Svaren del 1

Jag har delat upp alla mina svar i tre inlägg. Ifall era frågor inte är med här så håll ut! Snart publicerar jag resten. Ursäkta eventuella stavfel också.

Hur lång är du?
178 cm lång
Vad du tycker är roligt att göra på fritiden? Läsa, ha långa diskussioner med tre fyra vänner om livets alla gåtor samt pyssla och måla och snickra och greja.
Vart bor du?Umeå
Hur gammal är du? Fyller 22 i April
Tycker du om att sy? Ja men jag har hemskt lite tålamod så oftast gör jag det inte
Vad gick du för gymnasium? Jag gick Musikgymnasium. Jag sjunger. Främst jazz och soul och visor.
Vad har du gått för utbildningar? Efter studenten har jag jobbat, sedan läst Litteraturvetenskap
Hur träffade du din snygge man?

Han gick i klassen under mig på gymnasiet och jag hade inte lagt märket till honom annat än att han verkade så konstig. Underliga kläder och spelade i ett extremt jobbigt band. Han hade däremot spanat på mig länge! Så råkade vi börja prata på ett internetcommunity, utan att minnas att han gick i klassen under mig. Sedan sa det bara klick. Första daten gick vi på promenad, och det hälsosamma belsutet satte standarden för resten av förhållandet
Hur hittar du alla snygga kläder och vad jobbar du med?
I äldre släktingars garderober samt på second hand! Just nu pluggar jag men jobbar även extra som moderedaktör på VF

Har du några smarta stylingknep?

I kategorin till höger finns Claras stylingtips, där kan du kika.
Vad är ditt favoritsmink + märke?
I.D. Bare minerals. Dyrt men värt varenda krona. Jag älskar det!
Vad sysslar du med, jobbar du? studerar du? Jag läser littvetenskap just för tillfället.
Är du vegetarian? Jag äter i princip bara vegetariskt men jag kallar mig själv inte för vegetarian eftersom att jag fuskar med kött ibland när jag är borta på middag. Försöker att inte ha så mycket regler kring mat eftersom att jag lätt blir besatt av att äta på ett visst sätt. Bättre att äta lite av allt.
Hur har du fått ditt hår så blont/vitt och hur lång tid tog det? Hos frisören. Jag är ljus i mig själv så det var inte så svårt att få till det.
Hur bor du? I en fin femtiotalsvilla med min karl och hund!
Vart bor du och vilka second hand affärer brukar du handla i där du bor? I vår kommer en ordentlig guide till Umeås secondhandshopping i tidningen VF, jag lovar att länka dit när jag skrivit!
Eftersom jag tycker så mycket om kärlek, så vill jag fråga en fråga till dig som jag brukar fråga människor jag träffar och känner, som är tillsammans med någon. Vill du berätta din och Jakobs bli-tillsammans-historia för mig/oss? Javisst! Läs ovan!Vad lyssnar du på för musik? Favoritgenre och favoritband?
Jewel, Monica Zetterlund, TAW. Jag gillar de flesta musikstilar. Så länge sångaren är fantastisk och texterna underbara lyssnar jag lika gärna på country som på Bach.
Har du varit på några festivaler och kan du spela några instrument? Jag har varit på mindre festivaler som inte involverar övernattning. Men Hultsfred är inget för mig! Jag plockar hellre blåbär och simmar i en skogssjö. Jag spelar piano väldigt dåligt men sjunger desto bättre!
Kan du tala några andra språk än svenska (och engelska, antar jag)? Hemskt dålig franska.
Om du inte fick bo i Sverige, utan var tvungen att flytta utomlands, till vilket land skulle du flytta? Frankrike kanske.
Hur är det möjligt att vara så underbar som du :)...? Hah, tack, fråga mina kära föräldrar som uppfostrat mig!
Har du alltid vågat ha på dig så snygga, coola och uppseendeväckande kläder? eller tog det ett tag innan du vågade skilja dig från mängden? Jag har aldrig lyckats smälta in i mängden eftersom att jag alltid varit längst. Sedan har jag ju en jättehäftig storasyster så jag ville klä mig som henne, vilket gjorde att jag stack ut ännu mer. Men det är kanske de sista fyra åren mitt klädintrese har exploderat!
Anser du att din fästman är fashionabel? alt. snyggt klädd helt enkelt?
Ja. Han har grym stil. Och han vågar prova allt. Många killar har ju bögnoja och är rädda för att se jut som tjejer. Det är inte Jakob. Han har varit punkare och Goth och allt mellan himmel och jord. Det är flott tycker jag!
Om du fick träffa en kändis, precis vem som helst, död eller levande, oavsett när denne levat. vem väljer du då? Jesus såklartHur var du när du var i högstadieålder? :) Var du kristen? Klädde du dig som du gör nu?

Jag har alltid varit en väldigt stark ledare bland mina vänner. Men i högstadiet var jag väl som unga tjejer är mest. Osäker och olycklig. Fast jag var väldigt stark som person samtidigt. Inte rädd för att stöta mig med folk. Jag debatterade och käftade emot och slogs (huu) när jag tyckte att någon var dum. Jag var absolut inte kristen utan en väldigt engagerad feminist. Den enda på min skola kan tilläggas.
Hur väcktes ditt modeintresse?
Det har nog alltid funnits där mer eller mindre. Men jag och min syster hade mycket skoj i min mormors garderob. Så det var kanske där det började?!
Var får du all din inspiration ifrån och alla snygga kläder?
Tack!! Jag köper det på loppis eller hittar det i en släktings garderob. Inspiration får jag främst genom romaner och de stämningar jag känner där och vill återskapa i mitt liv.
Vilken är din favoritfilm? Jag är inte vidare förtjust i film. Men Stekta Gröna Tomater är ju flott!
Gillar du russin? Jaop!
Har du något trevligt boktips? JAA! Hotel New Hampshire och Garp och hans värld av John Irving. Samtliga Jane Austens verk och så Isabell Allendes alla böcker.
Är du mot abort? Oj vilken svår fråga. Jag är inte för abort. Men ibland kan det vara en nödvändig utväg. Bäst vore ju förstås om folk såg till att skydda sig ordentligt.
Kan du vifta med näsvingarna? Ja, jag har ett gummiansikte och kan göra de flesta grimaserna!
När kommer du till stockholm så vi kan fika? ÅH! Så snart som möjligt raring!
Det är så att jag egentligen bara trivs i ett fåtal av alla de kläder jag äger, och när jag sätter på mig något jag inte trivs i kan jag nästan gå omkring och må dåligt hela dagen av det. Funderar nu på om jag helt enkelt ska göra mig av med allt det som jag tycker så där om, och bara använda det jag tycker om. Fast då är jag rädd att jag ska ha för lite kläder kvar... Har du något tips?

Ja. Alla kläder du inte gillar ska du genast packa ner i en kartong och ställa undan! Man ska inte ha sådant man inte trivs i. Blir det klädpanik kan du ju alltid öppna lådan och kolla om du har någonting användbart där.
Och sen undrar jag, jag trivs allra bäst i 50- och 60-talskläder, har du några tips på vad jag bör utöka min garderob med och var jag eventuellt kan hitta det? (Bor i Sthlm).
I din stad finns ett kanonbra utbud. Men så himla dyrt! Jag tycker att du ska leta på loppisar i förorterna och småbyar och mindre samhällen när du är på semester. Då kommer du göra bra fynd! Klänningar kan man aldrig ha för många av och att investera i några vippiga femtiotalskjolar att ha till en enkel ballerinatopp är ett jättebra tips för en basgardrob! Massor av strumpbyxor kommer du också att behöva. Och en tyllunderkjol och fina ballerinas.
Tips på frisyr mottas gärna också, jag har självlockigt långt hår som jag gärna vill klippa i en fin frisyr!
Ta på dig kläder som verkligen känns som DU. Gå sedan och boka tid på en flott salong som har lite koll. Fråga dem om olika ideer och vad som kan tänkas passa ditt ansikte och din stil. De kommer kunna hjälpa dig. Att klippa sitt hår till en riktig frisyr och inte bara ha det hängande kommer göra mycket för helhetsintrycket!
Vad vill du bli när du blir stor? Författare och bondmora, flerbarnsmamma och en väldigt god kristen.Vilka egenskaper uppskattar du mest hos dig själv?:
Att jag är glad och positiv och ivrig. Det ska gå fort och vara roligt! Jag har ärvt en egenskap av mina föräldrar som jag tycker mycket om och det är att jag är handlingskraftig. Det sitter inte fast som min mormor skulle uttrycka det. Sedan har jag lätt att prata med nya människor och lätt för att skratta. Min mormor säger att jag är väldigt rolig och det tycker såklart jag också!
Vilka egenskaper uppskattar du minst? Jag är väldigt klantig och gör ofta illa mig. Det är lite drygt faktiskt. Jag är en utpräglad ledartyp och tyvärr händer det att jag kör över andra. Jag talar innan jag tänker och ibland råkar jag såra någon med det jag säger. Det är därför jag gillar att blogga. Då hinner man sålla bort alla dumheter man annars skulle kunna kläcka ur sig.
Hur tror du att andra ser på dig? Jättesvårt att säga såklart. Men självständig och familjekär är ord som dyker upp. Jag har insett att jag också är väldigt rakt på sak. Drastisk i mina utlåtanden. Sedan tror jag att vissa ser mig som en ensamvarg i perioder. Jag kan verka supersocial men tycker mest om att vara själv. Jag är dålig på att hålla kontakt med mina vänner och om jag går på fest med kompisar vill jag komma sist och gå först.

Kommentarer
Postat av: Elin

Du verkar vara en sån fin människa Clara!

2008-03-02 @ 20:17:48
Postat av: Julia

Vilka bra frågor, och framför allt, vilka bra svar! :D

Postat av: emma

hej, förlåt om jag är ytlig när du har skrivit så fina saker, men åh vad jag blir GLAD över att du använder så höga klackar fast du är så pass lång som du är (dvs. lika lång som jag är...), mycket inspirerande! jag är så rädd att sticka ut för mycket... fast nu har jag iallafall äntligen insett att inget är mer missklädsamt än dålig hållning :)

2008-03-02 @ 21:29:17
Postat av: Hanna

"Jag var absolut inte kristen utan en väldigt engagerad feminist."
Det låter som motsatser det där. Var du fientlig ställd till kristendomen?
Fråga ställt av intresse, naturligtvis, och inte sarkasm eller elakhet av något slag.

2008-03-02 @ 23:03:23
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: nadja

Att norrland /umeåtrakten har bra shopping är verkligen sant! Eller iallafall alla underbara små loppisar som finns överallt. Mängder av väskor och skor och fynd i folks garage.

2008-03-03 @ 00:01:21
URL: http://nadi.blogg.se
Postat av: underbaraclara

Elin: Men tack :)
Julia: Vad bra!
Emma: Det är ju inte ytligt! Jag förstår dig. långa personer måste stick together :)
Hanna: ja, det stämmer bra, jag var ganska fientligt intställd till det mesta som inte var feminism :)
Nadja: ja eller hur! Love norrland

2008-03-03 @ 09:21:58
Postat av: Josefin Herrström

Hejhej Clara. Nu låter det som (i samma stycke som Hanna ovan pratade om) lite som om kristendomen inte är feministisk. Tycker du inte att, att vara kristen är att vara feminist (och en massa annat förståss)?

2008-03-03 @ 17:00:35
Postat av: underbaraclara

Josefin: Tjena!! jo, precis min mening också. Men det tyckte jag inte då. Det tycker jag nu däremot, därav min slogan "The kristet feministiska fashionistiska alternativ du älskar" som för att visa på att man kan vara en massa saker på en och samma gång. Människan är inte svart eller vit!!

2008-03-03 @ 17:05:13
Postat av: anna

Är det inte svårt att vara kristen feminist om man utgår från Bibeln? Den är ju inte särskilt feministisk, om man säger så. Nästan tvärtom.

2008-03-03 @ 21:50:32
Postat av: Nilla

Ja, gamla testamentet är ju inte så feministiskt. Men nya testamentet är ändå rätt ok. Bibeln är ju skriven för så länge sen, och nästan bara av män så det blir ju ur männens synvinkel, medans Jesus verkade jättesnäll och rättvis. Tror du på både gamla och nya testamentet Clara?

2008-03-04 @ 19:37:28
Postat av: felicia

tack för svaren clara! och klart att det är jesus du skulle träffa. borde jag väl ha anat :D

2008-03-04 @ 20:19:41
URL: http://felicia-b.blogspot.com
Postat av: kajsa

hotel new hampshire och garp och hans värld är dom bästa böckerna jag läst i hela mitt liv!

2008-03-11 @ 22:36:15
URL: http://cheertastic.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback