Svaren del 3

hvordan får du luggen din til å bli så rett og fin?
Mitt hår faller så av sig själv men ibland tar jag hjälp av en plattång och glansspray!
Din beste acessoar er din fine selvtillit. Hva gjorde dine foreldre for å gi deg en sånn styrke?
De älskar mig och har alltid uppmuntrat mig att vara mig själv. Vare sig det har handlat om inredning, klädstil åsikter eller personlighetsdrag. Dessutom har jag en släkt som är väldigt stolt och uppmuntrande mot mig och det hjälper alltid!
Jag har nyss flyttat till umeå o jag har en fråga. VART finns det shysst second hand shopping. har besökt en del av dem men inte riktigt hittat någon guldgruva. har du några tips?
Ja. Kupan är ju det bästa men sedan rekommenderar jag alla byhålor runt om i västerbotten. Nolialoppisar brukar också vara bra!
Du skriver ibland om att du och din familj varit utanför stan och besökt loppisar. Jag är relativt nyinflyttad och har ingen aning om var man ska åka eller hur man hittar de små guldgruvorna. Har du några tips eller finns det någonstans att läsa ex. vk, vf?
Jag brukar kolla tidningen men kommer också att skriva en secondhandguide över Umeå i vår och den kommer publiceras här och i VF! Håll utkikt!
Vad vill du att dina barn ska heta?
Det är hemligt, annars kankse någon snor namnen. Men om vi får en flicka så ska hon döpas efter min mamma som hette Marienne. Så mycket kan jag säga i alla fall.
Är du kristdemokrat?
Nej. I senaste valet röstade jag på FI och MP.
Har du bott nån annanstans än umeå?
Nope!
Är du emot sex före äktenskap?
Min åsikt är den som finns att läsa i bibeln nämligen att man blir "Ett" när man har sex. Därför tror jag på att man bara ska ha sex med den man vill bli ett med för alltid. Jag tror inte att det är nyttigt för människan med one night stands och liknande. Jag tror på trofasthet, hårt slit och evig kärlek helt enkelt. Men jag vill påpeka att jag accepterar och respekterar alla som är av en annan åsikt.
Här finns en utförligare beskrivning av vad jag tycker.
lever du ekologiskt?
Både och. Jag handlar i princip bara ekologisk mat och nästan allt jag köper är från second hand. Så på det sättet lever jag nog rätt ekologiskt. Men det räcker ändå inte. Jag och Jakob planerar att i framtiden flytta ut på landet och driva ett ekologiskt självhushållande jordbruk. Hela den här världen är rätt rutten. Jag känner en stark längtan att bara kliva av hela karusellen och skapa mitt eget universum där jag i största möjliga mån kan leva ekologiskt. Vi får se hur länge det dröjer tills vi gör slag i saken.
Brukar du använda vita lögner?
Ja, tyvärr. Men inte särskilt ofta. Det är dumt att ljuga, men jag är heller inte en sådan människa som sätter stolthet i att alltid vara 100 procent ärlig. Tvärtom kan man ofta såra andra. Det finns en viss typ av ärlighet som endast handlar om självrättfärdigande. En egoistisk ärlighet som inte används för att bygga upp andra utan förstöra. Det vänder jag mig starkt emot.
Vad får dig att inse att du är kristen, och inte muslim eller jude?
Det kristendomen har som alla andra religioner saknar är förlåtelsen. Nåden. Det är den som gör att jag kan tro på Gud. Att den finns någon som älskar alla människor så starkt och vill ha gemenskap med oss. Kristendomen är den enda religionen som lovar att du ska få förlåtelse för allt, bara du tror. Det tycker jag är flott! Ordet "nåd" innebär att få någonting som man inte förtjänar. Föreställningen att Guds kärlek kommer till oss utan att Han begär något i gengäld, verkar gå emot allt mänskligt förnuft. Buddisterna har en åttastegs väg, hinduerna en tro på karma, judarna ett förbund och muslimerna en vågskål av goda och onda gärningar - var och en av dessa religioner erbjuder ett sätt att förtjäna ett godkännande. Enbart kristendomen vågar göra Guds kärlek helt villkorslös. Varför blir vi då inte rättfärdiga inför Gud genom goda gärningar? Därför att frälsningen enbart kommer genom Guds nåd, för att vi inte ska bygga vår försoning med Gud på något annat än den kärlek som Gud har visat oss genom att låta sin enfödde, syndfrie Son, Jesus Kristus, dö för våra synder. Människor utanför Guds nåd "känner inte rättfärdigheten från Gud utan strävar efter att upprätta sin egen rättfärdighet och har inte underordnat sig rättfärdigheten från Gud" (Rom. 10:3). Sann kristen tro är en kärleksrelation som inte är byggd på prestationer eller vad människan kan göra för Gud. Denna tro bygger på vad Gud redan har gjort för att upprätta relationen till oss. Gud Fadern sände sin enfödde Son Jesus Kristus för att ikläda sig en tjänares gestalt och sedan dö på korset för våra synders skull. Därefter återuppstod Jesus och nu sitter Han på Faderns högra sida tills dess Han kommer tillbaka för att döma levande och döda. Enbart genom den rättfärdighet som Gud tillräknar oss genom vår tro på Jesu försonande blod kan vi stå inför den helige Guden. I Efesierbrevet 2:8 läser vi: "Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig."
Vad anser du om homoäktenskap och homoadoptioner? Delar du Bibelns hemska syn på homosexualitet?
Jag tror att det är personligheten som avgör vem som blir en bra förälder. Inte sexualitet, inkomst eller hudfärg.
Är det sant att du har storlek 41 på skor? i så fall är du min idol.
Haha, ja det är sant. Men det är nästan en storlek 42 på högerfoten. Besvärligt. Paris Hilton har ju storlek 43. Det måste vara ännu värre. Men jag gillar mina stora fötter. Med dem står jag stadigt när det blåser.
Vad driver dig?
Det som driver mig är nog min glädje och nyfikenhet.. Och min tillit till att allting kommer att blir bra tillslut. Jag vill också se var Gud har planerat för mig. Jag tror att det är någonting stort :)
Har du haft nån kärlek innan Jakob eller hittade du rätt direkt?
Jo, jag har varit förälskad. Men jag har aldrig varit i något förhållande innan Jakob. Jag hade turen att träffa rätt på en gång! Fast när jag tänker efter så blev jag ju ihop med Pelle när jag gick i lågstadiet. Och vi gjorde aldrig slut...ingen vågade. Så tekniskt sett kan man säga att vi fortfarande är ihop. Heh.
Kan du inte ha något tema med dina vänner, bilder vem dem är och vad dem gör?
Det kan jag väl, om de vill ställa upp på det förstås!
Kan du inte ha ett bildspel på alla frisyrer du har haft!

Här är mina frisyrer de senaste året!
Vart går din drömsemester?
Till Zanzibar eller Stenträsk
Om du skulle bott utomlands, varnånstans och varför?
Jag skulle gärna bo i Paris ett år och plugga franska. Jag älskar Paris. Men vem gör inte det?
Vad vill du ha för yrke när du blir äldre? Författare är drömmen. Ibland har jag funderat på pastor eller lärare, men jag tror ändå inte det. När det kommet till kritan är det ju faktiskt så att jag mest tycker om att sitta för mig själv och arbeta. Jag skulle också tycka att det var roligt att vara Chef. Jag är en utpräglad ledare så det brukar bli jag som chefar rätt ofta i alla fall. Men det vore verkligen kul att driva ett företag eller en församling eller en klass till att prestera och fungera bättre. Coacha och inspirera helt enkelt. Jag kanske ska bli nya Dr Phil. Det hade varit grejer det.
Har du aldrig rört alkohol i hela ditt liv?
Jag har aldrig rört alkohol!
Skriver du snabbast på datan eller för hand?
Det är nog jämt lopp. Men jag skriver nästan oläsligt för hand.
Om du hade vatt kille för en dag, vad had du gjort då?
Gått omkring och gjort kloka feministiska uttalanden som killar alldelens för sällan gör. Inte sitta så bredbent för att svalka pungen utan låtit tjejerna ta lite plats.
Här kommer en spontan; hur många klänningar har du?
Oj. Det vill jag faktiskt inte veta. Jag har...kanske...60? Äh jag vet inte. Jag tröstar mig med att 95 procent är Kupan eller Mormors.
Ja, jag kom på en till, hur många kjolar har du? Kjolar som jag regelbundet använder är kanske tio. Men ska man räkna med allt som finns på vindan så vet jag ärligt talat inte. Jag har massor i alla fall. Jag gillar att ha pengarna där man ser dem - i garderoben!
Tänkte först TIPSA ALLA NYA LÄSARE om att läsa sig igenom bloggen, en månad i taget eller så, den är lika inspirerande rätt igenom och dessutom ytterst tänkvärd... Sen tänkte jag bidra med några frågor också: Vilket var dina favorit-barnprogram när du var liten?
Björne, alla Astrid Lindgrens tv-serier. Och så gillade jag Skymmningssagor. Men hatade det där inslaget när småbarn skulle sjunga, i slutet av barnprogram. Jag minns inte vad det hette men minns att jag avskydde det. Favoritstäder/platser i Sverige?
Jag tycker mycket om Storön i Kalix Skärgård, Stenträsk, Kalvträsk och Glommersträsk. Alla ställen där min släkt bor gillar ju jag. Norrland överlag.
Och hur långt norrut resp. söderut har du varit? Jag har varit nästan längst uppe i norr. Min mormor bor vid polcirkeln. Och längst söderut måste varit Indien.
Vad är det snällaste en främmande människa gjort för dig?
Det är svårt att säga en sak. Jag tycker att folk i allmänhet är väldigt snälla. Varje dag får man prov på hur goda folk kan vara!
Är du girig?
Faktiskt inte. Inte när det gäller att skaffa pengar i alla fall. Men när jag shoppar second hand blir jag fruktansvärt fyndgirig. Det är rätt hemskt faktiskt.
Vill du ha barn en vacker dag?
Ja, gärna snart dessutom.
Kameran förvränger ju färger och sånt, skulle gärna se dig live nångång, alltså: Passerar du rådhustorget någon viss tid på dagen (så man kan kika ut genom fönstret och se dig live?) Och, nej, jag är ingen läskig gubbe, mer flerbarnsmamma som blir glad av människor, kommer inte att bli någon störande stalkie, jag lovar. Haha. Jag vet att många läsare sett mig på universitetet. Annars är nog Kupan och Myrorna ett bra tips! Och om du känner igen mig så kom för all del fram och hälsar. Det är det aldrig någon som vågar och jag som skulle bli så glad!
Jag läste att du precis som jag gillar Jane Austen. Jag har läst Stolthet och fördom och började på Mansfield park, men orkade inte läsa klart den. Vilken av hennes böcker rekomenderar du?
Jag rekommendear alla. Men Mansfield Park är nog den svåraste av dem. Jag skulle tipsa att du provar Northanger Abbey och Förnuft och Känsla. Northanger är skitkul. Jag skrattade boken igenom
Är jakob muslim?
Nej. Det är konstigt för många tror det och det vore spännande att veta varför de tror det? Ser han ut sån?
Vad tycker du om Pete Doherty?
Jag tänker att någon vänlig själ i hans närhet borde hjälpa honom. Det är tragiskt när unga människor förstör sitt liv genom droger och missbruk.
Vad dricker du för mjölk?
Ekologsik mellanmjölk
Hur många par skor har du?
Väldigt många, men väldigt få som jag faktiskt använder regelbundet.
Har du nån gång varit utomlands?
Jajjemän!
Vad jobbar dina föräldrar med?
Pappa är musiklärare och mamma var sjuksköterska och jobbade med cancerpatienter.

Kommentarer
Postat av: stina

avundas dig, som lyckades hitta den rätta på en gång och inte efter en massa misslyckade förhållanden och sorger. så skulle jag också velat ha det.

Postat av: Malin E

Jag har precis börjat läsa din blogg och tycker att du verkar mycket klok. Jag har en fråga om att vara troende. Tror du på Adam och Eva, eller evolutionen? Kan man tro på båda?

2008-03-06 @ 13:26:32
Postat av: Katarina

Tänkte gå och klippa mig och hittade en bild på dig med den frisyr jag haft i åtanke får jag visa den för frisören?

2008-03-06 @ 13:27:55
Postat av: Matilda

Ju mer jag läser av det du har skrivit, ju mer beundrar jag dig. Du är så klok och verkar ha en sådan underbar personlighet. Du inspirerar mig.

2008-03-06 @ 15:30:35
URL: http://quietland.blogg.se
Postat av: annelie

hej clara. frågestunden kanske är över , men jag undrar över hur det kom sig att du blev kristen. sen har jag en liten nyfiken fundering kring jacob, och det är ifall även han är kristen. tänker att det vore en stor, men fin uppoffring gällande sex-biten också om ni inte delar din syn. fast det förstås, det kanske inte är en så värst stor grej för någon av er, vad vet jag? allt gott till dig och er!

2008-03-06 @ 15:53:54
URL: http://annelufs.blogg.se
Postat av: en annan clara

hej, jaaa...är frågeställningen över? För jag såg nämligen inget svar till min fråga någonstans.
Jag frågar igen: Vad ska man matcha de ursnygga 50tals turbanerna till??? Jag har sjalar och 40-50 tals kläder, men jag vet inte riktigt hur jag ska få dem att se snygga ihop!! hjälp mig!

2008-03-06 @ 16:03:03
URL: http://claringen.blogspot.com
Postat av: underbaraclara

Stina: Ja det är en välsignelse :)Lycka till själv!
Malin: Välkommen hit :) Jag tror att Gud kan ha skapat jorden på sju dagar eller sju miljarder år. Men det är inte det viktigaste för mig hur lång tid det tog. Det viktigaste är att jag vet att han kunnat skapa den på sju sekunder om han bara vill. Så mäktig är han :)
Katarina: KLart du får, det vore en ära :)
Matilda: TACK :) Det gör mig glad och lite generad att höra...
Anneli: HUr jag blev kristen går att läsa i svaren del 1 och del 2, om du skrollar ner på sidan. Jakob har samma syn på det hela och det är att vi numera är ett :D
Clara: Men jag har ju svarat i din blogg för någon dag sedan! Annars kan du kolla i min dagens outfitkategori där jag ofta bär turban till massor av olika saket :)

2008-03-06 @ 16:23:11
Postat av: anna

Du svarade ju inte på frågan om homoäktenskap. Och hjälp, vad trist att aldrig onanera!

2008-03-06 @ 18:04:42
Postat av: Nilla

Haha, menar du "Dagens Visa"? Jag fattar inte att de fortfarande visar det barnprogrammet, jag tyckte inte heller om det.

2008-03-06 @ 19:41:35
Postat av: en annan clara

oh! haha...okej, ska kolla!

2008-03-06 @ 19:45:58
URL: http://claringen.blogspot.com
Postat av: Emma

Clara, det där med självhushållande jordbruk har jag också funderat på. När du en vacker dag genomför denna utmärkta idé kontaktar du mig, ok? Och sen tänkte jag bara säga att du skrev om vilken slags människa du ville vara för några inlägg sedan. Jag tycker att du verkligen verkar vara på rätt väg mot målet, du är sådär rejäl, du vågar säga vad du tycker och har klara åsikter. Jag tror jag är klar nu. Nej, förresten inte. Du är väldigt kreativ också. Nu är jag klar! Nu till min enda fråga: Vet du om man kan få tag på Odeur's kläder någonstans på internet?

2008-03-06 @ 19:57:51
Postat av: awee

inte settg bild på din kille! var kan man se det? du och din blogg e så braa. du verkar vara fin! hej.

2008-03-07 @ 00:21:00
Postat av: Paulina

Tror du skulle passa jättebra som pastor! Satsa på det =) Så kan du ju bli författare vid sidan om.

2008-03-07 @ 13:57:30
URL: http://bryno.blogg.se
Postat av: Ida

Islam står också för förlåtelse vad du än gör så länge du tror, det är en av de starkaste grundstenarna i religionen. Så kristendomen är inte den enda. Du borde nog läsa på innan du uttalar dig.

2008-03-08 @ 08:46:35
Postat av: underbaraclara

Nilla: haha, ja, urs och fy
Emma: Vad du är rar :) TAck det glädjer mig. Klart jag hör av mig ;)
Awe: Om du kollar Januari 2007 i arkivet finns det en bild!
Paulina: Jasså, vad kul :) jag får väl ta och fundera på det då!
Ida: Hej! Jag har skivit en utförligare förklaring till ordet Nåd som endast finns inom kristendomen. Läs i inlägget.

Mvh Clara

2008-03-08 @ 09:03:41
Postat av: åsa

Då ska "flerbarnsmamman" absolut komma fram och hälsa om jag ser dig nångång. Jag blir så glad av dina texter!

2008-03-08 @ 16:32:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback