snakes and bites

Hola! Nu ar vi pa Koh Lanta, men vi har bestamt oss for att fara harifran, Phi Phi var mycket finare och mycket farre jobbiga svenska hockaykillar. Idag atervandervi dit.

Vi har blivit sjuka! s\Som vanligt nar jag och Jakob reser bort rakar vi ut for massor av skit. Jakob har haft ont i ett ora, vi trodde att det var onroninflammation, men det var det nog inte. Jag har haft magsjuka i tva dagar. Inte kul. Men nu borjar vi i alla fall att krya pa oss.

For tva dagar sedan var vi pa djungeltrekking, det var en upplevelse. Vi akte forst elefant ratt lange, for att sedan fa en privatguide som visade oss vagen till ett vattenfall. Medan vi trekkade sag vi vilda apor och fladdermoss i grottor oh massa vilda flotta djur. Pa vagen hem gick jag sist och helt plotsligt kommer en orm ringlande mellan mina ben (svimma nu inte kara Annika Herrstrom) och jag skriker till. Guiden kommer genast farande och undrar om den bet mig. No svarar jag. Good. Very poisonus. Dangerouse. Jahapp men det kandes ju skitbra med tanke pa att jag var barbent i flipflops! Tank om den bitit mig! I alla fall. Innan vi ater var trygga vid lagret motte vi tva farliga ormar till.

Forovrigt har vi det ratt flott. Ni skulle bara veta!!

Jag har forstatt att vissa lasare har Claraabstinens. For er rekommenderar jag att ni laser var
resedagbok fran var hemska Indienresa forra aret. Om man gillar att lasa om folk som lider kan ni kika dar.


Phi Phi Paradise

Det ar sa flott har. Vi bor pa varldens mysigaste stalle pa en ensam liten strand. Mamman som ager stallet ar en supermatriark som far mig och Jakob att kisa av lycka nar hon ger order at smapojkarna. Vi badar i turkosa laguner under hundrameterhogaklippor bekladda med regnskog. Igar lag vi i timmar pa stranden i varsin hangmatta och sag manen stiga ur havet.

Forsta dagen brande vi oss sa illa att vi fick stanna inne dagen darpa. Otroligt korkat. Vi snorklar och aker bat overallt eftersom att den har on saknar vagar. Nagon dag ska vi fara och dyka med hajar. Spannande.


Jag onskare att vi hade bilder att visa, men ni far se nar vi kommer hem istallet. Forestall er bara paradiset sa kan ni tanka er hur det ser ut.


Nu: Atergang till pineapplelassi och solstolen!

Vi saknar er.

Till familjen: Vara mobiler funkar inte, maila om det ar ngt sarskilt.


Forresten om ni lasare har ng\agra bra Koh Lanta eller Phukettips sa mottages de garna

Greetings from a better place

image2336image2335
 
Nu ar vi pa den finfina on Koh Phi Phi. Vi dricker lassi och badar och laser och somnar i solen.
 Paradisiskt helt enkelt. Jag redan brand.

Glad pask pa er alla

Farewell

Jag packar för fullt. Ikväll far vi. Jag har min prickiga bikini. Min rutiga bikini. Min tunna sidenklänning. Mina havaianas (höö, vanliga flipflops) mina solglasögon, min bredbrättade solhatt. Allt är färdigt nästan. Åh åh åh. Jag känner mig som den lyckligaste. Älskar dagenföreresan känslan. Man känner sig fri. Ung. Oansvarig. Inte så ofta jag känner mig så längre. Sorg gör en gammal.


Farväl vänner. Jag är tillbaka om två veckor. Ska försöka uppdatera här litegrann innan dess dock. Keep u posted!

the moonlight sonata

image2348

HärTårta

image2346image2345image2344

Idag har jag varit på tårtkalas för att Jakobs pappa fyllde år.
Flott och Gott

jag har

image2340image2341

Jag har en krokodilskinnsväska som är fyrkantig
från amerika
rosa tulpaner, värmeljusbakelser
och en ullig och len cockerspaniel

I try to save up

image2339

Jag håller på att spara ut mitt hår till en finfin platinablond supersval
Marilynfrisyr. Jag börjar sakta men säkert närma mig målet. Ge mig några månader bara!

SailorPirateJerseyGirl

image2338

Idag skiner solen för första gången på tusen dagar.
Det är smältvatten på gatorna och fötterna är glada
det är vår
och jag har rischoklad som kladdar i väskan

Skorna är
dessa
Kjolen har jag sytt
Tightsen är H&M
och toppen Gina Tricot
Bältet är vintagekeep on strumming my guitar

image2332image2334image2331

Det enda vettiga sättet att äta ett äpple - med kniv som en riktig äppelconnaisseur
Man känner sig lika proffsig som experterna i antikrundan. Typ.

Pizza och Thailandstips

Vilken dag. Jag har varit ensam en hel vecka då Jakob varit bortrest med jobbet. Lite spooky men framförallt trist att sova själv i det här stora huset är det. Som tur är har jag en blodtörstig best (Sixten) som skulle döda för mig! Nu är dock min kära fästman tillbaka och ikväll gick vi hem till pappa och åt pizza. Min pappa gör jordens godaste pizza, och så såg vi gamla Helan och Halvanfilmer. Så flott!

Nu är Thailandsresan bokad ocksål. Vi kommer mest troligt vara på Koh Lanta. Har ni några bra Thailandtips att delge så feel free!

detaljer ur en dag

image2327image2328image2329image2330

Idag blev det en totalt improviserad lunch med tjejerna på stan. Kändes som när vi gick i skolan fast lyxigare. Självbetjäning ur karotter, högljudda skrattanfall orsakade av att jag berättar någonting pinsamt jag gjort sedan sist vi sågs. Elina blev tvungen att äta dagens oliv, jag tog alldeles för mycket mat. Sanna åt väluppfostrat upp varenda ittebittesnutt mat på tallriken och Isabeller kunde inte sluta skratta. Precis som gymnasiet med andra ord.

förlåt i förebyggande syfte

Ibland när jag precis somnat vaknar jag till med ett ryck. Plötsligt minns jag en fråga jag fått av någon här i bloggen, eller en kommentar jag glömt svara på som kändes angelägen. Då känner jag mig dum och skyldig. För det sista jag vill är att vara nonchalant mot er läsare som tar sig tid att kommentera, debattera och peppa. Men ibland glömmer jag att svara, eller tacka eller överhuvudtaget bemöta era kommentarer. Jag hoppas ni inte tar illa upp. Om ni märker att jag inte svarat på era frågor kan ni ju alltid fråga igen. Jag gör det inte med mening! Jag vill inte vara divig eller otacksam. Sedan min mamma dog har alla sociala relationer blivit lidande tyvärr. Därför får ni vara tjatiga och påstridiga om ni vill mig någonting särskilt. Mitt minne och min ork är inte vad det varit.

Det var bara det jag ville säga. Ursäkta om jag gjort någon besviken.
Puss

närbild

image2312

image2315

image2318

Äh kyss mig, Sixten!

image2301image2299image2300

Kappan har jag fått av Anna. Örhänget har hon gjort. Skorna är från Tant Märta. Och klänningen är en prickig vintage Tiger Of Swedenklänning.

I en gåtfull spegel

image2298never disappointed

Åh. Om det inte var för att jag ska till Stockholm på tisdag hade jag kunnat komma på Veckorevyns bloggfest som är i Stockholm ikväll. Det är sällan jag önskar att jag bodde någon annanstans men idag hade det inte varit dumt att vara liiite närmare ekvatorn. Jag hade så gärna velat träffa Annika och Hanna och Sandra och Kajsa och Alma och alla andra som ska dit. Samtidigt vet jag inte om jag hade vågat. Tänk om man blev besviken på alla fina flickor man sett på bild? Och ännu värre, om de blev besvikna när de träffade mig!

Nå, det är ju Ingenting att grubbla över för jag spenderar kvällen med Jordan Catalano. Han gör mig aldrig besviken.

Flower by Kenzo är inte Sixtens cup of tea


image2297image2295image2296

Jag och min lill' pojk
Han luktar rätt illa
och han verkar tycka detsamma om mig
Flower By Kenzo är nog inte
Sixtens cup of tea

Min hallonfärgade blus har farmor sytt. Kjolen är vintage och under bär jag en tyllkjol jag gjort själv. Skorna har tillhört Sannas farmor och smyckena och väskan är vintageBlond Ambition

image2288

Att försöka ta en dagens outfit i spegeln blir fult. Och svårt är det också.
Men nöden har ingen lag och jag vill ju visa upp min tjusiga bodyklänning med inbyggd BH. Very Madonna Blond Ambition World tour -1990
Jag bar den på konserten jag var på i söndags.
Tjusigt.

update: klänningen är vintage och konserten var med Brenton Brown och Sarah Macintosh


I love you I do

Jag älskar mitt kvarter. Jag älskar att stå och småprata med kvinnan i blomsterhandeln om hur man vattnar kaktusar. Älskar att smita in på secondhanden och pilla på alla grejer och köpa en liten vas för en femma. Och hon pekar och säger Du kan få den där tavlan som jag tummat på. Jag älskar att samma gamla gubbe alltid stannar och pratar när vi möts i skogen och säger till Sixten att han är en sådan fiin vovve. Och jag tänker du skulle bara veta. Jag älskar att sedan komma in och lägga mig på soffan och titta ut på trädtopparna och fundera.

who says a woman cannot serve?

image2276

Who says a woman Cannot serve?
 It would be my pleasure
Who says it is Not my destiny
To let you control me?


the ring of fire

image2275

Det är så fint att titta på mitt ringfinger
och se att jag tillhör honom
det är inte bara mitt liv nu
och hans liv är inte bara hans
vi är ett

allt är som det borde vara

image2272image2268image2270

Idag regnar det ute
Men jag får sitta inne
Älskade Elina kom hit med lunch och det var fint.
Nu ska jag mysa framför Mitt Så Kallade Liv
Sixten tvättar sina nallar
och allt är som det borde vara

syskrin

image2261image2262

Jag fick ett fint syskrin i julklapp av min mamma, ärvt av min syster som fått det av min faster. Komplicerat. Hon hade fyllt med allt jag behöver till vårt lilla hushåll
Jag vårdar det ömt.Oh, the Bardot Bikini

image2259

Eftersom att det är omöjligt att hitta den tjusiga femtiotalsbikinin jag så desperat har sökt de senaste åren, beslöt jag mig igårkväll för att sy den själv. Jag fick en bunt bardotrutiga gardiner på secondhandbutiken på min gata. Gratis! Så satte jag igång att sy. Volanger, ryschpysch och romantik var målet. Lite som de
här. Nu är jag färdig. Bilden visar den fluffiga nederdelen. Jag måste bära bikinin för att ni ska få se hur fin den är. Det är inget jag har lust med att visa just nu däremot. Heh. Kanske får ni se den på en strandbild från Thailand , dit jag ska om en dryg vecka. Ja. Så skönt. Att komma ifrån den här långa mardrömsvintern och all sorg och få vila.

Det kräker snö ute

...och hela morgonen har gått åt till att skotta. Att ha hus kräver en del har jag märkt. Men det är rätt skönt samtidigt, för då får jag röra på mig. Jag längtar tills vi har en stor gård på landet med höns och får. Då behöver jag aldrig träna. Bara jobba utomhus. Det är någonting så onaturligt med att träna. Sorgligt att vi rationaliserat bort allt fysiskt arbete i vardagen så att vi nu måste lägga fritid på att motionera. På min fritid vill jag ligga under en filt tillsammans med Elisabeth Bennet och Mr Darcy. Inte gå på step up.


Every freckle on my face is where it's supposed to be

image2258

When I look in the mirror and the only one there is me
Every freckle on my face is where it's supposed to be
And I know our creator didn't make no mistakes on me
My feet, my thighs, my lips, my eyes; I'm lovin' what I see

Så tänker jag när röven känns för fet,
hyn för blek och kroppen degig:
I know my creator didn't make no mistakes on me
och så slutar jag gnälla

färglåda

image2257
små fina saker jag hittar i en låda
pilla, titta, smaka och knåda
ja jädrar anådaden lilla rutiga

image2252

Jag har letat efter en tjusig miniväska som är av det hårda slaget. Vill minnas att Carrie hade en sådan i ett SATC avsnitt. Flott att bära i handen eller långt ner på höfter med läppstift, fickspegel och mobilen inuti. Den här sötnosen som är minimini köpte jag för en guldpeng här om veckan. Jag tror att det är en slags kameraväska, men jag vet inte säkert.

Idag

image2251

Åh. Dagen artade sig något då min kära Sussie kom förbi med glass och frukt.
Två nyförlovade diskuterade ringtjocklek, klänningsval och håruppsättningar till bröllopet. Nördigt och trevligt.

Detta hade jag på mig. Fast sedan bytte jag.
Mina nya gamla stövlar i mocka som jag köpte för 50 kronor på en loppis
Klänningen köpte min mamma till mig på Kupan för något år sedan
och strumpisarna är från H&M. Grymt bra kvalitet. 100 denier, i princip oförstörbara.

Sixten bär en äkta päls samt hundhuvudet.

Grattis!

Grattis alla fina rara starka underbara kvinnor och flickor på internationella kvinnodagen. Kul att det finns en dag för oss, det svagare könet, när årets alla andra dagar tillhör de styrande - männen.

Ursäkta mitt uns av bitterhet. Jag är inte bitter!
Jag firar bara kvinnodagen med sängliggande pgav djävulusiska menssmärtor.


Jamie Curtis Wannabe

image2250

Jag gillar tights med fula mönster.
Ja det gör jag,
Dessa har min syster gjort.
Ja det har hon.
Jag känner mig som
Jamie Curtis a la 1990
Ja det känns så

silkeskon

image2249

Jag har fått en sådan fin silkessjal av Jakobs mormor. Med kor på. Det tycker jag är flott.
Jag älskar ju kor! Jag brukar sno ihop den och använda som turban.

Jag skiter i Sofies Mode

Visst är det konstigt att mode så ofta handlar om rätt och fel? Man lär sig att Chloe Sevigny är cool för att hon är unik. Det tidningarna säger är då: Var som Chloe. Fast de borde säga: Var unik! Vi lär oss aldrig att vara de unika varelser vi är. Vi ska vara de unika varelser som Kate Moss eller Rachel Bilson är. Vi får lära oss att missmatchning är snyggt. Tidningarna säger då: Missmatacha så här. Vi får inte ens missmatcha efter eget huvud. Varför måste vi lära oss att missmatcha på rätt sätt? Vad är alla så rädda för?

Jag har tröttnat på Sofies Modejournalistik. Så likriktat. Så enformigt. Jag har tröttnat på att allting bara handlar om att pluta med munnen och vara het i en apparelbody. Jag är så less på att modebloggar utan sting. Att modebloggande retirerat till att endast följa i trendiktatorernas spår. Jag är så less på Right or Wrong, Ja eller Nej, Inne eller ute. Fult eller snyggt. Jag säger hellre Fult än Snyggt, hellre Fel än Rätt. Jag hatar rätt. Jag blir så trött på att det finns plagg som alla måste hypa. Jag SKITER I kändisarnas väskval, bröststorlek, solglasögon eller hårfärgsbyte. Det har inget med mode att göra. Mode ska vara kreativt. Mode är en hobby för de priviligerade. Men de priviligerade har inte roligt. Modefolk verkar sällan ha roligt.

För mig handlar mode om att klä ut sig. Om att sudda ut gränsen mellan vad som är fult och snyggt, kvinnligt och manligt, sexigt och avtände. Plattångat blont hår säger mig ingenting. Rakade silkeslena ben säger mig ingenting. Stockhomscentrerad modeövervakning säger mig ingenting. Natalie Schuterman säger mig ingenting. Att lägga upp fjorton bilder från D&Gs höstvisning säger mig ingenting. Jag vill inte sno stilen, jag vill inte skaffa budgetvarianten. Jag vill inte få till det rätta plutet. Jag skiter i det. Jag vill återuppfinna hjulet!!

vårtecken

image2246image2245

När vårtecken saknas därute får man ordna dem härinne

My best recommendations

Jag har två rekommendationer idag.

Dels webbshopen
Cojo som drivs av två undomar på Gotland. Eftersom driftiga kids alltid behövs tycker jag att ni ska gå in och kika på deras shop. Jag gillade den här skarpt.

Sedan vill jag rekommendera bloggen med det coola namnet och de fina bilderna: Freak Out Falun. Gå genast in och kika. Ok?

madickens mammas klänning

image2244image2241image2239image2243image2240

Jag har världens finaste sekretär i mitt hus.
Den stod här när vi flyttade hit.
Här sitter jag och skriver och funderar och dricker the i Madickens mammas klänning.

Förra veckan fick jag ett sådant fint brev. Utan avsändare.
Jag vet bara en enda människa i hela världen som har den handstilen.
Men vem det är gömmer jag i hjärtat.
Jag blev så väldigt glad.

Svaren del 3

hvordan får du luggen din til å bli så rett og fin?
Mitt hår faller så av sig själv men ibland tar jag hjälp av en plattång och glansspray!
Din beste acessoar er din fine selvtillit. Hva gjorde dine foreldre for å gi deg en sånn styrke?
De älskar mig och har alltid uppmuntrat mig att vara mig själv. Vare sig det har handlat om inredning, klädstil åsikter eller personlighetsdrag. Dessutom har jag en släkt som är väldigt stolt och uppmuntrande mot mig och det hjälper alltid!
Jag har nyss flyttat till umeå o jag har en fråga. VART finns det shysst second hand shopping. har besökt en del av dem men inte riktigt hittat någon guldgruva. har du några tips?
Ja. Kupan är ju det bästa men sedan rekommenderar jag alla byhålor runt om i västerbotten. Nolialoppisar brukar också vara bra!
Du skriver ibland om att du och din familj varit utanför stan och besökt loppisar. Jag är relativt nyinflyttad och har ingen aning om var man ska åka eller hur man hittar de små guldgruvorna. Har du några tips eller finns det någonstans att läsa ex. vk, vf?
Jag brukar kolla tidningen men kommer också att skriva en secondhandguide över Umeå i vår och den kommer publiceras här och i VF! Håll utkikt!
Vad vill du att dina barn ska heta?
Det är hemligt, annars kankse någon snor namnen. Men om vi får en flicka så ska hon döpas efter min mamma som hette Marienne. Så mycket kan jag säga i alla fall.
Är du kristdemokrat?
Nej. I senaste valet röstade jag på FI och MP.
Har du bott nån annanstans än umeå?
Nope!
Är du emot sex före äktenskap?
Min åsikt är den som finns att läsa i bibeln nämligen att man blir "Ett" när man har sex. Därför tror jag på att man bara ska ha sex med den man vill bli ett med för alltid. Jag tror inte att det är nyttigt för människan med one night stands och liknande. Jag tror på trofasthet, hårt slit och evig kärlek helt enkelt. Men jag vill påpeka att jag accepterar och respekterar alla som är av en annan åsikt.
Här finns en utförligare beskrivning av vad jag tycker.
lever du ekologiskt?
Både och. Jag handlar i princip bara ekologisk mat och nästan allt jag köper är från second hand. Så på det sättet lever jag nog rätt ekologiskt. Men det räcker ändå inte. Jag och Jakob planerar att i framtiden flytta ut på landet och driva ett ekologiskt självhushållande jordbruk. Hela den här världen är rätt rutten. Jag känner en stark längtan att bara kliva av hela karusellen och skapa mitt eget universum där jag i största möjliga mån kan leva ekologiskt. Vi får se hur länge det dröjer tills vi gör slag i saken.
Brukar du använda vita lögner?
Ja, tyvärr. Men inte särskilt ofta. Det är dumt att ljuga, men jag är heller inte en sådan människa som sätter stolthet i att alltid vara 100 procent ärlig. Tvärtom kan man ofta såra andra. Det finns en viss typ av ärlighet som endast handlar om självrättfärdigande. En egoistisk ärlighet som inte används för att bygga upp andra utan förstöra. Det vänder jag mig starkt emot.
Vad får dig att inse att du är kristen, och inte muslim eller jude?
Det kristendomen har som alla andra religioner saknar är förlåtelsen. Nåden. Det är den som gör att jag kan tro på Gud. Att den finns någon som älskar alla människor så starkt och vill ha gemenskap med oss. Kristendomen är den enda religionen som lovar att du ska få förlåtelse för allt, bara du tror. Det tycker jag är flott! Ordet "nåd" innebär att få någonting som man inte förtjänar. Föreställningen att Guds kärlek kommer till oss utan att Han begär något i gengäld, verkar gå emot allt mänskligt förnuft. Buddisterna har en åttastegs väg, hinduerna en tro på karma, judarna ett förbund och muslimerna en vågskål av goda och onda gärningar - var och en av dessa religioner erbjuder ett sätt att förtjäna ett godkännande. Enbart kristendomen vågar göra Guds kärlek helt villkorslös. Varför blir vi då inte rättfärdiga inför Gud genom goda gärningar? Därför att frälsningen enbart kommer genom Guds nåd, för att vi inte ska bygga vår försoning med Gud på något annat än den kärlek som Gud har visat oss genom att låta sin enfödde, syndfrie Son, Jesus Kristus, dö för våra synder. Människor utanför Guds nåd "känner inte rättfärdigheten från Gud utan strävar efter att upprätta sin egen rättfärdighet och har inte underordnat sig rättfärdigheten från Gud" (Rom. 10:3). Sann kristen tro är en kärleksrelation som inte är byggd på prestationer eller vad människan kan göra för Gud. Denna tro bygger på vad Gud redan har gjort för att upprätta relationen till oss. Gud Fadern sände sin enfödde Son Jesus Kristus för att ikläda sig en tjänares gestalt och sedan dö på korset för våra synders skull. Därefter återuppstod Jesus och nu sitter Han på Faderns högra sida tills dess Han kommer tillbaka för att döma levande och döda. Enbart genom den rättfärdighet som Gud tillräknar oss genom vår tro på Jesu försonande blod kan vi stå inför den helige Guden. I Efesierbrevet 2:8 läser vi: "Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig."
Vad anser du om homoäktenskap och homoadoptioner? Delar du Bibelns hemska syn på homosexualitet?
Jag tror att det är personligheten som avgör vem som blir en bra förälder. Inte sexualitet, inkomst eller hudfärg.
Är det sant att du har storlek 41 på skor? i så fall är du min idol.
Haha, ja det är sant. Men det är nästan en storlek 42 på högerfoten. Besvärligt. Paris Hilton har ju storlek 43. Det måste vara ännu värre. Men jag gillar mina stora fötter. Med dem står jag stadigt när det blåser.
Vad driver dig?
Det som driver mig är nog min glädje och nyfikenhet.. Och min tillit till att allting kommer att blir bra tillslut. Jag vill också se var Gud har planerat för mig. Jag tror att det är någonting stort :)
Har du haft nån kärlek innan Jakob eller hittade du rätt direkt?
Jo, jag har varit förälskad. Men jag har aldrig varit i något förhållande innan Jakob. Jag hade turen att träffa rätt på en gång! Fast när jag tänker efter så blev jag ju ihop med Pelle när jag gick i lågstadiet. Och vi gjorde aldrig slut...ingen vågade. Så tekniskt sett kan man säga att vi fortfarande är ihop. Heh.
Kan du inte ha något tema med dina vänner, bilder vem dem är och vad dem gör?
Det kan jag väl, om de vill ställa upp på det förstås!
Kan du inte ha ett bildspel på alla frisyrer du har haft!

Här är mina frisyrer de senaste året!
Vart går din drömsemester?
Till Zanzibar eller Stenträsk
Om du skulle bott utomlands, varnånstans och varför?
Jag skulle gärna bo i Paris ett år och plugga franska. Jag älskar Paris. Men vem gör inte det?
Vad vill du ha för yrke när du blir äldre? Författare är drömmen. Ibland har jag funderat på pastor eller lärare, men jag tror ändå inte det. När det kommet till kritan är det ju faktiskt så att jag mest tycker om att sitta för mig själv och arbeta. Jag skulle också tycka att det var roligt att vara Chef. Jag är en utpräglad ledare så det brukar bli jag som chefar rätt ofta i alla fall. Men det vore verkligen kul att driva ett företag eller en församling eller en klass till att prestera och fungera bättre. Coacha och inspirera helt enkelt. Jag kanske ska bli nya Dr Phil. Det hade varit grejer det.
Har du aldrig rört alkohol i hela ditt liv?
Jag har aldrig rört alkohol!
Skriver du snabbast på datan eller för hand?
Det är nog jämt lopp. Men jag skriver nästan oläsligt för hand.
Om du hade vatt kille för en dag, vad had du gjort då?
Gått omkring och gjort kloka feministiska uttalanden som killar alldelens för sällan gör. Inte sitta så bredbent för att svalka pungen utan låtit tjejerna ta lite plats.
Här kommer en spontan; hur många klänningar har du?
Oj. Det vill jag faktiskt inte veta. Jag har...kanske...60? Äh jag vet inte. Jag tröstar mig med att 95 procent är Kupan eller Mormors.
Ja, jag kom på en till, hur många kjolar har du? Kjolar som jag regelbundet använder är kanske tio. Men ska man räkna med allt som finns på vindan så vet jag ärligt talat inte. Jag har massor i alla fall. Jag gillar att ha pengarna där man ser dem - i garderoben!
Tänkte först TIPSA ALLA NYA LÄSARE om att läsa sig igenom bloggen, en månad i taget eller så, den är lika inspirerande rätt igenom och dessutom ytterst tänkvärd... Sen tänkte jag bidra med några frågor också: Vilket var dina favorit-barnprogram när du var liten?
Björne, alla Astrid Lindgrens tv-serier. Och så gillade jag Skymmningssagor. Men hatade det där inslaget när småbarn skulle sjunga, i slutet av barnprogram. Jag minns inte vad det hette men minns att jag avskydde det. Favoritstäder/platser i Sverige?
Jag tycker mycket om Storön i Kalix Skärgård, Stenträsk, Kalvträsk och Glommersträsk. Alla ställen där min släkt bor gillar ju jag. Norrland överlag.
Och hur långt norrut resp. söderut har du varit? Jag har varit nästan längst uppe i norr. Min mormor bor vid polcirkeln. Och längst söderut måste varit Indien.
Vad är det snällaste en främmande människa gjort för dig?
Det är svårt att säga en sak. Jag tycker att folk i allmänhet är väldigt snälla. Varje dag får man prov på hur goda folk kan vara!
Är du girig?
Faktiskt inte. Inte när det gäller att skaffa pengar i alla fall. Men när jag shoppar second hand blir jag fruktansvärt fyndgirig. Det är rätt hemskt faktiskt.
Vill du ha barn en vacker dag?
Ja, gärna snart dessutom.
Kameran förvränger ju färger och sånt, skulle gärna se dig live nångång, alltså: Passerar du rådhustorget någon viss tid på dagen (så man kan kika ut genom fönstret och se dig live?) Och, nej, jag är ingen läskig gubbe, mer flerbarnsmamma som blir glad av människor, kommer inte att bli någon störande stalkie, jag lovar. Haha. Jag vet att många läsare sett mig på universitetet. Annars är nog Kupan och Myrorna ett bra tips! Och om du känner igen mig så kom för all del fram och hälsar. Det är det aldrig någon som vågar och jag som skulle bli så glad!
Jag läste att du precis som jag gillar Jane Austen. Jag har läst Stolthet och fördom och började på Mansfield park, men orkade inte läsa klart den. Vilken av hennes böcker rekomenderar du?
Jag rekommendear alla. Men Mansfield Park är nog den svåraste av dem. Jag skulle tipsa att du provar Northanger Abbey och Förnuft och Känsla. Northanger är skitkul. Jag skrattade boken igenom
Är jakob muslim?
Nej. Det är konstigt för många tror det och det vore spännande att veta varför de tror det? Ser han ut sån?
Vad tycker du om Pete Doherty?
Jag tänker att någon vänlig själ i hans närhet borde hjälpa honom. Det är tragiskt när unga människor förstör sitt liv genom droger och missbruk.
Vad dricker du för mjölk?
Ekologsik mellanmjölk
Hur många par skor har du?
Väldigt många, men väldigt få som jag faktiskt använder regelbundet.
Har du nån gång varit utomlands?
Jajjemän!
Vad jobbar dina föräldrar med?
Pappa är musiklärare och mamma var sjuksköterska och jobbade med cancerpatienter.

Hur man gör Slisk

image2235image2237image2238

MIn mamma var ett riktigt hälsofreak när vi var små - ja alltid. Men en delikat liten grej hon svängde ihop till oss barn när vi skrek efter "någonting gott" vas Slisk. Det heter så. Slisk.

Så här gör du:

Vispa grädde hårt
Ta två delar kakao och en del socker. Jag använder fruktsocker men vanligt går lika bra.
Rör ihop det.
Ät för tusan.
Smakar som en god chokladmousse.

lyckosam dag

109274-2233

Idag har tv-teamet varit här
Jag bidde så glad att jag kastade apelsiner.
Varför får ni veta om två veckor
Eller ikväll om ni är luriga

Förresten, kolla vilken fantastisk soffa vi hittade på Emmaus för 200 kronor.
Här ligger jag och läser hela dagarna.
Kan livet bli bättre?

Pin me up baby!

image2227image2229

Idag kände jag för att vara en femtiotalspinuppa!
Det gör jag
ibland
Gu' se flott.

Topp och rosett: Vintage
Skor: Skopunkten
Hotpants: Twilfit

Tillit

image2224
stavas det


Svaren del 2

Håll i er. Det kommer en tredje del om några dagar också!


Hur länge har du varit aktivt troende och hur gick det till när du blev det?

Min familj är inte troende och jag blev frälst i tvåan på gymnasiet. Mina föräldrar var inte direkt överlyckliga. Mest gick jag till kyrkan för att jag var så avundsjuk på det som mina kristna vänner hade. De lixom lyste inifrån och var så trygga. Efter en kurs i kristen tro kände jag att jag ville ta steget fullt ut. Det var mitt livs bästa beslut!
Är din pojkvän kristen? om han är det/om inte.. hur ser du på det? Jakob är inte bekännande kristen som jag är men tror ändå på Gud. Vi har väldigt lika grundsyn på äktenskap och hur vi vill leva vårat liv därför är det inget som skapar problem för oss, snarare möjligheter.
Det vore väldigt kul att höra dig sjunga, då sång verkar vara en viktig del i ditt liv. Ska jag fortsätta hoppas att du kanske nån gång lägger upp en ljudfil eller film där du sjunger, eller är det uteslutet? :)
Åh det borde jag göra, men jag får lixom aldrig ändan ur vagnen! Jag lovar bot och bättring!
Du har så vackra och stämningsfulla bilder! Jag undrar vem som fotar?
Det är jag själv som fotar!
Vad har du för kamera? Något särskilt objektiv?
En Canon EOS 400Dx med ett ojektiv modellen Sigma DC 18-50mm EX Macro
Du får också alltid till ett så fint ljus, hur gör du?
Oftast sköter kameran det men ibland redigerar jag det i photoshop.
Andvänder du stativ när du tar dina dagens outfit bilder?
Ja oftast
Jag bor i Umeå jag med och undrar vars du brukar handlar dina kläder?
Jag shoppar på Myrorna och Kupan och på diverse loppisar.
Läser du fler bloggar än de som står angivna under favoriter? Vilka?

Jag läser massor av bloggar. Men inte så regelbundet. Bland annat Style Bytes och Cherry Blossom Girl.
Hur många läsare har du haft som mest?
Förra veckan hade jag 20 000
Favoritmat?
Sushi alternativt kåldolmar i brunsås.
Vad äter du till frukost?
En stor kopp välling för barn upp till tre år.
Tyckte du om att leka med dockor och prinsessor när du var liten?
Dockor var kul men mest lekte jag fröken och läkare. Och kidnappare. Jag tyckte mest om att leka själv för då fick jag bestämma allt.
Hur långt är ditt hår där det är som längst?
Alldelens för kort!
Använder du silvershampoo?
Ja typ en timme varannan vecka!
Vilka är dina största inspirationskällor?
Jesus och Jewel och alla fantastiska människor jag har i mitt
Vad skulle du inte äta för allt i världen?
Älgpischka är en norrländs rätt jag inte äter. Det är fettet från älgens ryggrad. Huu vad illa.
Varför startade du din blogg?
För att jag läste en massa modebloggar och tänkte: Det där kan jag göra bättre!
Vad är det som driver dig att skriva varje dag?
Min kreativitet. Det sprutar ideer ur mig och någonstans måste de ha sitt utlopp.
Vad är det roligaste med att blogga?
Att man är sin egen chef och att man får en sådan direkt respons av sina läsare!
Vad har bloggandet för baksidor tycker du?
Ibland känner jag att jag lämnat ut mig själv för mycket. Och ibland blir jag sorgsen när folk är elaka. Jag brukar inte ta åt mig, utan det är mer en sorg över att människor har så mycket illvilja i sig.
Har du något motto?
Två stycken: Drakar lyfter i motvind och Endast döda fiskar flyter med strömmen. Min mormor är en outtömlig källa till vishet. Av henne har jag läst mig att: Svinhugg går igen, Ont krut förgås icke, Det finns många stoll i herrens hage, även små grytor har öron och Det är svårt att hålla det man inte har i handen.
Jag undrar hur din kristna tro påverkar din vardag?
På många sätt. Det har ju förändrat mitt liv. Jag känner att jag har någon att prata med och vända mig till med alla problem. Jag ber flera gånger per dag och brukar prata med Gud när jag står och diskar eller åker buss. Det har också ändrat min vardag på det sättet att jag tänker mer på hur jag behandlar andra människor än vad jag gjorde förut. Dessutom brukar jag gå till kyrkan på söndagarna och ha bönegrupp en gång i veckan.
Det faktum att du inte dricker är det ett val baserat på din tro?
Nej jag har alltid varit nykterist. Det enda jag smakat är nattvardsvin. Det är ett ställningstagande gjort i kärlek och solidaritet med mig själv och andra människor. Jag avskyr alkohol och vad den gör med människor. För mig är det otänkbart att stötta en industri som förstör så många människoliv. Plus att jag är väldigt rädd om min kropp och vill inte skada den i onödan.

det lilla som krävs

image2219image2222image2223

Vad gör potatisar på en modeblogg?

Jag tycker att det ska vara vackert när man äter.
Man kan tända ljus en måndagsmiddag
Äta med silverbestick på finporslinet fast man bara äter fiskpinnar.
Lägga potatisen i en fin skål med en linnehanduk över.
Det är vardagslyx och vackert för mig.

I badrummet

image2217image2218image2213image2216image2214image2215

I mitt hem vill jag ha sådant som är fint och roligt. Gärna kitch och ironi.
Vi har kungafamiljen inramad på våran toalett och när man sitter där och filosoferar kan man kolla i det tittskåp jag inrett med underbart fula porslinsfigurer.

På en hylla har vi tvålar och lavendelvatten och pappaskar från främmande länder som luktar Sandal Wood och mynta. Det är så flott tycker jag!

Jag vill vara:

Vi har ju alla en fantasibild av vem vi vill vara. Några önskar att de var Amelie från Monmartre. Andra önskar att de var skygga skogsrån. Någon vill vara Grace Jones och väldigt många vill vara som systrarna Olsen.

Nå vad vill då jag? Vem vill jag vara? Jo, den typ av kvinna som min mormor är. Den norrländska stabila urmodern. Som kan snyta barn. Som lägger ur nät och plockar sina egna bär. Som uppfostra slyngelhundar och renoverar hus. Slänger ut en fyllaktig karl och lär han veta hut. Jag vill vara den norrländska kraftkvinnan. Hon som skulle kunna föda upp tolv ungar på barkbröd och vatten. Hon som gör eld i ösregn och vågar gå ensam i skogen om natten. Jag vill klyva ved och skotta snö och bära vatten. Jag vill vara redig. Jag vill inte vara en söt och mystisk flicka som faller omkull när det blåser. Jag vill stå där i blåsten och ryta Kom och ta mig om du kan - men det kan stormen inte

Jag blir stoltast när min morfar säger att "Nog är Clara en rediga flicka som kan avverka träd och köra hem dem med skidor" eller när min mormor beundrande väger de långt över hundra liter blåbär jag och Anna plockade i sommras och sålde. Jag blir så glad när morfar säger "Nog är Clara bra stark nog" när jag är ute och skottar taken. Jag vill vara sund. Jag vill vara stark. Jag vill vara lika karsk och obrydd som min mormor som säger "Det nog är dags att påven tar och kolar" och svarar "Ta mig bak i arschelet!" när jag säger någonting hon inte gillar!

Jag vill inte vara mystisk. Inte vara svår. Jag vill vara som en frisk och kall februaridag. Inget mjäkigt. Inget mesigt . Inget ynkligt fjås. Rakt igenom rejäl vill jag vara. Så det så.

Vem vill du vara?

gymnasiepics

image2211
image2210


Någon skrev och undrade om jag inte kunde visa hur jag såg ut i gymnasiet. Sure thing. Jag gick musikgymnasie med huvudinstrumentet sång. Jag hade blont långt hår (som synes) och bar tighta slitna jeans till ballerinaskor med långa sidenband som klättrade efter vaderna. Till det tunikor eller slappa tishor och hästsvansen på sniskan och monumentala örhängen.

Jag gillar den första bilden så mycket. Jag tror att
Klara tjuvknäppte den på mig och Elina en tråkig svenskalektion.
Man riktigt ser hur vi sitter och drömmer om annat! Tänk om vi kunnat ana att tre år senare skulle Elina vara gift och ha barn och jag vara nyförlovad och precis förlorat min mamma. Ja se livet ändå


dagens meny

Idag har jag ätit
en banan
massor av lakrits
en chipspåse
en marsbar
åtta glas mjölk
en apelsin och ett äpple

jag mår skit helt enkelt
ångestdämpande föda
funkar inte alltid

nej

shades of me

image2196image2194image2198


"she blends into the wall"

image2190

he says it like it's a bad thing

Broschtavlan


Det är väldigt trist att ha alla fina smycken liggande i mörka lådor så att ingen ser dem.
Mycket finare är det att ha dem synliga i hemmet.
Jag har gjort ett broschtavla till mina smycken så att de alltid får hänga framme. Det är väldigt enkelt:


image2185
Leta reda på en fin gammal ram. Jag köpte min på loppis och målade den vit. Ta bort baksidan och häfta fast ett tyg. Jag köpte en sidenduk på secondhand som passade bra. Se till att spänna tyget ordentligt bara så att det inte blir rynkigt och hängigt.
image2187

Plocka sedan fram dina finaste smycken och stick fast dem genom tyget. Spika sedan upp det hela på väggen eller ställ den på en tavellist och låte den bara luta mot väggen.
Lätt som en plätt!!image2192
Färdigt!

Världens godaste efterrätt

image2183

Världens godaste efterrätt:
Knäckäppelpaj med vaniljglass.
Om jag hade receptet här framför mig skulle jag dela med mig.
Men jag kan omöjligt hitta det.
Istället bjuder jag på
Djup tystnad
____ ___ ___

Coola Camilla!

image2180

Helgens sjukaste:
Jag var tydligen med i Expressen Fredag i fredags, som omtänksamma bloggläsare upplyste mig om.
Men tydligen heter jag Camilla.
Nå vad tycker ni? Ska jag byta namn till UnderbaraCamilla?
Det vore kanske nått'!

Svaren del 1

Jag har delat upp alla mina svar i tre inlägg. Ifall era frågor inte är med här så håll ut! Snart publicerar jag resten. Ursäkta eventuella stavfel också.

Hur lång är du?
178 cm lång
Vad du tycker är roligt att göra på fritiden? Läsa, ha långa diskussioner med tre fyra vänner om livets alla gåtor samt pyssla och måla och snickra och greja.
Vart bor du?Umeå
Hur gammal är du? Fyller 22 i April
Tycker du om att sy? Ja men jag har hemskt lite tålamod så oftast gör jag det inte
Vad gick du för gymnasium? Jag gick Musikgymnasium. Jag sjunger. Främst jazz och soul och visor.
Vad har du gått för utbildningar? Efter studenten har jag jobbat, sedan läst Litteraturvetenskap
Hur träffade du din snygge man?

Han gick i klassen under mig på gymnasiet och jag hade inte lagt märket till honom annat än att han verkade så konstig. Underliga kläder och spelade i ett extremt jobbigt band. Han hade däremot spanat på mig länge! Så råkade vi börja prata på ett internetcommunity, utan att minnas att han gick i klassen under mig. Sedan sa det bara klick. Första daten gick vi på promenad, och det hälsosamma belsutet satte standarden för resten av förhållandet
Hur hittar du alla snygga kläder och vad jobbar du med?
I äldre släktingars garderober samt på second hand! Just nu pluggar jag men jobbar även extra som moderedaktör på VF

Har du några smarta stylingknep?

I kategorin till höger finns Claras stylingtips, där kan du kika.
Vad är ditt favoritsmink + märke?
I.D. Bare minerals. Dyrt men värt varenda krona. Jag älskar det!
Vad sysslar du med, jobbar du? studerar du? Jag läser littvetenskap just för tillfället.
Är du vegetarian? Jag äter i princip bara vegetariskt men jag kallar mig själv inte för vegetarian eftersom att jag fuskar med kött ibland när jag är borta på middag. Försöker att inte ha så mycket regler kring mat eftersom att jag lätt blir besatt av att äta på ett visst sätt. Bättre att äta lite av allt.
Hur har du fått ditt hår så blont/vitt och hur lång tid tog det? Hos frisören. Jag är ljus i mig själv så det var inte så svårt att få till det.
Hur bor du? I en fin femtiotalsvilla med min karl och hund!
Vart bor du och vilka second hand affärer brukar du handla i där du bor? I vår kommer en ordentlig guide till Umeås secondhandshopping i tidningen VF, jag lovar att länka dit när jag skrivit!
Eftersom jag tycker så mycket om kärlek, så vill jag fråga en fråga till dig som jag brukar fråga människor jag träffar och känner, som är tillsammans med någon. Vill du berätta din och Jakobs bli-tillsammans-historia för mig/oss? Javisst! Läs ovan!Vad lyssnar du på för musik? Favoritgenre och favoritband?
Jewel, Monica Zetterlund, TAW. Jag gillar de flesta musikstilar. Så länge sångaren är fantastisk och texterna underbara lyssnar jag lika gärna på country som på Bach.
Har du varit på några festivaler och kan du spela några instrument? Jag har varit på mindre festivaler som inte involverar övernattning. Men Hultsfred är inget för mig! Jag plockar hellre blåbär och simmar i en skogssjö. Jag spelar piano väldigt dåligt men sjunger desto bättre!
Kan du tala några andra språk än svenska (och engelska, antar jag)? Hemskt dålig franska.
Om du inte fick bo i Sverige, utan var tvungen att flytta utomlands, till vilket land skulle du flytta? Frankrike kanske.
Hur är det möjligt att vara så underbar som du :)...? Hah, tack, fråga mina kära föräldrar som uppfostrat mig!
Har du alltid vågat ha på dig så snygga, coola och uppseendeväckande kläder? eller tog det ett tag innan du vågade skilja dig från mängden? Jag har aldrig lyckats smälta in i mängden eftersom att jag alltid varit längst. Sedan har jag ju en jättehäftig storasyster så jag ville klä mig som henne, vilket gjorde att jag stack ut ännu mer. Men det är kanske de sista fyra åren mitt klädintrese har exploderat!
Anser du att din fästman är fashionabel? alt. snyggt klädd helt enkelt?
Ja. Han har grym stil. Och han vågar prova allt. Många killar har ju bögnoja och är rädda för att se jut som tjejer. Det är inte Jakob. Han har varit punkare och Goth och allt mellan himmel och jord. Det är flott tycker jag!
Om du fick träffa en kändis, precis vem som helst, död eller levande, oavsett när denne levat. vem väljer du då? Jesus såklartHur var du när du var i högstadieålder? :) Var du kristen? Klädde du dig som du gör nu?

Jag har alltid varit en väldigt stark ledare bland mina vänner. Men i högstadiet var jag väl som unga tjejer är mest. Osäker och olycklig. Fast jag var väldigt stark som person samtidigt. Inte rädd för att stöta mig med folk. Jag debatterade och käftade emot och slogs (huu) när jag tyckte att någon var dum. Jag var absolut inte kristen utan en väldigt engagerad feminist. Den enda på min skola kan tilläggas.
Hur väcktes ditt modeintresse?
Det har nog alltid funnits där mer eller mindre. Men jag och min syster hade mycket skoj i min mormors garderob. Så det var kanske där det började?!
Var får du all din inspiration ifrån och alla snygga kläder?
Tack!! Jag köper det på loppis eller hittar det i en släktings garderob. Inspiration får jag främst genom romaner och de stämningar jag känner där och vill återskapa i mitt liv.
Vilken är din favoritfilm? Jag är inte vidare förtjust i film. Men Stekta Gröna Tomater är ju flott!
Gillar du russin? Jaop!
Har du något trevligt boktips? JAA! Hotel New Hampshire och Garp och hans värld av John Irving. Samtliga Jane Austens verk och så Isabell Allendes alla böcker.
Är du mot abort? Oj vilken svår fråga. Jag är inte för abort. Men ibland kan det vara en nödvändig utväg. Bäst vore ju förstås om folk såg till att skydda sig ordentligt.
Kan du vifta med näsvingarna? Ja, jag har ett gummiansikte och kan göra de flesta grimaserna!
När kommer du till stockholm så vi kan fika? ÅH! Så snart som möjligt raring!
Det är så att jag egentligen bara trivs i ett fåtal av alla de kläder jag äger, och när jag sätter på mig något jag inte trivs i kan jag nästan gå omkring och må dåligt hela dagen av det. Funderar nu på om jag helt enkelt ska göra mig av med allt det som jag tycker så där om, och bara använda det jag tycker om. Fast då är jag rädd att jag ska ha för lite kläder kvar... Har du något tips?

Ja. Alla kläder du inte gillar ska du genast packa ner i en kartong och ställa undan! Man ska inte ha sådant man inte trivs i. Blir det klädpanik kan du ju alltid öppna lådan och kolla om du har någonting användbart där.
Och sen undrar jag, jag trivs allra bäst i 50- och 60-talskläder, har du några tips på vad jag bör utöka min garderob med och var jag eventuellt kan hitta det? (Bor i Sthlm).
I din stad finns ett kanonbra utbud. Men så himla dyrt! Jag tycker att du ska leta på loppisar i förorterna och småbyar och mindre samhällen när du är på semester. Då kommer du göra bra fynd! Klänningar kan man aldrig ha för många av och att investera i några vippiga femtiotalskjolar att ha till en enkel ballerinatopp är ett jättebra tips för en basgardrob! Massor av strumpbyxor kommer du också att behöva. Och en tyllunderkjol och fina ballerinas.
Tips på frisyr mottas gärna också, jag har självlockigt långt hår som jag gärna vill klippa i en fin frisyr!
Ta på dig kläder som verkligen känns som DU. Gå sedan och boka tid på en flott salong som har lite koll. Fråga dem om olika ideer och vad som kan tänkas passa ditt ansikte och din stil. De kommer kunna hjälpa dig. Att klippa sitt hår till en riktig frisyr och inte bara ha det hängande kommer göra mycket för helhetsintrycket!
Vad vill du bli när du blir stor? Författare och bondmora, flerbarnsmamma och en väldigt god kristen.Vilka egenskaper uppskattar du mest hos dig själv?:
Att jag är glad och positiv och ivrig. Det ska gå fort och vara roligt! Jag har ärvt en egenskap av mina föräldrar som jag tycker mycket om och det är att jag är handlingskraftig. Det sitter inte fast som min mormor skulle uttrycka det. Sedan har jag lätt att prata med nya människor och lätt för att skratta. Min mormor säger att jag är väldigt rolig och det tycker såklart jag också!
Vilka egenskaper uppskattar du minst? Jag är väldigt klantig och gör ofta illa mig. Det är lite drygt faktiskt. Jag är en utpräglad ledartyp och tyvärr händer det att jag kör över andra. Jag talar innan jag tänker och ibland råkar jag såra någon med det jag säger. Det är därför jag gillar att blogga. Då hinner man sålla bort alla dumheter man annars skulle kunna kläcka ur sig.
Hur tror du att andra ser på dig? Jättesvårt att säga såklart. Men självständig och familjekär är ord som dyker upp. Jag har insett att jag också är väldigt rakt på sak. Drastisk i mina utlåtanden. Sedan tror jag att vissa ser mig som en ensamvarg i perioder. Jag kan verka supersocial men tycker mest om att vara själv. Jag är dålig på att hålla kontakt med mina vänner och om jag går på fest med kompisar vill jag komma sist och gå först.

söderläget

image2178image2177

Idag har varit en sådan fin dag.
Jag och Jakob gick på loppis och jag hittade ett par knähöga superfina Robin Hoodstövlar i mocka för femtiokronor. Jatack!

Så har vi umgåtts med Jakobs familj och sett på hemvideofilmer från när Jakob fortfarande tultade runt i blöja. Så sött!


Klänningen: Från Schmäck (förra årets)
Blus: H&M
Skor: Present från kompisen Sanna
Fluga: Vintage

Och till er som undrar: JA vi har så här fint ljus hemma. Det är helt magiskt. Söderläge och stora fönster.

photogenique!

Jag vet att jag överdoserar hundbilderna på denna blogg.
Men jag kan lixom inte låta bli. Sixten är ju så photogenique vettja!

image2175

image2176

Gömmer ansiktet och skäms på kommando
typ

kantband och godisburkar

image2174image2172

Jag har snickrat ihop några hyllor till vårat lilla 30/50-talsaktiga kök. Med kantband och söta plåtburkar.
Jag har alltid drömt om att ha ett hus och en fin karamellburk stående framme som man kan bjuda ur när man får besök. Det hade alltid min farmor nämligen. Och nu har jag en alldeles egen godisburk med polkagrisar. Åh. Tänk att det är så lätt att få sina drömmar uppfyllda!