, kände dig glad och stark och tänkte gott om människor. Sen var dina kära fina skor borta, och du fick cykla hem i plastpåsar. Du blev ledsen. Snälla ge tillbaka skorna. Lägg dem i en påse och ställ i receptionen.
Jag tycker mig märka att det är lättare att släppa om man gjort nåt sånt (till skillnad från att bli arg eller misstänksam).

2007-10-08 @ 09:47:23
Postat av: Anna

Jag röstar för marias lappförslag. Ge tjuven en chans att göra nåt bra av sin eventuella ånger. Det värsta när det händer så där på en speciell plats är ju att man/jag lätt skulle gå o misstänka alla jag möter på den platsen. Inte som när man förlorar nåt i en affäre eller på en tågstation liksom.

2007-10-08 @ 12:21:58
Postat av: underbaraclara

Emanuel: Same same :D
Marie: Fy vad grymt! Det låter underbart tycker jag! En bok man också kan kolla upp är CSLewis böcker om kristedom. De är grejt!
Maria: det där med lappen lät som en bra grej. Men jag vidhåller att tjuven absolut inte kan må särskilt bra. Om ens moral är så sne att man kan stjäla saker, måste man vara mycket illa därann. Och det där med att släppa saker är ju skitbra! Mitt bästa knep när jag blir sur är att be för den som är korkad. HJälper alltid!
Anna: Ja, det är så trist, man vill ju fortsätta att tro gott om människor.

2007-10-08 @ 12:30:31
Postat av: såfia

hej clara! du e så suuper bra! de måste ja verkliigen säjja! de e inte många som kunde tänka så fint! men nu vill ja be dej om lite hjälp, men de e ju bara en fråga, ja menar det är ju inte din uppgift att lösa andras problem heller ;-)
men nu e re så att ja måste hålla ett argumenterande tal i skolan om något aktuellt ämne. och hjälp va ska ja tala om? ja menar, de finns ju så mycket att ja inte vet vart ja ska ta vägen. men ja tänkte alltså fråga dej om du har nåra tips eftersom ja tycker att din blogg och det du skriver är helt fantstiskt fint! (ja besöker din blogg så gott som dagligen!)tack för mej, hej!

2007-10-08 @ 15:24:41
Postat av: underbaraclara

Såfia: Oj, vad rart skrivet! Tack och bock hörru! Det är svårt att ge konkreta tips när jag inte vet vad du tycker om olika saker och är engagerad i. I kategorin "Clara ryter ifrån" argumenterar jag för lite olika saker, kankse kan du hitta uppslag där. Flaskvattendendebatten tycker jag är viktig tex! Ett annat tips är att välja ett ganska smalt ämne, då det blir lättare att skriva. Tex inte bara jämställdhet, utan kanske snävare ämnen såsom kvotering, sexistisk reklam, diskriminering inom idrotten mm. Asch, skriv igen om jag ska utveckla svaret :)

2007-10-08 @ 15:30:27
URL: http://underbaraclara.webblogg.se
Postat av: Sara

Jag önskar dig all lycka till i ditt hus! Det låter helt underbart. Själv blir jag avundsjuk när jag bara har en helg med pojkvännen innan han åker till Kosovo i ett halvår.
Många varma hälsningar!

2007-10-08 @ 16:52:35
Postat av: Marie

Tack för tipset! Det ska jag göra.

2007-10-08 @ 16:57:39
Postat av: anna

kämpigt läge!!!

2007-10-08 @ 18:02:39
URL: http://aaccz.blogg.se
Postat av: Marie

Hej igen! HAr du något tips på vart kan jag hitta CS Lewis? Jag har letat på nätet men inte hittat :(

2007-10-08 @ 18:43:11
URL: http://marie-larsson.blogspot.com
Postat av: Fredrik

shit!

2007-10-08 @ 18:57:24
URL: http://www.fredrikfredrik.webblogg.se
Postat av: elinleticia

Marie: C.S Lewis böcker finns bla på bokus
http://www.bokus.com/b/9789171956125.html?pt=search_result

jag rekommenderar varmt "Anteckningar under dagar av sorg", som är bland det bästa jag läst.

2007-10-08 @ 18:59:24
URL: http://smuleliten.blogg.se
Postat av: Marie

Elinletcia: Åh tack! Ska genast beställa!

2007-10-08 @ 19:13:14
URL: http://marie-larsson.blogspot.com
Postat av: såfia

hej du här e ja igen! hon med argumentations-tema-svårigheter :) TACK snälla för ditt svar! ja blir så glad över såna människor som dej! =D som tar dej tid att fundera över andras problem!
ja har dock inte helt bestämt mej ännu, men det ordnar sej! du, ja tänkte fråga va det där kvotering betyder (heh, lite pinsamt men ja vet faktist inte det) annars var det där med reklamen en toppensak men det temat har vi haft ganska mycket om, så ja tror ja borde hitta på nåt lite annat.. ja har fundrat lite på om ja skulle diskutera om pensionärernas ställning, ja eller nåt sånt. men hur som helst tack och ha en fin dag! =)du är toppen!

2007-10-09 @ 16:00:57
Postat av: underbaraclara

Såfia: Haha, ok ! Vad roligt att du tycker så! Jag hjälper gärna till!
Kvotering innebär att man viger ett antal platser på en arbetsplats/ utbildning, för män respektive kvinnor, för att man ska få mindre könsuppdelat. Tex att ett visst antal sjuksköterskor, dagisfröknar ska vara män. Men jag råder dig att ta ett ämne som du är påläst inom. Det blir lättare. Det där med pensionärerna lät ju kul! Ett bra tips är ju också att argumnetera för någonting som ligger dig varmt om hjärtat. Du kanske ska argumentera för bättre vegetariska alternativ i skolkiosken, frivilliga gympalektioner eller någonting annat som du brinner för och klassen är intresserade av. Då kommer de att sitta som tända ljus när du pratar! Lycka till med alltihop! kram

2007-10-09 @ 16:14:51
Postat av: Cirla

hej! vad fin blogg du har måste jag säga :) men jag hajade till lite när du som kristen skriver du går på yoga.. vad är det för yoga, är den andlig? vad anser du om yoga-ideologin..? skulle vara kul om du bloggade om det.. men det är bara ett förslag :) GvD

2008-01-21 @ 21:19:13
URL: http://cirla.qaw.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback